ANÀLISI

El Barça necessita Florentino Pérez

Actualitzat

Va pràcticament a tots els partits del Madrid de bàsquet. S'asseu a la llotja del Palacio i, començat el partit, s'hi involucra amb un interès d'intensitat variable. Viu enganxat al mòbil contestant whatsapps o fent trucades mentre, a pista, el seu equip sublima el bàsquet o, simplement, juga amb el pilot automàtic. Ahir vaig llegir-li als llavis un "Zidane" en ple partit del Madrid-Barça, fet que delata la seva hiperactivitat, o omnipresència, si voleu.

El que és innegable, però, és que Florentino s'involucra en el bàsquet. Acabat el partit baixa al vestidor, i després treu el cap a la zona del Palacio on, amb el pavelló buit, els familiars esperen la sortida dels jugadors, acabats de dutxar, engominar i amb la manicura feta. La gent del seu entorn em diu que no té ni idea de bàsquet, que amb prou feines sap què són les passes o els tres segons a la zona. Però importa massa això? Ell pontifica, i pontifica amb impunitat. Total, és Florentino Pérez, i això, a Madrid, equival a un títol nobiliari. A Rudy el coneix afectuosament com el "Pupas", perquè sempre arrossega molèsties o està directament lesionat, i en algun partit m'ha semblat veure'l incòmode amb la decisió de Laso de fer-lo jugar massa. Així doncs, d'on li ve l'afició pel bàsquet a Florentino? D'entrada, em diuen, de la seva filla i d'algun net, a qui els encanta aquest esport. I de sortida, del gust de presidir una de les plantilles més infal·libles de la història del bàsquet ACB. Recordem la dada: 4 Copes del Rei consecutives, campions de 3 de les últimes 4 lligues i campions d'Europa fa 2 anys, amb opcions de tornar-hi.

A l'altra banda, el president del Barça, Bartomeu, un exjugador de bàsquet que va ser directiu responsable de la secció en l'època Laporta (2003-2005). Avui en dia, però, es fa estrany veure'l al Palau. Per no ser-hi, algun cop no hi és ni el directiu responsable de la secció de bàsquet, Joan Bladé, que ha optat per un perfil de dirigent, diguem-ne, àton. I aquí és on arrelen els problemes, i es ramifiquen i branquegen.

Anar al contingut