Popap

Brain Film Festival: els secrets del cervell a la gran pantalla

Barcelona acull el festival de cinema relacionat amb la ciència i la tecnologia fins diumenge
Carles Pauné
Brain Film Festival: els secrets del cervell a la gran pantalla

Sempre s'ha dit que el cervell és el gran desconegut. Però, amb els anys, i gràcies a la investigació científica, cada vegada sabem més com funciona. Des d'aquest dijous i fins al dia 19, al CCCB us podeu capbussar en el seu laberint de connexions, al Brain Film Festival.

L'objectiu del festival és unir ciència amb el món audiovisual i per això és un certamen multidisciplinari. No només s'hi poden trobar projeccions. La programació inclou l'estrena de "The moment"; 7 audiovisuals fora de concurs; 22 curtmetratges a competició; dos espectacles teatrals; un xou de màgia; xerrades; debats; i una sessió especial destinada a malalts d'Alzheimer i els seus cuidadors.

Al "Popap" ens ha visitat la Cristina Maragall, directora executiva del festival, per parlar de les activitats que s'hi duran a terme. Està impulsat i organitzat per la Fundació Pasqual Maragall i coorganitzat per la Fundació Uszheimer i la productora Minimal Films.

"Sabem que el  cervell s'emociona, aprèn i s'adapta a totes les condicions, i això és el que hem volgut plasmar al festival."

L'assistència al Brain Film Fest és gratuïta per a totes les activitats, excepte per a l'obra de teatre Incògnit del Teatre Lliure. L'aforament és limitat, motiu pel qual s'aconsella la inscripció prèvia. Durant el festival, les inscripcions tindran lloc al vestíbul del Teatre del CCCB segons la disponibilitat d'aforament.

Les cites més destacades del festival:

  • La primera activitat del festival serà la projecció d'"El llibre de la selva" per a persones amb Alzheimer i els seus cuidadors. El dia 14 de març a les 11:00 h.
  • La pel·lícula inaugural: "Life Animated", un documental multipremiat sobre com les pel·lícules de Disney ajuden l'Owen, un noi amb autisme, a prendre decisions importants. El dia 15 de març a les 18:00 h.
  • El Mag Igor farà el seu espectacle acompanyat de psicòlegs de la Fundació Uszheimer per entendre què passa al cervell davant dels trucs
  • "The Moment": L'estrella de la programació, una pel·lícula interactiva que funciona amb tecnologia BCI. S'aniran realitzant projeccions per a 6 persones que canviaran la trama del curtmetratge cada 6 segons depenent de l'activitat cerebral dels espectadors.