Avortar voluntàriament a Lleida, finalment possible
Catalunya al dia

Avortar voluntàriament a Lleida, finalment possible

Ja no caldrà que centenars de lleidatanes hagin de marxar fora de la demarcació per interrompre l'embaràs quan cal entrar a quiròfan

Actualitzat
TEMA:
Avortament

Les dones podran avortar a Lleida, quirúrgicament, a partir del 4 d'octubre. S'acaba així una desigualtat que obligava centenars de lleidatanes cada any a haver d'anar a Tarragona o a Barcelona per interrompre l'embaràs a partir de la setmana 9, quan s'ha de fer a quiròfan.

Les intervencions les farà una clínica que feia mesos que ja treballava amb Salut per obtenir l'autorització

Les intervencions les practicarà la clínica MiNovaAliança, que feia mesos que treballava amb Salut per aconseguir l'acreditació necessària. De fet, es va anunciar que era qüestió de setmanes i s'ha acabat allargant quatre mesos.

 

A les comarques de Lleida no hi havia cap clínica privada que tingués conveni amb Salut per practicar avortaments i tots els professionals dels centres públics són objectors de consciència. Això provocava una situació anòmala, que Catalunya Ràdio va posar de manifest.

El Pirineu, millor que fa un any però deficient

Al Pirineu, avortar quirúrgicament encara és impossible. Al novembre de l'any passat, quan Catalunya Ràdio es va fer ressò de les desigualtats en aquest àmbit, l'avortament al Pirineu no era possible ni amb pastilles ni al quiròfan.

Ara s'ha avançat una mica i se'n fan de farmacològics als hospitals de Tremp i la Cerdanya, i a la Seu d'Urgell s'està tramitant.

Cartells reivindicatius enganxats a les portes del Departament de Salut, a Lleida

22.000 avortaments en un any a Catalunya

L'any passat es van fer a Catalunya 21.926 avortaments voluntaris. Tres de cada quatre van ser a dones que viuen a les comarques de Barcelona, un 9,4% a dones de Girona, un 7,8% a Tarragona i un 4% a Lleida.

Això són 877 dones, moltes de les quals l'any passat van haver de sortir de les comarques de Lleida per poder avortar.

La mitjana d'edat de les dones que avorten és de 29 anys i el 74,7% es realitzen abans de la setmana 9 d'embaràs, quan encara és possible fer-ho amb fàrmacs.

 

 
ARXIVAT A:
Avortament
Anar al contingut