Logo de Catalunya Ràdio

Allau de suports a Catalunya Ràdio, TV3 i l'ACN per l'aplicació del 155

Ciutadans, periodistes, redaccions de tot l'estat, emissores locals i una llarga llista de persones de tots els àmbits han tingut missatges de solidaritat davant l'aplicació de l'article 155 sobre els mitjans públics catalans

Actualitzat

Mariano Rajoy va anunciar que l'aplicació de l'article 155 comportaria el cessament del president de la Generalitat i de tot el seu govern, la convocatòria d'eleccions a Catalunya i el control dels mitjans de comunicació públics catalans.

Des que es va anunciar que Catalunya Ràdio, TV3 i l'agència ACN estarien sota tutela estatal, s'han multiplicat les mostres de suport, moltes de ciutadans anònims:

Solidaritat de les redaccions de tot l'estat

RAC1 i RAC105, en un comunicat del comitè d'empresa, condemnen "amb tota rotunditat" l'anunci del govern espanyol.

Els treballadors de l'"ARA", "El Punt Avui", "El Periódico", 8TV, TVGalicia, Canal Sur, Telemadrid i Onda Madrid, la Unió de Periodistes Valencians i la Federació Europea de Periodistes també han fet escrits de condemna.

La redacció d'EiTB, la radiotelevisió basca, ha manifestat la seva oposició a la decisió de l'executiu espanyol:

Els consells d'Informatius de TVE, RNE i Rtve.es han emès un comunicat on denuncien "la paradoxa" que suposa intervenir els mitjans catalans "per garantir la transmissió d'una informació veraç, objectiva i equilibrada, respectuosa amb el pluralisme polític", quan a RTVE "no s'està complint aquest mandat".

Mitjans digitals com Naciódigital, El cinèfil, Vilaweb o elcrític han expressat el seu suport. El mateix han fet des de l'àmbil local Ràdio Sabadell, Matadepera Ràdio, BTV o la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya.

El Grup de Periodistes Ramon Barnils i el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha condemnat de manera contundent les intencions anunciades pel govern espanyol.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya igualment rebutja "frontalment i radicalment" la intervenció dels mitjans de la Generalitat. "Aquest intervencionisme desmesurat i interessat vulnera les competències del Parlament de Catalunya, l'únic organisme segons la legalitat estatutària que invoquen que pot nomenar o canviar els membres del consell de govern de la CCMA, i és una interferència del poder polític en l'àmbit de la informació pública i en el dret a la informació de la ciutadania."

Anar al contingut