La Diada de Santa Tecla, a Tarragona.
La Diada de Santa Tecla, a Tarragona.
#CastellsCatRàdio

Els castells de Santa Tecla, a Catalunya Ràdio

"Tot gira" farà un seguiment especial de la Diada, conjuntament amb les retransmissions de l'Espanyol, MotoGP i la final del mundial de bàsquet

Actualitzat

Arriba una de les grans cites castelleres de la temporada amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca, la Jove de Tarragona i els Xiquets de Tarragona.

Aquest diumenge, 15 de setembre, al migdia, la plaça de la Font de Tarragona centrarà l'atenció castellera amb la celebració de la diada de Santa Tecla-Primer diumenge de festes. Mentre els Xiquets de Tarragona han centrat el seu objectiu a assolir el primer castell de nou de la temporada, el 3 de 9 amb folre, les altres tres colles volen millorar els registres de fa un parell de setmanes a Vilafranca del Penedès.

Així, la Jove s'ha marcat l'objectiu dels quatre gamma extra: el 4 de 9 amb folre i agulla, el 5 de 9 amb folre, el 9 de 8 i el pilar de 8 amb folre i manilles. La Colla Vella vol revalidar castells com el 2 de 8 sense folre, que enguany ja ha descarregat, o el 4 de 9 sense folre, que es va quedar en carregat per Sant Fèlix. Finalment, els Castellers de Vilafranca ja han anunciat que volen tornar a provar el 3 de 10 amb folre i manilles, que aquesta temporada encara no han descarregat, i l'acompanyarien del 3 de 9 amb folre i agulla i del 2 de 9 amb folre i manilles.

Aquesta diada de Santa Tecla-Primer Diumenge de Festes va néixer el 2005 i sempre hi participen les dues millors colles de Tarragona i dues convidades. Des del primer dia hi ha estat present la Colla Vella. Els Castellers de Vilafranca només hi van faltar l'any 2016. En aquestes catorze edicions s'han vist els principals castells que es fan en l'actualitat, des de les estructures de 10 amb folre i manilles als castells sense folre i la majoria de gammes extra, que han convertit aquesta diada en una de les principals del calendari casteller.

Catalunya Informació farà connexions durant la jornada castellera amb Josep Almirall i David Prats, del programa "3 rondes", que a les 21.00 informarà de l'activitat castellera d'aquest cap de setmana.

Anar al contingut