
Ferrocarrils de la Generalitat busca treballadors per a la línia de Lleida a Manresa
El govern passarà a operar aquesta línia de tren l'any 2025, quan preveu contractar una quarantena de persones per treballar-hi
Renfe deixarà d'operar a la línia de tren de Lleida a Manresa a partir de principis del 2025, quan passarà a mans del govern a través de Ferrocarrils de la Generalitat. És per això que la Generalitat necessita gent per treballar a la línia un cop en sigui l'operadora. En aquest sentit, el govern vol que els treballadors de la línia siguin veïns del territori. Caldran maquinistes, personal d'atenció al públic i treballadors per gestionar les estacions. Així ho assegura el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Antoni Segarra:
"Quan treballes amb gent del territori i, per tant, gent involucrada d'una manera més personal, és quan l'excel·lència està assegurada."
Els processos de selecció dels treballadors es faran aquest mateix any per estar operatius un cop Ferrocarrils de la Generalitat passi a operar la línia:
"Ens hi hem de posar ja mateix perquè els processos d'acreditació són relativament prolongats. Hem de generar la demanda perquè la gent interessada s'hi apunti i faci la formació necessària, sobretot els maquinistes, un procés que pot durar un any i mig."

Millorar un servei deficient
La línia, que ara gestiona Renfe, provoca moltes queixes dels usuaris, que critiquen, sobretot, la lentitud dels combois i la falta de trens. Un cop Ferrocarrils de la Generalitat passi a operar la línia de Lleida a Manresa, a partir del 2025, es passarà entre Lleida i Cervera de les sis freqüències actuals a dotze i de Cervera a Manresa, de tres a cinc. A més, hi haurà nous trens que permetran millorar la qualitat del servei.
El govern vol impulsar una autèntica xarxa de Rodalies que faciliti els moviments dels lleidatans entre Lleida, Mollerussa, Bellpuig, Tàrrega o Cervera.
El 5 de maig, la comissió de seguiment del Pla de Rodalies de Lleida, on hi són representades les institucions del territori, va apostar per la millora del servei ferroviari d'aquesta línia. L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va dir que és "inacceptable" que la durada del trajecte "sigui la mateixa que al segle XIX".

L'operadora del govern posa com a exemple el bon funcionament que presta Ferrocarrils a la línia de tren de la Pobla, una excel·lència que inclou puntualitat, trens renovats i més freqüències.
