Amor serièfil

Les sèries centren la sobretaula en família, les nits de copes amb amics i fins i tot hi ha relacions que comencen amb un "recomana'm una sèrie"

Enllaç a altres textos de l'autor

Sílvia Comet

Directora i presentadora del programa "Serioses"

@emboirada
Actualitzat

Primera cita. L'alegria del serièfil es desborda: "Ja tenim alguna cosa en comú." Segur? Quina sèrie li pots recomanar a algú que no coneixes de res? El viatge es presenta difícil: "Has vist Breaking Bad? Si et va agradar pots continuar amb "Fargo". Pot passar que les hagi vist totes dues, és clar. En funció de la resposta i si el serièfil té intencions de continuar veient-se amb la persona en qüestió jugarà a aposta segura: "Segur que disfrutaràs molt amb "Killing Eve".

Segona cita. Ha devorat la sèrie en dos dies i cau el clàssic: "Me'n proposes una altra?"

El serièfil encara no és capaç de captar-li els gustos, així que com que el factor nostàlgic sempre suma punts i li detecta cert sentit de l'humor remata: "Et pot agradar Glow." I li agrada. I la consumeix en un plis!

Tercera cita. Arriba el moment de veure una sèrie plegats i la cosa es pot complicar. El serièfil té seriosos dubtes sobre com afrontar la tria: sèrie romàntica? Sèrie per follar? No es coneixen prou i, per tant, escull "Californication"… ves a saber si això tindrà continuïtat. El serièfil intel·ligent ja l'haurà vista així que si cal pitjar la pausa no hi haurà problema. La nit surt rodona!

Quarta cita. Veure sèries plegats ja es dona per fet, però quina quantitat de gens serièfils hi ha al seu ADN? És capaç d'esperar fins a una nova cita per veure "Homeland"? El serièfil, no. Esgarrapa minuts de sota les pedres per veure la ficció i arriba el dilema: "com resistir-se a la 'season finale' i saber si la Carrie completa la seva missió? La temptació pica a la porta i el comandament és massa a prop. La infidelitat serièfila es consuma. Ningú no és perfecte…

En contrapartida, el serièfil apassionat mai se n'estarà de voler compartir les 7 temporades de "Mad Men", encara que l'hagi vista dues vegades abans. I si hi veu futur es tornarà a menjar sense problemes les set entregues de "The good wife", de 21 capítols cadascuna. No hi ha dubte: és amor!

De vegades, però, les relacions del serièfil poden tenir importants desavantatges. El temps és escàs i pot arribar a gastar hores i hores davant una pantalla veient "The Sopranos" per tercera vegada en molt bona companyia però sense la certesa que aquella relació tindrà una segona temporada.

Anar al contingut