Catalunya al dia

El nadó abandonat a Sants ja ha rebut l'alta mèdica

Els pares poden ser acusats d'abandonament i temptativa d'homicidi, per haver deixat el nen al carrer amb temperatures tan baixes

Miquel Jarque/RedaccióActualitzat

Aquest dijous ha rebut l'alta mèdica, a l'hospital Sant Joan de Déu, el nadó que una dona va trobar abandonat a la vorera a Sants la freda matinada de dilluns a dimarts.

Un caporal dels Mossos va explicar dimarts al migdia com van rebre l'avís que alertava de la trobada d'un infant, d'entre un i dos mesos, al carrer:

"Ens hem trobat una senyora que tenia en braços un nadó molt petit, d'un mes i poc, que se l'havia trobat a la via pública. Patíem perquè era un dia molt fred i plovia."

El nadó l'han trobat al carrer Begur, prop de la Rambla Badal (Google Street View)

La dona va explicar que anava a treballar al voltant de les set del matí quan un home la va cridar al carrer Begur, prop de la Rambla de Badal, i li va dir que en una bossa d'esports hi havia un nen embolicat en una manta de vellut.

Li va explicar que havia trucat als serveis d'emergència i, que com que ell havia de marxar, es quedés amb la criatura fins que arribessin. Un cop va haver marxat l'home, a qui els Mossos busquen ara perquè testifiqui, la veïna va avisar emergències.

Segons va dir a 'La Tarda' de Catalunya Ràdio, es va espantar quan va veure que l'infant es movia, ja que -- en un inici-- l'havia confós amb un nino: 

"Quan me l'he quedat mirant, el nadó ha mogut els ulls i el cap. M'he assegut i l'he col·locat sobre les meves cames perquè feia molt de fred i feia plugim. Tenia un xumet i estava tranquil, no plorava. Estava calent, estava ben abrigat."

Els Mossos van constatar que feia poca estona que el nadó era a la intempèrie:

"Feia molt poc que era a la via pública perquè encara estava calent. Es movia, no plorava i l'hem ficat al cotxe perquè feia fred i li hem posat roba per sobre."

Què passarà amb el nadó?

La criatura es quedarà sota la protecció i tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància.

S'ha obert una investigació per aclarir els fets i la policia està preguntant al veïnat i també reclama el visionat de les càmeres de seguretat de la zona, per intentar trobar els seus pares.

La família podria haver de fer front a un delicte abandonament de menor i de temptativa d'homicidi per deixar al carrer un nen tan petit i amb unes temperatures tan baixes.

Anar al contingut