El nou Liceu a l'IMAX transformarà tot el moll d'Espanya
L'IMAX Port Vell serà el primer que s'enderrocarà
Catalunya al dia

Barcelona es tornarà a obrir al mar amb la reforma del moll d'Espanya

El projecte del port de Barcelona és enderrocar l'IMAX i els antics cinemes Maremàgnum obrint més espai, i connectar-lo amb el moll de Pescadors.

Enllaç a altres textos de l'autor

Joan Garcia

Periodista de la secció d'Economia de Catalunya Ràdio

Barcelona obrirà noves finestres al mar. El port enderrocarà edificacions en desús i ampliarà espais amb vista a l'aigua. Equipaments tancats com ara els cinemes IMAX i els multisales de Cinesa desapareixeran. L'espai comercial del Maremàgnum serà més a l'aire lliure. I es vol atraure més gent al moll de Pescadors. Es tracta de reforçar el port com a ciutat. 

A partir del projecte del Liceu al Port Vell s'impulsarà la resta de canvis al moll d'Espanya. El primer de tot, enderrocar les edificacions

El nou Liceu a l'Ímax transformarà tot el Moll d'Espanya
Els antics cinemes Maremàgnum van tancar al 2015

La plaça de l'Odissea serà més gran i es guanyarà vista al mar, i al Maremàgnum s'hi faran més espais oberts, segons ha explicat a Catalunya Ràdio el president del Port, Damià Calvet:

"El projecte del Liceu per a port de Barcelona és un projecte tractor d'aquesta remodelació del moll d'Espanya perquè s'obri més a la ciutadania i estigui més ben connectat."

A tocar del moll d'Espanya hi ha el moll de Pescadors, que també canviarà:

"Hi farem la nova llotja. Estem a punt de licitar el projecte per 8 milions d'euros. Servirà als pescadors i obrirà la seva activitat a la ciutadania. La gent podrà veure com es fa la subhasta de peix i gaudir d'un espai gastronòmic."

El nou Liceu a l'Ímax transformarà tot el Moll d'Espanya
Al moll de Pescadors s'hi arribarà amb una barcassa (Jorge Franganillo)

I també hi haurà canvis a l'aigua. Els dos molls quedaran units per una barcassa:

"Estem pensant que hi hagi una connexió marítima entre el moll d'Espanya i el de Pescadors. No una passarel·la fixa com la de la Rambla del Mar, sinó una solució nàutica tipus transbordador."

Tots aquests canvis s'executaran a quatre o cinc anys vista. De moment, el Liceu compta a poder presentar a l'abril al seu Patronat el projecte arquitectònic i el pla de finançament.

 
ARXIVAT A:
Urbanisme
Anar al contingut