La ciutat de Valls
La ciutat de Valls
Catalunya al dia

Baralles violentes, robatoris i vandalisme a Valls

La situació preocupa els veïns perquè consideren que els problemes s'estan enquistant i demanen més presència policial

Actualitzat

Tot i l'estrena fa uns mesos de les càmeres de seguretat al nucli antic i a la zona comercial de Valls, en les últimes setmanes hi ha tornat a haver robatoris, actes vandàlics i baralles molt violentes en carrers del centre i en barris com el del Fornàs. Alguns els han pogut gravar els veïns i les han fet córrer a les xarxes socials.

En les baralles d'aquests dies també s'han vist alguns dels que hi participaven mostrant ganivets de grans dimensions.

Un dels participants a les baralles violentes de Valls
Un dels participants en les baralles violentes de Valls (imatge captada pels veïns)

El president de la Federació Veïnal de Valls, Andreu Garcia, demana accions ràpides i concretes per acabar amb un problema que els té molt preocupats.

"Estem molt preocupats. És un problema que està enquistat i entre tots hi hem de buscar una solució. Cal més presència policial, que es patrulli per tot el poble. Des de la Federació estem estudiant si presentem un escrit a l'Ajuntament a veure què podem fer."


El regidor de Seguretat, Enric Garcia, reconeix que els darrers episodis també els preocupen i diu que ja han començat a treballar per poder augmentar la vigilància policial.

"Estem preocupats. Primer vam fer la instal·lació de les càmeres de videovigilància al barri antic. Ara estem treballant per ampliar la plantilla de la policia local. Cal dir, però, que aquests han estat uns actes puntuals, aïllats, amb els mateixos personatges i que la policia i els Mossos ja tenen identificats i treballen perquè no torni a passar."

Els últims mesos també s'han comès robatoris a la zona del Portal Nou com alguns dels afectats han mostrat al seus comptes de Twitter.

Els veïns creuen que les càmeres de seguretat són útils però no suficients ni exportables a tots els racons de la ciutat. Ara demanen més agents de la policia local i dels Mossos patrullant per tota la ciutat.

La junta local de seguretat acorda implantar un pla conjunt i més càmeres de vigilància

Les noves càmeres ampliaran les que ara hi ha al nucli històric i també arribaran als aparcaments on s'han concentrat els darrers episodis de delinqüència: al carrer de Sant Antoni, de la Cooperativa, del Carme i del Barri Vell. L'alcaldessa, Dolors Farré, assegura que la situació s'ha de revertir immediatament.

"Tots estem d'acord que és una situació insostenible que cal revertir. Posarem totes les eines que tenim a l'abast per fer-ho. Jo el que sí que he demanat al govern és que posi més agents dels Mossos d'Esquadra."

Un moment de la junta local de seguretat a Valls
Un moment de la junta local de seguretat a Valls(ACN, Núria Torres)

El cos dels Mossos assegura que es tracten de conflictes privats que es donen en l'àmbit públic, i que es podran resoldre aviat, segons l'inspector Xavier Hervàs:

"Ho farem amb la identificació dels autors dels últims episodis que ha tingut la ciutat; esperem en breu poder resoldre-ho, i per altra banda iniciarem actuacions amb la ciutadania i el teixit associatiu per incrementar aquesta percepció de seguretat."

Al marge de les noves càmeres, de forma immediata, i per millorar la sensació de seguretat, s'impulsaran accions conjuntes amb la ciutadania i el teixit associatiu.

Els mossos detenen els sospitosos de les accions violentes

En un operatiu policial fet el 25 de novembre, els mossos han acabat detenint a tres homes que haurien estat els responsables de diverses agressions i amenaces amb un ganivet i van causar destrosses en un bar i un vehicle. Dos els van localitzar amagats en un xalet de Cunit, al Baix Penedès i el tercer el van detenir fa uns dies a Valls. Els investiguen per temptativa d'homicidi, lesions greus, atemptat contra els agents de l'autoritat, danys, amenaces, i conduir sense carnet i desordres públics.

Els mossos creuen que amb aquestes detencions només s'acaba amb una part dels problemes d'inseguretat a Valls i que cal treballar per evitar que es produeixin actes vandàlics i robatoris, sobretot en les zones dels aparcaments i del nucli històric.
 

 
Anar al contingut