Albert Segura, nou presentador del programa "Solidaris" de Catalunya Ràdio
Albert Segura, nou presentador del programa "Solidaris" de Catalunya Ràdio
Nou fitxatge a Catalunya Ràdio

Albert Segura presentarà i dirigirà la desena temporada de "Solidaris" a Catalunya Ràdio

Segura rellevarà Adrià Bas, que ha estat al capdavant de "Solidaris" les últimes dues temporades

Actualitzat

El periodista Albert Segura (Barcelona, 1982) serà el nou presentador de "Solidaris", el programa degà de Catalunya Ràdio sobre drets humans, cultura de pau i cooperació.

Albert Segura, subdirector de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), s'incorporarà a aquest espai després d'una dècada com a corresponsal de RAC1 i 8TV a Brussel·les i París. Segura també col·labora al diari "El Punt Avui".

Deu anys participant dels debats globals

"Solidaris" compleix enguany deu anys en antena mantenint la il·lusió del primer dia i aportant una mirada crítica i constructiva sobre persones i organitzacions que treballen per aconseguir un país obert, inclusiu i sostenible.

Si Catalunya vol esdevenir un actor rellevant en l'àmbit global ha d'implicar-se i participar en els grans debats i conflictes internacionals.

Les seves institucions i moviments socials han de fer aportacions per construir un món més just, pacífic i democràtic, crear diàlegs i relacions de confiança amb altres països. De la crisi dels refugiats i el clam per acollir, al preu del lloguer, els desnonaments, la pobresa energètica i la fam oculta. Del canvi climàtic i l'explotació laboral de la roba barata al menjar de quilòmetre zero, la integració dels nouvinguts o la memòria històrica. Catalunya Ràdio vol explicar-ho.

Històries humanes, solidàries, de superació personal, però també de denúncia han protagonistzat "Solidaris". Alguns dels continguts que han tingut més ressò són:  

  • Hamza Driouich: "Gràcies al bàsquet, avui estudio a la universitat"

Hamza Driouich, estudiant d'Economia a la Universitat de Barcelona, entrena en el seu temps lliure amb l'equip de bàsquet Vive El Masnou. L'esport ha estat l'eina que ha transformat la seva vida i va aprofitar la seva pròpia experiència per ajudar un grup de nois i noies de la ciutat de Casablanca, al Marroc. 

  • El veí del 3r 1a: voluntariat i PIB

Un 17% dels catalans fan feines de voluntariat. En Felipe Campos va posar xifres a l'esforç del voluntariat i el va comparar a d'altres països. Les hores, el talent i l'esforç que els voluntaris generen de manera altruïsta, té un impacte econòmic que cal tenir en compte, que cal quantificar, per entendre la seva força.

  • Goldman Sachs insinua que caldria una gran guerra per reactivar l'economia mundial

El banc d'inversions nord-americà diu que la volatilitat dels mercats és massa baixa i dona poc marge als inversors. Què vol dir tot això i per què no podríem fer el mateix per la via de la pau? Per què hem de tirar per terra la feina tan imprescindible dels moviments per la pau? En vam parlar amb Jordi Angusto, membre de la comissió d'economia catalana del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut