Projecte del Centre Logístic que Bon Preu construirà a Montblanc
Projecte del Centre Logístic que Bon Preu construirà a Montblanc
Catalunya al dia

Montblanc projecta una "colònia" per a 500 treballadors de Bon Preu

La Conca de Barberà no té capacitat per acollir totes les persones que hauran de treballar al nou centre logístic

La Conca de Barberà vol aprofitar els llocs de feina que generarà el futur centre logístic de Bon Preu a Montblanc per acabar amb la pèrdua d'habitants. Ara mateix, la comarca no té lloc perquè hi visquin totes les persones que haurien d'arribar per treballar-hi.

A les instal·lacions de Bon Preu es preveu que hi acabi treballant gairebé un miler de persones

Recuperar el model de les antigues colònies de treballadors

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, diu que la Conca de Barberà només té capacitat per aportar i acollir entre el 20 i el 25% dels treballadors que faran falta durant la pròxima dècada al centre logístic. Per això, han començat a projectar un nou barri amb prop de 500 habitatges, al costat de Sòl de l'Horta.

Serà de titularitat de les empreses i tindran prioritat per ocupar-los els seus treballadors.

"Les empreses que vulguin podran adquirir els terrenys i decidir qui ocuparà els pisos. És una idea similar a les antigues colònies de treballadors adaptada al segle XXI.

Les empreses podran fer una oferta d'habitatge i lloguer. D'aquesta manera podran disposar de plantilles estables i integrades al poble."

Les empreses de la Conca de Barberà fa temps que reclamen la creació d'habitatges perquè els treballadors es quedin a viure a la comarca i les plantilles siguin més estables. Ara, molts treballadors arriben de Reus o Tarragona i marxen quan troben una altra feina.

Un problema que afecta tota la comarca

La Conca de Barberà ha tancat l'any amb un lleuger increment de població. Tot i això, les projeccions de l'IDESCAT apunten que serà la comarca del Camp de Tarragona que menys creixerà durant els pròxims anys. Ara té 20.176 habitants.

En els últims 15 anys ha perdut més d'un 5% de la població.

L'alcalde de Montblanc demana a la resta de municipis que facin els deures i comencin a projectar habitatges. Sobretot els que tenen la població més envellida.

"Els que tenen la població més envellida són els que ha d'apostar més per crear nous habitatges. Montblanc, des del 2008, està estabilitzat, però s'estan perdent habitants als pobles.

A més, si hem de ser realistes, en els pobles petits, una cosa és el cens i l'altra la gent que hi dorm."

La Conca de Barberà ha perdut més d'un 5% de la població en els últims 15 anys
La Conca de Barberà ha perdut més d'un 5% de la població en els últims 15 anys (CCMA)

Andreu apunta que els censos d'algunes poblacions no s'ajusten a la realitat. Hi ha persones que hi estan censades, per motius sentimentals, però només hi van els caps de setmana.

Per això, considera que amb les dades reals a la mà, els problemes de despoblament a la comarca serien més greus.

 

La gran aposta de Bon Preu

El grup català del sector de l'alimentació invertirà 204 milions d'euros per construir un centre logístic a la nova Logis Montblanc. Preveu iniciar les obres aquest 2023.

La Logís Montblanc ocupa una superfície de 89 hectàrees
La Logis Montblanc ocupa una superfície de 89 hectàrees (CIMALSA)

A curt termini, espera donar feina a 300 persones, mentre que en els pròxims deu anys la companyia calcula crear fins a 900 llocs de treball. Per a la seva construcció faran falta més de 1.300 operaris.

 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut