Desgavell a la ruta de l'AVE entre Figueres, Girona i Barcelona
Renfe està reorganitzant horaris i no es poden comprar bitllets d'AVE Girona-Barcelona amb antelació (Unsplash / Ferran Fusalba Roselló)
Catalunya al dia

Indignació entre els usuaris de l'AVE a Girona per la desaparició de trens

Els usuaris d'alta velocitat de Renfe no poden comprar bitllets per avançat, però la companyia assegura que és provisional i que aviat tornaran a oferir-los

Actualitzat

Els bitllets de l'AVE entre Figueres, Girona i Barcelona van molt buscats. Per això els usuaris habituals els treuen amb antelació a través d'internet. Ara, però, s'han trobat que no en poden comprar perquè el seu tren habitual ha desaparegut del web de Renfe.

Dues dones que acostumen a fer el trajecte han expressat la seva inquietud a Catalunya Ràdio:

"He anat a la pàgina de Renfe per reservar els trens de cara al desembre i m'he trobat que els han canviat, que alguns ja no hi són i que han modificat els horaris sense avisar."

"Quan agafo l'abonament ja començo a formalitzar tots els viatges que puc. Quan vaig entrar al mes de desembre a reservar els meus viatges habituals vaig veure que hi havia trens que els havien avançat i altres que els han suprimit completament."

Els bitllets d'AVE d'aquesta línia s'acostumen a esgotar en poc temps. És un trajecte amb molta demanda i per això els usuaris habituals reserven els bitllets amb tota l'antelació que poden. És una autèntica cacera, diu una passatgera:

"Els trens de primera hora Girona-Barcelona sempre van pleníssims, si no reserves amb antelació no en trobes. La gent va a la cacera del bitllet."

"Si trigues un parell de dies més i ho agafes amb només quatre dies d'antelació, et puc assegurar que per venir a Barcelona ja no tens cap AVE."

Per exemple, aquest mes de novembre, els dies feiners hi ha 13 trens per sentit entre Girona i Barcelona, però per a mitjans de desembre només en surten 8 a la pàgina de la companyia ferroviària.

L'explicació de Renfe

La companyia assegura que els horaris que surten al web per a mitjans de desembre són provisionals perquè estan reconfigurant el servei, de manera que tenen previst mantenir les freqüències que hi ha ara i que són un total de 13 trens diaris d'anada i tornada.

Fonts de Renfe asseguren que mantindran l'oferta dels trens Avant al corredor Barcelona-Girona-Figueres, i que en posaran un de nou entre Barcelona i París. Els bitllets per a aquests serveis sortiran els pròxims dies a la venda.

Desgavell a la ruta de l'AVE entre Figueres, Girona i Barcelona
El 10 de desembre s'acaba l'acord Renfe-SNCF per operar conjuntament (ACN / Aina Martí)

L'origen del desgavell és la finalització de l'acord de Renfe amb la companyia francesa SNCF, amb qui fins ara operava conjuntament en els trajectes internacionals entre Barcelona i Lió, París i Marsella.

L'acord, que van trencar els francesos, s'acaba l'11 de desembre, i això obliga Renfe a reorganitzar el servei. La companyia espanyola està pendent del permís de l'Autoritat Francesa del Transport per poder continuar operant en territori francès i poder reconfigurar els horaris d'aquests trajectes.

D'altra banda, també hi ha obres al corredor mediterrani que poden afectar els trens entre Figueres i València.
 

Anar al contingut