"El juego del calamar" ja té caganers
Els dos nous caganers de la sèrie "El juego del calamar" (caganer.com)
Catalunya al dia

"El juego del calamar" ja té caganers

Ibai Llanos, Díaz Ayuso, el president Pere Aragonès o el "baby Yoda" també s'afegeixen al catàleg de nous caganers per a aquest Nadal

Actualitzat

L'actualitat mana. I en el món dels pessebres de Nadal, també. El popular youtuber Ibai Llanos tindrà caganer i també hi seran dos personatges de la sèrie de Netflix "El juego del calamar". Els tres personatges s'incorporen a l'ampli catàleg de l'empresa de Torroella de Montgrí Caganer.com i segurament seran dels més demanats als mercats nadalencs i botigues de regals.

Aquest any hi haurà una quarantena de noves figures: algunes ja en tenien però ara s'han renovat com Messi o Xavi Hernández, i d'altres seran nous com el guardià -amb l'uniforme vermell i màscara negra- i la nina gegant del joc del pica paret que apareixen a la sèrie "El juego del calamar".

Un dels responsables de l'empresa, Marc Alós, reconeix que força gent els havia preguntat si farien la versió caganer dels personatges d'aquesta sèrie.

Jo he vist la sèrie i d'inici no pensava que tingués tanta embranzida. Però després de les últimes xifres de gent que l'ha vista ens vam adonar de l'impuls que tenia i vam dir: vinga, ràpid!. De fet, acabem de fer la mostra de les dues figures i ara iniciarem la producció.

El president de la Generalitat ja té caganer (ACN )

Polítics, músics i youtubers també s'estrenen com a caganers

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, o la vicepresidenta dels Estat Units, Kamala Harris, tindran també caganer propi. Joe Biden ja té el seu caganer des de l'any passat.

I en el món de la música i l'art passa el mateix amb Lluís Llach, Albert Pla, les cantants Alaska i Tina Turner, i Andy Warhol.

Entre les novetats també hi ha el "baby Yoda", de la sèrie de Disney+ "The Mandarolian", protagonistes de còmics i pel·lícules infantils com en Teo i la Campaneta, de la sèrie de manga "Naruto Uzumaki" o de videojocs com "Among Us" i "Fortnite". També es manté l'aposta per incorporar personatges atemporals, com dos clàssics del cinema: Indiana Jones i James Bond.

Els germans Sergi i Marc Alós presenten algunes de les noves figures (caganer.com)

Més oficis i la "renovació" de Xavi Hernández i de Leo Messi

Caganer.com ha actualitzat la figura de Xavi Hernández, a qui el Barça vol fitxar com a nou entrenador, i també ha repintat l'exblaugrana Leo Messi amb una samarreta de futbol amb els colors del París Sant-Germain. També hi ha noves figures genèriques d'esportistes fent halterofília, pàdel, tenis, ciclisme i pàdel surf.

En paral·lel, amplia el seu catàleg d'oficis, amb un policia antidisturbis, una parella de farmacèutics, un pizzer, una treballadora de la llar, dos oficinistes amb portàtil que representen el teletreball arran de la Covid-19, i treballadors de TMB.

"La nostra col·lecció és molt transversal, volem que abasti tots els públics i totes les edats. Que un nen la pugui començar de petit amb els personatges que li agradin i la pugui continuar fent de gran. Hi ha gent que col·lecciona presidents, d'altres ho fan amb futbolistes..."

Foto de família amb els nous caganers que s'afegeixen al catàleg d'aquest Nadal ( Caganer.com)

Nova botiga a Girona

L'empresa de Torroella de Montgrí aposta per les botigues pròpies, i a les dues que ja té a la ciutat de Barcelona n'afegirà una de tercera al Barri Vell de Girona. Confia recuperar la davallada de més del 30% de vendes arran de la pandèmia entre aquest any i el 2022. L'objectiu és tornar a situar-se entre les 20.000 i 30.000 unitats venudes entre aquest any i el 2022.

"La Covid ens ha portat a replantejar la nostra manera de vendre els caganers, i ha accelerat la idea que teníem d'obrir botigues pròpies per defensar el nostre producte des de dins."

També potenciaran la comercialització en línia a través de la web, que ara representa el 10% de les vendes, la majoria a l'estranger. Les figuretes es venen a un preu mitjà d'entre 14 i 18 euros.

Anar al contingut