Bicis robades busquen propietari
Les bicis són al pàrquing de la comissaria i en dos contenidors
Catalunya al dia

Bicis robades busquen propietari

Els Mossos d'Esquadra de Lleida exposen més d'un centenar de bicicletes perquè els seus amos les puguin recuperar

Actualitzat

Vius a Lleida i t'han robat la bicicleta? Podria ser que els Mossos d'Esquadra l'hagin recuperada i ara sigui en un dels dos contenidors que hi ha al pàrquing de la comissaria. La policia les va intervenir a un home que les havia desmuntat i les tenia a punt per enviar a l'Àfrica.

Ara la policia catalana fa una crida a aquells a qui els han pres la bicicleta perquè, durant aquesta setmana, passin a comprovar si la seva es troba entre tot aquest estoc.

Què cal per recuperar la bici?

Els propietaris han de presentar, primer, la denúncia que van fer després del robatori. A partir d'aquí, han d'aportar una factura, una fotografia o qualsevol element identificador que demostri que el vehicle és seu, tal com assegura el cap de l'àrea d'investigació dels Mossos d'Esquadra a Lleida, Jordi Fadurdo:

"A més de la denúncia, és important disposar de la factura, on consta el número de sèrie de la bici que molts la tenen 'troquelada' al marc i qualsevol detall curiós característic o una marca."

Fins ara s'han pogut retornar una vintena de bicicletes (Pere Joan Àlvarez)

Els propietaris de bicis robades proven sort

Les víctimes de robatori de bicis han començat a passar per la comissaria a veure si tenen la sort que entre el més d'un centenar de recuperades es troba la seva:

"A mi em van robar dues bicicletes del pàrquing del cotxe fa cinc anys i vinc a provar sort."

"A mi em van robar una bici elèctrica que vaig deixar amb candau en un aparcabicis, al barri de Cappont, a Lleida."

"Jo tenia la bicicleta a la baca del cotxe, a Alcarràs. No tinc gaires esperances de trobar-la, però si no jugues no et toca la loteria."

Les bicis es poden anar a buscar al llarg d'aquesta setmana (Mossos d'Esquadra)

Bicis cap al Congo

Els Mossos van recuperar les bicis a principis de novembre quan van detenir un veí de Torres de Segre que les tenia ja empaquetades per enviar-les al seu país d'origen, la República Democràtica del Congo. La investigació encara no està tancada, com assegura el cap de la investigació dels Mossos:

"Creiem que el detingut no les robava. Pagava per bicis robades i després les revenia desmuntades al seu país. No seria estrany que no fos el primer cop que emmagatzemava bicicletes per enviar-les en contenidors a l'estranger."

Els Mossos han hagut de muntar les peces de les bicicletes (Pere Joan Àlvarez)

La majoria de les bicis exposades són de muntanya, que els agents han anat muntant després de recopilar tot el material empaquetat i preparat per ser enviat. Són bicis de gamma baixa i mitjana.

Fins ara s'han pogut retornar als seus propietaris una vintena de bicicletes. Els afectats per un robatori poden desplaçar-se al llarg d'aquesta setmana a la comissaria dels Mossos de Lleida entre les 9 del matí i les 9 del vespre.
 

 

 

 

Anar al contingut