La Neus Cost Vidal, té 92 anys, i utilitza teleassistència
Catalunya al dia

Deu dies sense telèfon: "Hem trucat al 1004... 1004 vegades"

Una avaria deixa sense connexió uns 200 veïns de Toses i Planoles, i la companyia reconeix que no sap quan ho podrà arreglar

Actualitzat

Els veïns i ajuntaments de Toses i Planoles ja no saben què fer. El dia 3 de setembre a la tarda el telèfon fix va deixar de funcionar. Al principi, l'avaria també va afectar la telefonia mòbil però això es va resoldre. L'alcalde David Verge està molest:

"Fa una setmana que ens van trucar des de relacions institucionals de l'empresa demanant disculpes i que ho resoldrien però ha passat una setmana més i res. A part, els usuaris quan truquen, els maregen i no els resolen el problema."

Des del dia 6 de setembre la telefonia fixe de Planoles pateix una avaria (Ajuntament Planoles)

Afecta el servei de teleasistència

En aquests municipis hi ha persones grans, que viuen soles. Rosa Albalate és la regidora de Benestar de Planoles i detalla que l'avaria fa que no funcioni el servei de teleassistència dels veïns que l'utilitzen i han pres mesures:

"Al matí passa una persona de benestar a veure-les per casa i les assisteix; al migdia, ho fem des de l'Ajuntament i després hem contactat amb els familiars perquè n'estiguin més pendents."

La Neus Cost i Vidal, té 92 anys i utilitza teleassistència. La seva germana, la Roser, que viu a prop, la va a veure més sovint però explica que estan farts de reclamar i ironitza: 

"La Neus està anguniosa perquè diu: 'ja està bé"... I hem reclamat al número 1004 unes 1004 vegades."

La Roser explica que també utilitzen el telèfon mòbil, amb la seva germana. Així, també en tenen més control. 

Familiars de la Neus Cost Vidal la van a veure més sovint i parlen per telèfon mòbil (Ajuntament Planoles)

A Ribes de Freser, aquest estiu també han tingut una avaria durant un cap de setmana. 

Sense previsió de resoldre l'avaria 

L'avaria afecta uns 200 clients de Toses i Planoles, segons la companyia. Diuen que és un problema del sistema informàtic en una central de la zona. Especifiquen que els tècnics hi estan treballant, que el servei es va recuperant molt puntualment però torna a caure. Detallen que és una avaria més complexa del que és habitual i que, per ara, no tenen data prevista per resoldre-la.

Aquest estiu també hi ha hagut avaries a la Vall de Camprodon

L'alcalde de Camprodon, Xavier Guitart, explica que al mes d'agost hi han hagut dues avaries a la zona i que una va durar dues setmanes en plena temporada turística:

"A molts llocs no funcionaven els datàfons, per cobrar. O sobretot va afectar les reserves a través del telèfon fix."

A Camprodon també van patir l'avaria del telèfon fix en plena època turística

I a Molló, el consistori denuncia que el problema no només és el telèfon fix sinó que la cobertura dels telèfons mòbils els falla sovint.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut