Cables tallats a la caixa de connexions del Camp Nou Santa Bàrbara
Cables tallats a la caixa de connexions del Camp Nou Santa Bàrbara
Catalunya al dia

Els lladres de coure boicotegen el rugbi a Sitges

Uns encaputxats roben de nit tot el cablejat elèctric que hi havia sota el camp de rugbi de Sitges i el deixen sense llum, sense marcador ni reg

A quarts de dues de la matinada tres encaputxats salten la tanca del camp municipal Nou Santa Bàrbara, on es juga a rugbi, hoquei herba i futbol gaèlic.

Tallen tots els cables que troben dins les caixes de connexions soterrades, en unes deu o dotze arquetes que hi ha sota la gespa, a banda i banda del camp. Tiben tot el cable, el recullen i se l'emporten.

El regidor d'esports, Jaume Monasterio, constata que de tot plegat en queda constància a la gravació d'una de les càmeres, però el robatori no es pot evitar:

"A simple vista no es poden identificar; van amb dessuadores amb caputxes, i les càmeres no són d'alta definició i no es poden identificar. Es veu que fan el que fan. Sembla que hi ha hagut alguna detenció a la comarca amb aquest material."

Caixa de cablejat sabotejada
Una de les caixes de cablejat sabotejada, des d'on els lladres van tibar tot el cable (Montse Jené Riba / Catalunya Ràdio)

L'endemà els Mossos d'Esquadra aturen, a Vilanova i la Geltrú, un vehicle amb dues persones que transportaven una gran quantitat de cable, i sospiten que està connectat amb el robatori de Sitges.

Un dels dos aconsegueix fugir, i l'altre ha de passar a disposició judicial. Però aquest cable, fragmentat, ja no es pot aprofitar, i fer la nova instal·lació val uns deu mil euros, que haurà de pagar l'Ajuntament de Sitges, com lamenta el mateix responsable polític:

"Et sents molt impotent, perquè ja és trist que hagis de posar tanta energia i diners a reparar coses i no pas a fer instal·lacions noves o a fer millores."

Cablejat  tallat al Camp Nou Santa Bàrbara
Fer la nova instal·lació al camp Nou Santa Bàrbara val uns deu mil euros (Montse Jené Riba / Catalunya Ràdio)

Ara els equips que s'entrenen en aquest camp ja no hi podran anar més enllà de quarts de vuit del vespre, quan es fa fosc. Es deixen de fer entrenaments just a l'inici de les competicions, com és el cas de l'equip sènior del rugbi, que necessita entrenar-se moltes hores.

A més, d'aquí quinze dies hi ha una competició oficial, i sense marcador no es pot fer. "Suposa un daltabaix important", lamenta el regidor Monasterio.

Camp municipal Nou Santa Bàrbara, estrenat el 2020
El camp municipal Nou Santa Bàrbara es va inaugurar el 2020 (Montse Jené Riba / Catalunya Ràdio )

L'Ajuntament espera poder-ho tenir arreglat parcialment la setmana que ve i totalment d'aquí uns catorze dies.

 

ARXIVAT A:
EsportsPolicialSeguretat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut