Visitants al gorg de la Cabana, aquest dijous
Catalunya al Dia

Bogeria pels gorgs glaçats

L'Ajuntament de Campdevànol restringeix l'accés al Torrent de la Cabana per evitar l'allau de visitants que col·lapsen l'espai natural, i els accessos

Àlex Giral/Clara JordanActualitzat

Els gorgs del Torrent de la Cabana, a Campdevànol, al Ripollès, s'han convertit aquestes primeres setmanes de gener en una autèntica rambla.

Centenars de persones, atretes per les imatges que veuen a la televisió i a les xarxes socials, s'hi acosten per gaudir de primera mà de l'espectacle dels 7 gorgs que hi ha en aquest espai natural, tots ben glaçats. 

 

 

Aquest últim cap de setmana es van comptabilitzar més de 1.400 persones: famílies senceres, grups organitzats amb guia, gent amb drons, amb gossos, persones que caminen sobre el gel, que es fan fotografies...

Persones que col.lapsen l'espai, però també els accessos, deixant el cotxe on i com volen. 

Mai fins ara hi havia hagut tants visitants al gener (Nati Adell/Catalunya Ràdio)

Les zones d'aparcament com el polígon Niubó o el de la Font del Querol van quedar saturats, i el pitjor de tot és que molts cotxes van acabar aparcant a la carretera i al camí d'Estiula, amb el perill que això suposa en cas d'emergència.

Aquesta imatge, habitual als estius, és la que s'ha repetit els últims caps de setmana

Per això l'ajuntament ha dit prou i, a partir d'aquest cap de setmana, tornarà a restringir l'accés a aquest espai natural. L'alcaldessa, Dolors Costa, viu amb estupefacció aquest allau de visitants en ple mes de gener, en una època en què als gorgs no hi sol anar ningú.

No ens havíem trobat mai encara que el mes de gener pugés tanta gent, perquè normalment a l'hivern no puja ningú al Torrent.  És més de cara a Setmana Santa, que ja comença a fer bo, i l'estiu. 

El gorg de la Cabana és el primer i més conegut dels 7 que hi ha a l'espai. (Nati Adell/Catalunya Ràdio)

Quines són les restriccions? 

S'aplicaran, doncs, a partir d'aquest cap de setmana, les mateixes restriccions que ja s'apliquen a l'estiu o Setmana Santa. S'haurà de pagar 5 euros per accedir al paratge, i es limita l'aforament a 300 persones al dia

Els tiquets es podran comprar al xalet que hi ha a l'aparcament de la Font del Querol i a la caseta del camí cap al Torrent, i l'import s'haurà d'abonar en metàl·lic.

Hi haurà avantatges pels que dormin al municipi. Tindran un descompte i la taxa que se'ls cobrarà serà de 2 euros.

De moment s'aplicarà tots els caps de setmana, i no hi ha data de finalització.  

Les baixes temperatures, i la poca aigua que baixa, generen aquestes estalactites.(Nati Adell/Catalunya Ràdio )

Un indret privilegiat

L'espai natural del Torrent de la Cabana és un dels més coneguts i visitats de la comarca. Un espai conegut també com la Ruta dels 7 Gorgs, perquè amb poc més d'una hora i mitja, en un camí no massa complicat, es poden veure, per aquests ordre, els gorgs de la Cabana, de la Tosca, de l'Olla, de la Bauma, del Forat, i els dos gorgs del Colomer. Un espai concorregut, que s'ha massificat sobretot arran de la pandèmia

 

 
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut