Comerç il·legal de carn de caça
Interior del camió interceptat pels agents rurals (Agents Rurals)
Catalunya al dia

El comerç il·legal de carn de caça no s'atura

Decomissen prop de 600 animals de caça major, sobretot porcs senglars, i tonen a clausurar l'antic escorxador "Elaborats Sant Joan" de Sant Joan les Fonts, a la Garrotxa

Actualitzat

Nou cop contra el comerç il·legal de carn de caça major. I amb la mateixa empresa com a protagonista. Els Agents Rurals han comissat, en tres actuacions diferents, prop de 600 animals de caça major morts i oberts en canal a punt de comercialitzar. Ja han fet tancar les naus de l'empresa de Sant Joan les Fonts, responsable d'aquests fets. I no és la primera vegada que passa.

Senglars, cabirols, daines i cèrvols

L'última actuació a la demarcació es va fer el 19 de novembre i llavors es van intervenir 344 senglars, cabirols, daines i cérvols que transportava un camió frigorífic a la Garrotxa. El camió anava a l'empresa Elaborats Sant Joan de Sant Joan les Fonts.

Precisament els agents rurals van inspeccionar les instal·lacions d'aquesta mateixa empresa a l'octubre i també al mes de setembre i entre aquestes dues actuacions hi van intervenir més de 220 canals d'animals de caça major, sobretot porcs senglars.

L'empresa és reincident

Els responsables de les instal·lacions no disposaven de cap documentació que els reconegués l'activitat com a sala de tractament o punt logístic de recollida de carn de caça. Ho ha explicat a aquesta emissora el cap dels Agents Rurals a Girona, Ignasi Dalmases.

​"Aquest establiment no està autoritzat per poder recollir la caça, per dir-ho d'una manera planera, i tampoc per poder-la transportar i manipular."

​Després d'aquestes actuacions el Departament d'Acció Climàtica i Agricultura va ordenar la clausura de les instal·lacions una altra vegada i la destrucció de la carn. Ho ha explicat a Catalunya Ràdio el subdirector general d'Activitats Cinegètiques, Jordi Ruiz.

​"És un pool logístic que els serveis territorials nostres de Girona han fet una resolució de tancament perquè no complia les condicions mínimes higienicosanitàries, per seguretat alimentària, i per tant està tancat i crec recordar que es va firmar la resolució d'eliminació de la carn per motius sanitaris."

​​L'empresa Elaborats Sant Joan és reincident pel que fa a la comercialització i tràfic irregular de carn de caça.

El mes de març el Departament de Salut ja va ordenar la clausura de l'escorxador per problemes de salubritat i higiene. Fonts del departament han assegurat a Catalunya Ràdio que l'activitat d'escorxador de l'empresa Elaborats Sant Joan continua clausurada des de la primavera.

Comerç il·legal de carn de caça
Instal·lacions de l'antic escorxador Elaborats Sant Joan (Catalunya Ràdio / Albert Requena López)

​El dia abans del tancament, a la primavera, els Mossos van denunciar i comissar una furgoneta de l'empresa que transportava més de 4.000 mil quilos de porcs senglars morts.

Comerç il·legal de carn de caça
Un dels transports de porc senglars morts d'Elaborats Sant Joan interceptat pels Mossos.(Mossos d'Esquadra)

Anteriorment la mateixa empresa havia estat denunciada per l'abocament de cinc metres cúbics de restes de porc senglar com ara pells, ossos i vísceres en un camp de la seva propietat a la Garrotxa.

Comerç il·legal de carn de caça
Abocament de restes de senglar al medi natural (Agents Rurals) 

Els animals de cacera morts comissats aquesta tardor provenien sobretot de vedats de caça de les comarques de Girona.
 

 
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut