Laura Rosel: "Avui, a més de no tenir unitat, tenim un gran desconcert"

L'etapa d'incertesa que ha inaugurat la sentència del procés amenaça de ser llarga i convulsa
Actualitzat
Laura Rosel: "Avui a més de no tenir unitat, tenim un gran desconcert"

Unitat estratègica. Aquest va ser un dels clams del carrer adreçat inequívocament als polítics en l'última Diada, a les portes de la sentència del Suprem que ja se sabia que seria una prova de foc a molts nivells.

Junts per Catalunya i Esquerra es van conjurar per fer-ho possible: per anar a l'una. Però la unitat no només s'ha de voler, s'ha d'exercir. I el Govern no ha resistit. El resultat no podia ser més desastrós.

Avui, a més de no tenir unitat, tenim un gran desconcert.

La maniobra del president Quim Torra de treure's de la màniga la proposta d'un nou referèndum ha deixat perplexos els socis de govern d'ERC i fins i tot alguns membres de JxCAT. I ha fet evident que no hi ha estratègia a Palau, ni compartida ni segregada.

Les tres nits seguides d'aldarulls, amb les peticions de dimissió, les crítiques per la duresa policial i els advertiments des de La Moncloa, d'una part, i la incapacitat d'articular una resposta cohesionada a la sentència del Suprem, de l'altra, i ara la proposta en solitari del president Torra, deixen l'executiu encara més debilitat del què ho estava.

L'etapa d'incertesa que ha inaugurat la sentència del procés amenaça de ser llarga i convulsa.