Montse Poblet
Montse Poblet
Catalunya informació

"Blog de mestres", de Catalunya Informació, obté el reconeixement del Congrés ITWorldEdu

L'espai "Blog de mestres" de Catalunya Informació ha obtingut el reconeixement del Congrés ITWorldEdu a la divulgació de les TIC aplicades a l'educació. El guardó, l'atorga el Clúster Edutech, un grup d'empreses, institucions i universitats que treballen per transferir els avantatges de les noves tecnologies als centres educatius.

Actualitzat

Aquest reconeixement té com a objectiu posar de relleu iniciatives de particulars, periodistes a títol individual, programes o mitjans de comunicació que s'hagin distingit per la difusió d'experiències relacionades amb les TIC i l'àmbit educatiu. El veredicte és del Comitè Científic del Congrés ITworldEdu, que ha valorat l'originalitat i la innovació, la repercussió social, la sensibilitat per les novetats tecnològiques i la capacitat d'exportar projectes educatius innovadors que integrin les TIC.

"Blog de mestres", de la periodista Montse Poblet, és un espai radiofònic que s'emet des del gener del 2012, quinzenalment, a Catalunya Informació. Són reportatges breus sobre experiències innovadores o singulars dutes a terme per escoles i instituts de tot el país.

El projecte neix de la necessitat de fer arribar al públic el dia a dia dels centres educatius del país, perquè tingui un efecte multiplicador, i de reconèixer la feina ben feta.

L'experiència de tres anys fent el "Blog de mestres" ha permès descobrir que sovint els mateixos docents no tenen coneixement del que s'està fent en el sector, d'experiències que els poden ser útils en la seva feina a l'escola i que, per desconeixement, no apliquen. En aquest temps, s'han emès gairebé un centenar de reportatges de temàtiques tan diferents com l'educació financera, les sancions que s'apliquen als instituts, la robòtica, el foment de la lectura o els usos del pati escolar.

La tria de les temàtiques es fa a partir de les propostes que ens fan els mateixos mestres o els centres educatius, les experiències premiades o les innovacions que es van introduint als currículums escolars. També té en compte les diferents etapes educatives, des d'infantil i primària fins a les postobligatòries, i vetllen perquè hi hagi exemples de tot el territori.

El guardó s'entregarà demà, dijous 26 de febrer, les 13.00 h a l'Auditori del World Trade Center de Barcelona.

Montse Poblet és periodista llicenciada per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat a diverses emissores de ràdio i des del 1992 forma part dels serveis informatius de Catalunya Ràdio, on s'ha especialitzat en temes educatius.

Anar al contingut