Barcelona indulta la gespa del parc de les Glòries
L'Ajuntament només rega la gespa del parc de Glòries (Catalunya Ràdio/Montse Poblet)
Catalunya al dia

Barcelona indulta la gespa del parc de les Glòries

Aquesta és l'única gespa que sobreviurà a la sequera; la dels altres parcs de la ciutat acabarà morint per la falta d'aigua

L'Ajuntament de Barcelona ha decidit continuar regant la gran clariana del parc de les Glòries, malgrat el decret de sequera que prohibeix regar la gespa de parcs i jardins. El reg es farà amb aigua freàtica i en hores de mínima insolació. El consistori justifica aquesta excepció per l'ús ciutadà d'aquest espai.

Barcelona indulta la gespa del parc de les Glòries
El reg sempre es fa amb aigua subterrània i no potable (Catalunya Ràdio/Jordi Corbalan)

La verdor de la clariana de les Glòries crida l'atenció al costat d'altres parcs, com el de la Ciutadella, que ja té un aspecte groguenc per la falta de reg. Tret d'aquest cas, tota la gespa de la ciutat s'acabarà morint si no plou, explica Carme Fitó, presidenta del comitè d'empresa de Parcs i Jardins:

"Sí, sí, s'assecarà. Un cop mori, si comencés a ploure el que sortiria són herbes i el que s'hauria de fer és una resembra o una aportació de llavors per intentar recuperar-la."

El deteriorament de la gespa dels parcs barcelonins encara té un efecte col·lateral més que posa en relleu l'incivisme d'alguns ciutadans.

Barcelona indulta la gespa del parc de les Glòries
La gespa d'altres parcs, com el de la Ciutadella, morirà si no plou (Catalunya Ràdio/Jordi Corbalan)

En alguns espais, com els Jardinets de Gràcia, on hi havia gespa ara hi ha excrements de gos:

"Ja hi ha normalment persones que utilitzen la gespa com a pipican. Ara quan veuen el mal estat en què es troba, encara més. I això després ens donarà molta més feina."

Al contrari que la gespa, que necessita molta aigua, l'abundància dels aqüífers del subsol de la ciutat permeten fer un reg de supervivència d'arbres i arbustos.

Anar al contingut