Actualment hi havia quatre oques, però només se n'ha localitzat una de morta
Catalunya al dia

El misteri de les oques desaparegudes a Olot

Fa un mes que no hi són i tot apunta que ha estat l'atac d'un altre animal. Davant l'enyor dels veïns l'Ajuntament ja ha decidit portar-ne més

Actualitzat

Des de fa un mes ha desaparegut l'hoste més distingit del parc Nou d'Olot: les seves oques. Actualment n'hi havia quatre, però de cop i volta ja no hi són.

Les oques sempre han sigut un dels principals atractius de la passejada per aquest espai, i de seguida els veïns es van adonar que ja no les veien, i van avisar l'Ajuntament, com explica el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Olot, Aniol Sellabona.

"De fet fa dies que la gent va notar la seva absència. Ens preguntaven per elles, ens preguntaven per què no hi eren, les trobaven a faltar i ens preguntaven si tornaríem a poder conèixer aquest espai acompanyats de les oques, que és com sempre ha sigut."

I què és el que ha passat?

El parc Nou és un dels principals espais verds de la ciutat d'Olot (Ajuntament d'Olot)

Un atac, i altres teories

Arran dels avisos, es va fer una recerca exhaustiva per tot el parc, i només en van trobar una de morta. L'havien atacat. Tenia marques que fan pensar en un atac d'un cànid, com un gos o una guineu. Però hi ha moltes teories sobre què els ha passat; una assegura que les oques no es van poder protegir i entrar a l'aigua perquè l'estany per on ronden justament estava buit per raons de manteniment les mateixes dates de la seva desaparició. Però Sellabona no creu que aquest sigui el motiu de l'atac.

"També va ser una coincidència si és que just en aquell moment tocava fer la neteja. Però la causa és un atac. I no és que no hi hagués aigua, sinó que s'estava fent un procediment que s'havia de fer, i que tampoc ens el podem estalviar en el futur."

El nombre d'oques ha anat variant amb el temps. Actualment n'hi havia quatre

Però, on són les altres tres oques? Ningú sap on poden haver anat a parar. Sellabona apunta un parell d'hipòtesis.

"O van marxar durant l'atac i no han tornat més o, com que tot apunta que l'atac el va fer un altre animal, pot ser que aquest animal s'emportés aquests altres exemplars al seu cau."

En tot cas, després de l'atac, l'Ajuntament ha revisat els tancaments del parc Nou per comprovar que tot estigui en ordre.

L'Ajuntament ja ha comprat unes altres oques, que portarà al parc més endavant

Hi tornarà a haver oques, al parc Nou?

L'Ajuntament d'Olot té clar que el parc Nou sense oques no és el mateix, i, després d'esperar unes setmanes i veure que les oques no tornaven, han contactat amb un criador local perquè els faci arribar noves oques. No hi aniran, però, de manera immediata, com explica Sellabona.

"Hi haurà quatre o cinc exemplars, però hem d'esperar encara unes setmanes perquè les oques encara són molt joves, i hem d'esperar que tinguin un punt de maduració perquè puguin estar amb totes les garanties en aquest espai."


No se sap des de quan hi ha oques al parc Nou, però sí que, deixant de banda el nombre, que ha anat variant depenent de l'època, són part ineludible d'aquest espai d'Olot, que fins fa molt poc acollia el Museu dels Volcans de la Garrotxa. Ara el Museu ha tancat, i tot el seu contingut ha passat a formar part del nou Espai Cràter.

El parc Nou acollia fins fa uns mesos el Museu dels Volcans (Turisme Garrotxa)
 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut