Mont-ras ha col·locat 5 caixes de radar on en una hi ha l'aparell que mesura la velocitat (Catalunya Ràdio/Laia Claret)
Catalunya al dia

El radar de Mont-ras enxampa més de 40 conductors en 6 dies

L'Ajuntament ha instal·lat cinc caixes de radar a tres carrers, en un quilòmetre, però només en una hi ha l'aparell que mesura la velocitat

Actualitzat

Mont-ras és un poble del Baix Empordà d'uns 1.700 habitants. És una opció de pas per a molts conductors que van a municipis més grans com són Palafrugell, Palamós i la Bisbal.

Molts vehicles, sobretot després del desdoblament de la C-31, superen el límit de velocitat, segons el consistori. Per això, hi han instal·lat un radar.

Un vehicle a 107 km/h

El radar es va posar en marxa el dia 15 de març, després de dues setmanes en què estava col·locat, però no sancionava.

Des del dia 15 fins al 20, l'empresa que té la concessió del radar ha informat el consistori que "hi ha hagut 41 evidències de conductors que sobrepassaven el límit i que la velocitat màxima va ser de 107 km/h, quan havia d'anar a 50", assegura Vanessa Peiró, alcaldessa de Mont-ras.

Una de les caixes de radar que hi ha a l'avinguda Palafrugell (Catalunya Ràdio/Laia Claret)

De fet, el mes d'octubre del 2022 van fer un període d'estudi d'aquests tres carrers i van detectar un conductor a 140 km/h, remarca Peiró.

Cinc caixes de radars

En tres carrers del poble, en aproximadament un quilòmetre, s'hi han instal·lat cinc caixes de radar, però l'aparell per controlar la velocitat només serà en una, i l'aniran canviant. Serà així perquè, segons el consistori, vol ser "una mesura dissuasiva, no pas recaptatòria".

Les caixes són en zones on la Direcció General de Trànsit regula que s'ha d'anar a entre 30 i 50 km/h. Dues caixes s'han instal·lat a l'avinguda Catalunya, que és el desdoblament en superfície de la C-31; dues més són a l'avinguda Palafrugell, i una altra és al carrer Torres Jonama, una alternativa a l'avinguda Palafrugell.

Una segona caixa que hi ha instal·lada a l'avinguda Palafrugell (Catalunya Ràdio/Laia Claret)

Por d'alguns negocis

Marta Díaz, propietària del bar-restaurant Mont-ras, al carrer Torres Jonama, on hi ha una caixa, considera que hi haurà conductors que "no passaran pel municipi i això podria fer que perdés clients" i que "potser s'haurien pogut buscar altres alternatives perquè la gent prengui consciència que no s'ha de córrer".

En canvi, diversos pares de l'escola Torres Jonama consideren apropiada la mesura, perquè la mainada és a prop d'un carrer "on els vehicles van molt de pressa".

Instal·lació d'una caixa al carrer Torres Jonama (Catalunya Ràdio/Laia Claret)

Radar ocasional

La concessió amb l'empresa que ha col·locat el radar permet a l'Ajuntament tenir un altre radar mòbil ocasional, com detalla Peiró:

"Per zones concretes, per exemple el Camí Ral, durant l'època d'estiu, quan molta gent va a la platja del Castell, també es circula a velocitats excessives. O al carrer de la Granota, quan hi han les discoteques d'estiu a Palafrugell, molta gent passa per dintre del poble, de pressa."

Per tant, aquest radar ocasional segurament s'habilitarà a l'estiu.

 

 

ARXIVAT A:
Trànsit
Anar al contingut