Imatge àrea amb el dron, d'algunes de les construccions en una parcel·la
Imatge aèria, amb el dron, d'algunes de les construccions il·legals en una parcel·la (Agents Rurals)
Catalunya al dia

Construccions il·legals a vista de dron

Els Agents Rurals detecten edificacions irregulars en vuit finques diferents dins l'espai protegit dels Aiguamolls de l'Empordà

Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

Els Agents Rurals denuncien diverses construccions il·legals dins el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Es van localitzar durant el mes de desembre, quan els agents van fer diverses inspeccions amb drons a la zona de la Rubina, a Castelló d'Empúries (Alt Empordà).

Amb aquestes inspeccions han detectat diferents tipus d'edificacions o magatzems en una zona protegida. Xavier Rodríguez és cap de l'àrea bàsica dels Agents Rurals de l'Alt Empordà.

"D'edificacions n'hi ha de tres tipus: la completament mòbil, com poden ser rulots antigues o motorhomes; d'altres que són construccions de fusta, que ja s'ha de fer amb una mica de base de formigó, i n'hi ha que s'han fet ja amb base d'obra. En tot cas, qualsevol d'elles són il·legals."

Agents Rurals treballant amb el dron abans de començar la inspecció als Aiguamolls de l'Empordà
Agents Rurals treballant amb el dron abans de començar la inspecció (Agents Rurals)

Una pràctica cada vegada més habitual

Són construccions que fent inspeccions a peu no es veuen, perquè la majoria de les parcel·les tenen tanques i arbres que les envolten.

"El que estem detectant, i sobretot els últims 2 o 3 anys, és que com que són parcel·les on el conreu és força complicat, perquè cada vegada l'aqüífer està més castigat, els propietaris les estan abandonant i venent. Els nous propietaris sobretot són ciutadans francesos."

Imagte aèrea, amb dron, on hi apareixen construccions il·legals en una de les parcel·les de la Rubina
Imatge aèria, amb dron, on apareixen construccions il·legals en una de les parcel·les de la Rubina (Agents Rurals)

Ara les denúncies es tramitaran tant per la via administrativa com per la via penal, i s'enviaran a la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme i a l'Ajuntament de Castelló d'Empúries.

Aquestes actuacions són fruit del treball conjunt amb el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, i s'han realitzat amb la col·laboració de la policia local de Castelló d'Empúries.

ARXIVAT A:
Medi ambient
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut