Catalunya al dia

Guerra contra els okupes conflictius a Calafell

L'Ajuntament tallarà l'aigua i la llum de manera simultània als okupes considerats delinqüents

L'Ajuntament de Calafell serà encara més contundent en la seva lluita contra les okupacions que generen problemes al veïnat. Fins ara, els tallava l'aigua, però ara, gràcies a un acord amb les companyies elèctriques, ho complementarà a més amb el tall de la llum.

D'aquesta manera, espera que els inquilins es vegin obligats a marxar de l'habitatge okupat. L'alcalde Ramon Ferré vol enviar un missatge clar a aquest tipus d'okupes, que els últims temps han proliferat al municipi:

"Els okupes conflictius no són benvinguts al nostre municipi i no els ho posarem fàcil."

El fet d'actuar conjuntament amb les companyies elèctriques es deu a aquest fet que assenyala l'alcalde:

"En la immensa majoria de casos de connexió il·legal a la xarxa d'aigües, trobem també que està punxada la llum."

Operari desconnectant la llum d'un pis ocupat (Ajuntament de Calafell)

La xarxa elèctrica no és municipal, i l'Ajuntament no hi pot actuar, però sí que n'informa les companyies. La coordinació entre l'Ajuntament i les elèctriques, implicarà que els operaris vagin a l'edifici okupat al mateix temps:

"Hi ha qüestions logístiques pràctiques, ja que els talls s'han de fer amb protecció policial i d'aquesta forma optimitzarem recursos. Però sobretot traslladarem encara un missatge encara més clar i contundent als okupes."

Aquest setembre ja s'han reprès els talls de llum en alguns habitatges okupats. A partir d'ara, la pressió augmentarà amb el doble tall simultani, d'aigua i corrent elèctric, amb l'esperança que aquests okupes marxin.

El problema és recurrent:

"No paren, és un degoteig constant que quan aconseguim fer-ne fora uns, n'apareixen uns altres en un altre lloc. Ens cal coordinar-no molt."

La Policia Municipal supervisa els operaris que tallen la llum (Ajuntament de Calafell)

És especialment preocupant que alguns trafiquen amb drogues o cometen robatoris, fet que ha portat els veïns a organitzar-se pel seu compte i a fer mobilitzacions:

"Ara en tenim uns de molt conflictius al carrer Dàlia, de Valldemar, que generen problemes als veïns. Estem lluitant contra aquesta ocupació, i n'hi ha altres que també hi estem treballant... També ens estem coordinant amb els Mossos d'Esquadra a veure si podem fer una actuació més important."

Aquestes actuacions, que són el màxim que els permet la llei, es fan de manera ràpida quan arriben uns nous okupes, i no sempre n'hi ha prou amb els talls de llum per fer-los marxar.

L'alcalde, que qualifica aquesta lluita de "guerra", reclama més eines, amb una legislació que els doni més poders i també més Mossos d'Esquadra.

 

NOTÍCIES RELACIONADES

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut