L'organització criminal estava especialitzada en falses ocupacions per revendre o rellogar els habitatges (TV3)
Catalunya al dia

Desarticulada una banda que ocupava pisos amb nadons per evitar desnonaments

A l'organització criminal hi treballaven un manyà, un electricista, un cobrador, tres dones, i els seus tres nadons, a qui feien plorar darrere la porta

Enllaç a altres textos de l'autor

Miquel Jarque

Redactor d'informatius especialitzat en temes policials

@miqueljarque
Actualitzat

Els Mossos desarticulen a Barcelona una organització criminal especialitzada en falses ocupacions per revendre o rellogar els habitatges. Les ocupacions les feien amb nadons per garantir activar els serveis socials i blindar-se davant un desnonament imminent.

Els pisos acabaven llogats o venuts a persones sense recursos que pagaven milers d'euros. Hi ha 9 persones detingudes, tres de les quals serien els líders de l'organització. Entre els detinguts, hi ha les cinc persones més buscades per delictes vinculats amb ocupacions criminals a la capital catalana.

Els investigadors relacionen el grup amb una dotzena d'ocupacions de pisos i dotze intents més durant els últims quatre mesos. Durant aquest període, s'estima que la banda podia arribar a aconseguir beneficis de 24.000 euros al mes.

Modus operandi de la banda

La banda operava des de fa dos anys i estava molt ben organitzada. A més dels tres líders, hi treballaven un manyà, un electricista, un cobrador i tres dones amb els seus tres nadons.

El que feien era buscar pisos buits propietat de bancs o immobiliàries. Entraven, canviaven el pany i l'ocupaven immediatament, i de forma provisional, una dona i un nadó, a qui feien plorar darrere la porta. D'aquesta manera enganyaven els Mossos, que detectaven una situació de vulnerabilitat que paralitzava el desnonament.

El cap de la Divisió d'Investigació Criminal a Barcelona, l'inspector Josep Naharro, assegura que s'ha escapçat una de les principals organitzacions dedicades a aquest tipus de fet criminal:

"Són al top 5 de les persones que estan relacionades amb ocupacions criminals, sigui amb incidents, temptatives d'ocupacions... Segurament, aquest cas neutralitza l'organització criminal més important que es dedica a això a Barcelona."

L'inspector dels Mossos Josep Naharro assegura que han acabat amb una de les principals bandes de l'ocupació criminal a Barcelona

Què passava amb els pisos?

Una vegada ocupaven els pisos, les mares desapareixien i immediatament entrava un nou llogater claus en mà. Normalment, era una persona amb situació irregular, i llogaven el pis per 1.000 i 1.500 euros al mes, i fins i tot els podien arribar a vendre per 5.000 euros. Si el parcel·laven, llogaven habitacions per 200 o 300 euros.

Sovint hi havia una doble estafa amb el legítim propietari i podien arribar a cobrar quantitats que rondaven els 10.000 euros per deixar lliure el pis.

ARXIVAT A:
PolicialHabitatge
Anar al contingut