En marxa les entrevistes laborals a Kronospan
En marxa les entrevistes laborals a Kronospan
Catalunya al dia

Es busquen 150 treballadors a l'Ebre

Kronospan, la multinacional de la fusta que construeix una planta a Tortosa, comença a contractar els primers treballadors

RedaccióActualitzat

Kronospan, la multinacional de la fusta que construeix una planta a Tortosa, té previst contractar d'entrada 40 empleats de producció i manteniment, però fins a final d'any la xifra s'ampliarà fins als 150 contractes de treball.

Els primers candidats que s'estan entrevistant són per a perfils de l'àmbit de la producció i el manteniment, com especialistes en mecànica i electrònica segons explicava Pau Miralles, responsable de recursos humans de Kronospan Tortosa.

"Els operaris de producció són els perfils més fàcils de trobar ara mateix a diferència dels conductors de maquinària pesada o operaris de manteniment que són posicions més difícils de localitzar"

Obres a la planta de Kronospan de Tortosa
Obres a la planta de Kronospan de Tortosa (ACN)

Si algun d'aquests perfils costa de cobrir, el Departament de Treball s'ha ofert per reforçar la formació dels treballadors, tal com avançava Adam Tomàs, el director d'Empresa i Treball a l'Ebre.

"Hem ofert la possibilitat que si en algun perfil no s'acaba de trobar prou personal qualificat estem disposats a fer formacions específiques des del SOC d'acord amb les especificacions que Kronospan ens faciliti"

En les primeres entrevistes que s'han començat a fer s'han convocat 90 candidats per cobrir 41 llocs de feina. L'empresa austríaca espera produir el primer tauler de fusta a finals d'any i la previsió és contractar més de 180 persones quan l'empresa estigui en plena producció.

Els candidats, esperançats i agraïts per potenciar els contractes de proximitat

Els primers candidats que esperaven fer l'entrevista a Tortosa reconeixien que la implantació d'aquesta multinacional suposa un salt qualitatiu per a l'ocupació a les Terres de l'Ebre i una gran oportunitat de creixement econòmic. La majoria sortien satisfets de l'entrevista i esperen rebre una trucada en pocs dies que els asseguri la feina a l'empresa.

Una de les entrevistes fets a Tortosa
Una de les entrevistes fetes a Tortosa (ACN/Anna Ferràs)

Tots viuen a la zona, tenen entre 46 i 55 anys, alguns estan a l'atur i d'altres busquen una feina millor que la que tenen. Alguns dels candidats, com el Julio, creuen que l'arribada d'empreses com Kronospan possibilita el retorn de talent de l'àrea metropolitana.

"Veig que cada vegada hi ha més gent buscant feina aquí per tornar de Barcelona, deixar endarrere la situació una mica caòtica que hi ha ara mateix a Barcelona"

Pel procés de selecció que ha posat en marxa Kronospan a Tortosa hi passaran més de 250 candidats. L'empresa s'ha compromès a cobrir tots els llocs de treball que pugui amb persones del territori. Si tot va bé, la multinacional podria arribar a contractar 180 persones quan estigui a ple rendiment la factoria i superar els 300 treballadors amb una segona línia de treball. L'efecte Kronospan espera multiplicar-se amb la implantació d'empreses complementàries creant un clúster de la fusta a l'entorn de la planta.

 
Anar al contingut