"Cafè Amèrica", el programa de ràdio pensat, escrit i conduït per Joan Ollé i David Guzman, acompanyarà durant l'estiu el viatge per la història dels Estats Units des de l'any 1900 fins al 2010 que fa el Festival Grec 2019 de Barcelona. L'espai tindrà una durada d'una hora, entre el 16 de juny i el 22 de juliol, s'emetrà a les 22.00 i, entre el 28 de juliol i l'1 de setembre, a les 00.00.

Durant dotze setmanes, "Cafè Amèrica" farà un itinerari de capítols estructurats per dècades, de la dècada del 1900 a la del 2010, per explicar tots els aspectes de la cultura musical, literària i gastronòmica, de la memòria visual i la memòria històrica. Les estrelles i els herois quotidians. Els mites coneguts i els personatges anònims. L'Amèrica que es va fer als carrers i la que no surt als mapes. La cultura de masses que ha arribat a tots els punts del planeta.

Des dels colons fins a les tribus urbanes actuals, el programa recorrerà l'Amèrica del Mayflower, la dels pares fundadors, la que va cantar el poeta Walt Whitman, la de la Llei Seca i la de les Torres Bessones, la del swing i la del hip-hop, la del bàsquet i la del beisbol, la que va inventar el hot-dog i la que va arribar a la lluna, la del primer cinematògraf i la dels grans blockbusters.

Convidats i experts de diferents disciplines acompanyaran Ollé i Guzman al llarg del viatge. Veus com la de l'economista Anton Costas, el periodista Xavier Mas de Xaxàs, el músic Dani Nel·lo o l'entrenadora Carme Lluveras. I també cada setmana hi haurà espai per repassar la història del cinema amb l'Àlex Gorina i els mites de la cocteleria amb Juanjo González, bartender del Caribbean Club.


Joan Ollé i David Guzman

Els presentadors Joan Ollé i David Guzman van fer tàndem a la secció "Blablabla", d'"El suplement", i Catalunya Ràdio els torna a ajuntar per segon estiu consecutiu, l'any passat a "Cafè Àsia" i enguany a "Cafè Amèrica".

Joan Ollé és actor i director de teatre i professor de l'Institut del Teatre. Ha estat director del Sitges Teatre Internacional del 1992 al 2001 i membre de l'equip de direcció artística del Teatre Lliure el 2003 i 2004. La dècada dels 90, juntament amb Joan Barril, va realitzar a Catalunya Ràdio el programa "Papers mullats". Barril i Ollé van presentar també junts el programa "L'illa del tresor", al 33 (Premi Nacional de Televisió 2005). A Catalunya Ràdio ha col·laborat en els programes "El Cafè de la República", que presentava Barril, amb la contraeditorial "L'Encíclica de Joan Ollé", i a "El suplement", entre d'altres.

David Guzman treballa a Catalunya Ràdio des del 2005. Durant nou anys va formar part de l'equip d'"El cafè de la República" i, actualment, presenta els programes "Ciutat Maragda", a Catalunya Ràdio, i "L'irradiador", a iCat, i col·labora a "El suplement" i a l'"Estat de Gràcia". Va ser subdirector del programa "L'illa del tresor", al 33. Ha presentat els programes "Qwerty" i "Rius de tinta" a Betevé, on també ha fet entrevistes a "Terrícoles".