A Lleida van fent boca: torna l'Aplec del Caragol
La 42a edició de l'Aplec del Caragol passarà a de 107 colles a 116 gràcies al nou espai d'ampliació
Catalunya al dia

Lleida viurà l'Aplec del Caragol més massiu

La festa més multitudinària de la ciutat ampliarà l'espai destinat a les colles i podrà encabir les 9 penyes que estaven en llista d'espera

Actualitzat

L'Aplec del Caragol de Lleida ampliarà aquest any l'espai destinat a les colles. Això permetrà encabir les nou penyes en llista d'espera i incorporar un miler de nous participants a la festa més multitudinària de la ciutat.

La 42a edició se celebrarà del 2 al 4 de juny al recinte dels Camps Elisis. Un espai que comptarà amb una nova àrea d'expansió després d'anys de reivindicacions per part de la FECOLL, l'entitat que agrupa les colles participants.

L'Aplec es celebra als Camps Elisis de Lleida, que enguany s'ampliarà per donar cabuda a més colles

La Paeria està arranjant una gran esplanada d'asfalt situada entre els pavellons nous de la Fira de Lleida, l'avinguda de Victoriano Muñoz i el carrer Camí de Picos.

Grans i petits gaudeixen de la festa gastronòmica més important de Lleida, on els caragols són els protagonistes

En concret, s'hi fan arribar punts d'aigua potable i s'hi adeqüen embornals per possibilitar l'evacuació d'aigua de pluja i garantir el confort de les colles que s'ubicaran al nou espai disponible. 

La zona d'ampliació de l'Aplec del Caragol està situada vora els pavellons més nous de Fira de Lleida (Catalunya Ràdio/Roger Segura)

Aquest nou espai al recinte dels Camps Elisis farà possible que l'Aplec passi de 107 colles a 116, i arribi als 14.500 penyistes, les xifres més altes de la història, com destaca Ferran Pèrdrix, el president de la FECOLL.

"El primer que fem és oferir a les colles actuals si volen créixer que puguin fer-ho a l'espai nou. Un cop s'hagin recol·locat, les colles que estan en llista d'espera ocuparan l'espai disponible que es generi. Gairebé totes ens han confirmat que hi seran en la propera edició."  

De cara al futur, hi ha la possibilitat de doblar la nova zona d'ampliació per encabir-hi encara més colles. En aquest sentit, es podrien ubicar més colles vora els pavellons i fins arribar al carrer Camí de Picos. 

Aplequistes fent el dinar al 41è Aplec del Caragol de Lleida
Aplequistes fent el dinar al 41è Aplec del Caragol de Lleida


Packs turístics per recuperar la xifra de visitants

Fos per la pandèmia o per les alertes d'onada de calor, l'edició del 2022 no va ser tan reeixida com s'esperava, però enguany la FECOLL espera recuperar els 200.000 visitants que, segons calcula, visitaven l'Aplec abans de la covid.

Un grup d'infants jugant amb pistoles d'aigua per refrescar-se al 41è Aplec del Caragol de Lleida
Un grup d'infants jugant amb pistoles d'aigua per refrescar-se al 41è Aplec del Caragol de Lleida

Amb aquest objectiu enguany s'oferiran paquets turístics que permetin combinar una experiència gastronòmica a l'Aplec del Caragol amb visites relacionades amb l'enoturisme, o el turisme patrimonial i cultural, a la ciutat i a la resta del territori.

"Intenem que el visitant, a banda de gaudir de l'esperit de l'Aplec, també tingui activitats dins i fora dle recinte. Que pugui descobrir Lleida i venir a l'Aplec, i que també pugui fer alguna altra activitat a la ciutat o a la resta de les comarques lleidatanes."

Durant els tres dies d'Aplec, que enguany es posposa fins al primer cap de setmana de juny per no coincidir amb les eleccions municipals, els assistents es cruspiran més de 13 tones de caragols

 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut