Laura Farré Rozada
Laura Farré Rozada

Arrenca la temporada de directes a Catalunya Música amb un recital de la pianista i matemàtica Laura Farré Rozada

Aquest dijous 16 de setembre, a partir de les 20.00, Catalunya Música transmetrà en directe, des del Petit Palau del Palau de la Música Catalana, el concert que oferirà la pianista i matemàtica Laura Farré Rozada per presentar el seu darrer disc, "Nimbus" (Seed Music). Aquest concert forma part la temporada de joves intèrprets de la UER, l'Euroradio Top Young Performers Series. Els comentaris de la transmissió aniran a càrrec d'Olga Cardús

Actualitzat

L'artista vilanovina aprofundeix en el seu segon treball discogràfic en el projecte iniciat en el seu primer disc, "The French Reverie", un homenatge a la figura del compositor Olivier Messiaen (1908-1992) i a la música francesa dels segles XX i XXI, alhora que explora les possibilitats creatives de l'aigua com a font d'inspiració.

L'àlbum engloba repertori contemporani per a piano sol d'una gran exigència tècnica amb obres de Maurice Ravel (Gaspard de la nuit) i Pierre Jodlowski (Sèrie Blanche); dels japonesos Tōru Takemitsu (Rain tree sketch II, "in Memoriam Olivier Messiaen") i Dai Fujikura (Frozen Heat); de la sud-coreana Unsuk Chin (Etude núm.5 i núm.1); i del mateix Messiaen (Prélude núm. 8, "Un reflet dans le vent"). A més, el repertori també inclou una obra del compositor Josep Maria Guix (Drizzle draft) i un encàrrec de Farré Rozada a la compositora xinesa Yixuan Zhao (Still life, "Dedicated to Laura").

Nimbus ha guanyat el Grand Prix Crown of Stars al millor disc del 2021 pel Music & Stars Awards, dues medalles de plata al Global Music Awards de La Jolla (Califòrnia) i el Millor Àlbum Clàssic del maig del 2021 per The Akademia Music Awards de Los Angeles.

Laura Farré Rozada ha estat considerada com a "Rising Star" per la BBC Music Magazine. Com a investigadora, està especialitzada en música i matemàtiques, la memòria musical i el repertori pianístic dels segles XX i XXI.  Actualment és doctoranda al Royal Birmingham Conservatoire. A més, també presenta el programa "La cinta de Möbius" de Catalunya Música, on desgrana les connexions entre la música i les matemàtiques.

 

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut