Els vedells d'Algerri tornen volant a la granja
L'helicòpter dels Agents Rurals trasllada un dels vedells capturats a Algerri, a la Noguera (Agents Rurals)
Catalunya al dia

Els vedells d'Algerri tornen volant a la granja

Els Agents Rurals capturen nou dels catorze animals fugits fa tres setmanes a la Noguera i els traslladen per aire a la granja

Actualitzat

Els Agents Rurals ja han capturat nou dels catorze vedells fugits fa tres setmanes d'una explotació ramadera d'Algerri, a la Noguera. Els han anestesiat i els han tornat a la granja amb un helicòpter.

Rescat en helicòpter dels vedells d'Algerri
Els Agents Rurals embolcallen amb una xarxa un dels vedells d'Algerri per transportar-lo en helicòpter a la granja (Agents Rurals)

Els altres cinc que continuen lliures entre camps de panís estan localitzats i ara la feina se centrarà a tornar-los a agrupar per continuar l'operació de rescat. Els animals estan provocant danys als cultius i suposen un perill perquè poden provocar un accident si surten a la carretera C-26, que uneix Balaguer i Alfarràs.

Els vedells d'Algerri tornen volant a la granja
Un dels vedells d'Algerri a la xarxa que el sosté a l'helicòpter (Agents Rurals)

Control amb drons

Els Agents Rurals han utilitzat drons per trobar els animals, que van saltar les tanques de l'explotació el 7 d'octubre. Dilluns en tenien deu de localitzats i van començar un operatiu de captura que va mobilitzar prop d'una vintena d'efectius. 

Rescat en helicòpter dels vedells d'Algerri
Els animals s'han localitzat amb l'ús de drons (Agents Rurals)

Finalment, en van poder atrapar tres i aquest divendres n'han recuperat sis més. A tots els han adormit amb dards de teleanestèsia, els han embolcallat amb una xarxa i els han retornat a la granja amb un helicòpter. S'ha optat per aquesta opció perquè són animals d'uns 400 quilos i perquè es mouen per zones de difícil accés amb vehicle.

Rescat en helicòpter dels vedells d'Algerri
Un dels vedells capturat a Algerri amb un dard amb anestèsia clavat al llom (Agents Rurals)

Els propers dies continuaran utilitzant drons per controlar on són la resta d'exemplars i actuar de nou quan estiguin agrupats. Les tasques per atrapar-los no són fàcils perquè els vedells no són dòcils i planten cara

Peritatges dels danys a l'espera de la retirada definitiva dels animals

Els animals estan ocasionant danys a finques de panís de la zona per on es mouen a la recerca de menjar i aigua. Hi ha agricultors que han presentat denúncia als Mossos d'Esquadra per poder reclamar que els compensin les pèrdues de collita, però de moment no poden fer els peritatges, fins que es completi la retirada definitiva dels vedells.

A més, també estan a l'espera que es defineixi qui és exactament el responsable dels animals, a qui han de demanar responsabilitats.
 

Anar al contingut