Una de les plantacions de marihuana descobertes pels mossos
Una de les plantacions de marihuana descobertes pels mossos
Catalunya al dia

Els grans conreus de marihuana fan augmentar homicidis, segrestos i corrupció

Policies, Fiscalia i jutges de Tarragona es reuneixen per millorar la coordinació de les investigacions i les accions judicials

Actualitzat

Preocupació màxima per l'increment exponencial de grans plantacions de marihuana i l'augment d'homicidis, segrestos i corrupció que està generant. Des de fa mesos, Catalunya s'ha convertit en la zona europea més gran de producció de marihuana.

Tarragona, juntament amb el Maresme i la zona nord de Girona, són els punts on més conreus de marihuana s'han detectat. La situació atreu màfies organitzades de diferents països, segons ha explicat el president de l'Audiència de Tarragona, Joan Perarnau.

 "L'increment és exponencial, és el que ens preocupa, per això s'intenta la màxima coordinació entre tots els estaments."


Després de la reunió amb els màxims responsables de les policies judicials i de la Fiscalia, Perarnau ha alertat que la situació és molt perillosa i que està generant altres fets delictius greus.

"Hem notat un increment de narcoassalts, amb una utilització en el 50% dels casos d'armes de foc i que genera una xifra important d'homicidis, segrestos, tràfic de persones i també estem veient casos de corrupció."

Reunió de coordinació policial a l'Audiència de Tarragona
Reunió de coordinació policial a l'Audiència de Tarragona (Catalunya Ràdio, Manel Sastre)

La trobada dels màxims responsables de Mossos d'Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Fiscalia i judicatura ha centrat les bases de coordinació entre policia i jutjats per poder millorar les investigacions i intentar aturar un problema que, segons Perarnau, es pot agreujar molt els pròxims mesos.

 

VÍDEOS RELACIONATS

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut