"Avui no hi ha hagut un incendi forestal a les Gavarres de miracle"
Els lladres de coure cremen el plàstic que l'envolten (Aleix Monguilot)
Catalunya al dia

Crema de plàstic de fil de coure: "No hi ha hagut un incendi a les Gavarres de miracle"

Veïns de Romanyà de la Selva denuncien la crema de plàstics per extreure el coure en aquest espai protegit en plena onada de calor, uns fets confirmats per Mossos

Actualitzat

Va ser el dia 8 de juliol, divendres, quan en l'Aleix Monguilot va trobar restes de plàstic de cables cremats, per extreure el coure, a les Gavarres. L'Aleix Monguilot és guia en una empresa que fa rutes de senderisme amb rucs, que també desbrossen els boscos. Caminant per la zona de Puig d'Arques, a les Gavarres es va trobar això:

"Vaig veure les restes d'una crema de plàstics per extreure els cables de coure, Aquesta foguera se'ls havia escapat una mica per un marge, i divendres estàvem en pla Alfa 2, amb un nivell alt de risc d'incendi."

Monguilot detalla que hi ha altres veïns de Romanyà de la Selva, una entitat de població de Santa Cristina d'Aro, que també s'hi han trobat i assegura que el foc del dia 8 era recent:

"En aquest punt feia dos dies que no hi passava. Jo camino molt per aquí, amb els rucs. O sigui que el foc era o de la mateixa nit o de l'anterior."

Restes de la crema del dia 8 de juliol (Aleix Monguilot)

Els Mossos d'Esquadra han confirmat a Catalunya Ràdio que la nit del 3 al 4 de juliol van rebre una trucada, cap a la una de la matinada, per una crema de cables de coure a Cruïlles. De fet, aquella mateixa nit hi va haver un robatori de coure a Cassà de la Selva, i treballen per saber si hi té relació.

La setmana passada ja hi va haver una altra substracció de cables de coure a Palafrugell. Els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals tenen oberta una investigació per aquests casos i confirmen que hi ha degoteig de cremes en aquesta zona.
 

Les ADF corroboren que hi ha hagut més cremes

Gaspar Segués Sais, coordinador de les Agrupacions de Defensa Forestal de les Gavarres explica que no és la primera vegada que hi troben plàstics de cable de coure cremats:

"Ens hem trobat restes en dies d'alt risc d'incendi. Deu fer algunes setmanes que ens trobem residus de plàstics  que entenem que han fet cremar per extreure el coure. Fins i tot alguna vegada ens hem trobat restes de coure." 

Des de les ADF detallen que les cremes que es troben són recents de fa pocs dies o hores, no són pas focs que s'hagin pogut fer durant l'hivern.

"O són cremats de fa pocs dies o de la nit mateixa.  De vegades encara trobem alguna resta que pot estar fumejant."

Divendres, dia 8, hi havia risc alt d'incendi a les Gavarres (Aleix Monguilot)

En plena onada de calor

Interior ha anunciat mesures en 275 municipis de 20 comarques contra l'episodi "persistent" de calor extrema i les condicions adverses en cas d'incendi.

El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís per calor per als propers dies, en què no arribarem a extrems tan alts com per batre rècords de temperatura, però sí per la seva persistència.

 

 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut