Així serà la nova façana marítima del Serrallo
Així serà la nova façana marítima del Serrallo
Catalunya al dia

El Serrallo estrenarà nova façana marítima aquest estiu

El port de Tarragona invertirà més d'un milió d'euros en accions que els veïns feia temps que reclamaven

El projecte de millora de la façana marítima del Serrallo inclou quatre actuacions que afecten la zona que hi ha entre les primeres cases del Serrallo i el mar. És l'àmbit de domini portuari on el port de Tarragona preveu executar aquests treballs al llarg d'aquest 2022.

L'acció més destacada és el nou pantalà que substituirà l'actual, de fusta i molt degradat.

Imatge del passeig marítim del Serrallo, a Tarragona
Imatge del passeig marítim del Serrallo, a Tarragona (Catalunya Ràdio/Manel Sastre)

En la nova estructura, de 82 metres, s'hi invertiran 415.000 euros Segons el president del port, Josep Maria Cruset, són accions consensuades amb els veïns.

"Són actuacions que venen de les propostes i reflexions que ens havien fet arribar l'Associació de Veïns, que podia ser interessant implantar en el nostre àmbit portuari i que s'aniran executant durant aquest any."

El projecte també inclou 5 noves zones d'ombra al passeig, amb pèrgoles i arbrat, una altra zona d'ombra similar als parcs infantils del Moll de Costa i també es restaurarà l'entorn del pont de la Petxina.

Després de l'èxit de la iniciativa artística que va omplir les parets del Serrallo amb cultura urbana que realçava la identitat històrica del barri, ara es posarà en marxa una nova proposta conjunta entre l'Associació de Veïns i el port de Tarragona.

El projecte ampliarà les oportunitats perquè artistes deixin la seva empremta al barri amb una nova paret ubicada al pont de la Petxina

Imatge virtual d'una de les noves zones d'ombra del Serrallo
Imatge virtual d'una de les noves zones d'ombra del Serrallo (Port de Tarragona)

El president de l'Associació de Veïns del Serrallo, David Martín, espera que amb accions com aquestes millori la qualitat de vida i serveixi per atraure nous veïns i més activitats.

"Esperem que aconsegueixi millorar l'espai i l'entorn, i amb això esperem que el barri sigui més atractiu i que hi hagi gent que decideixi vindre a viure aquí per tenir un bon relleu generacional i que també es puguin fer més activitats."

Projecte d'actuacions al Serrallo per transformar la seva façana marítima
Projecte d'actuacions al Serrallo per transformar la seva façana marítima (Port de Tarragona)

La primera obra que es farà serà la del pantalà. Les noves zones d'ombra i la resta de millores estaran enllestides aquest estiu. Els nous espais seran mòbils per si en el futur es volen canviar de posició per necessitats operatives.

 
ARXIVAT A:
Urbanisme
Anar al contingut