"Cafè Àsia", pensat, escrit i conduït per Joan Ollé i David Guzman, acompanya durant l'estiu el viatge per la ruta de la seda del Festival Grec 2018 de Barcelona. L'espai s'emet durant dotze setmanes; entre el 17 de juny i el 22 de juliol a les 22.00 i, entre el 29 de juliol i el 2 d'agost, a les 00.00.

Àsia no és únicament el nom d'un continent. Àsia és la porta d'entrada a una mirada diversa i mil·lenària sobre el món, una manera particularíssima d'aproximar-se a l'individu, a la natura, a l'espiritualitat i, evidentment, a la cultura, les arts i el pensament. Àsia és, en ella mateixa, una veritable "weltanschauung" que ens convida a qüestionar els nostres propis esquemes com a occidentals.

"Cafè Àsia" fa un itinerari a través de la història i la cultura d'alguns dels països més influents de l'anomenat gegant asiàtic. Es tracta d'un recorregut farcit de converses en profunditat amb figures del món de la cultura asiàtica (professors, traductors i persones d'origen asiàtic que viuen a Catalunya); poemes, fragments de novel·les, relats i contes d'alguns dels grans viatgers de la història (Marco Polo, Ibn Battuta, etc.); reflexions sobre el diàleg entre Orient i Occident; debats sobre l'actualitat política i social dels països "visitats"; converses sobre democràcia, el paper de la dona o la globalització, i una selecció musical feta a partir de cançons amb influència oriental.

Anar al contingut