TOTS ELS ÀUDIOS

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  El programa d'aquesta setmana va de trios. Començarem amb la combinació tradicional piano-baix ¿bateria de l'àlbum de l'alemany Michael Wollny. La combinació és tradicional però no pas la música, un treball original i personal titulat "Weltentraum" (ACT 2014) per al qual Wollny compta amb la comlicitat del baixista Tim Lefebre i del bateria Eric Schaefer. El segon trio que ens visita és el del bateria Jeff Ballard. El saxofonista Miguel Zenón i el guitarrista i vocalista Lionel Loueke són les altres dues potes del trio, que es presenta amb el seu primer àlbum, "Time's Tales" (Okeh 2014)

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  Aquesta setmana parlarem de la banda Five Elements del saxofonista Steve Coleman i del seu projecte "Functional Arrhythmias" (Pi Recordings 2013). Coleman investiga els sons que trobem dins el cos humà i les seves relacions rítmiques i les pren com a base dels temes que hi elabora, acompanyat de Jonathan Finlayson, trompeta, Anthony Tidd, baix, Sean Rickman, bateria i Miles Okazaki, guitarres . També sentirem temes de l'àlbum Time Travel (Greenleaf Music 2013), del Dave Douglas Quintet. Per al seu viatge en el temps Douglas compta amb uns companys de luxe: John Irabagon, saxo tenor, Matt Mitchell, piano, Linda Oh, baix i Rudy Royston, bateria

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  El primer projecte del qual parlarem al programa d'aquesta setmana és una gravació feta en directe al Cornelia Street Café de NY el 2010 i publicada a finals del 13. L'àlbum es titula "Mystery" (Sunnyside records 2013) i el signa el pianista Lucian Ban amb la seva banda Elevation, que lidera la integren Lucian Ban, piano; Abraham Burton, tenor sax; John Hébert, baix; Eric McPherson, bateria. També parlarem dels projectes de trio del pianista Marc Copland, tot sentint la tercera entrega de la sèrie que va gravar el 2008 amb Drew Gress al baix i Bill Stewart a la bateria titulada" Night Whispers" (Pirouet Records 2009)

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  Aquesta setmana parlarem de dos àlbums recents. El primer que sentirem el signa el bateria mexicà Antonio titulat "New Life" (CamJazz 2013). El va gravar en format de quintet, amb Dave Binney, saxo alt, Donny McCaslin, saxo tenor, John Escreet, piano, Matt Brewer, baix i amb la col·laboració de la vocalista Thana Alexa. La pianista Geri Allen signa la música que sentirem a la segona part del VJ. Proposem temes del tercer volum de la seva triologia pianística en la qual explora les relacions amb la música de la seva ciutat natal, Detroit. Ho fa a través de melodies d'altres músics com Michael Jackson, Steve Wonder, Paul McCartney o Roy Brooks, unides per petits interludis a l'àlbum "Grand River Crossings, Motown & motor city inspirations" (Motéma 2013). L'acompanyen el trompetista Marcus Belgrave i el saxofonista David McMurray

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  La primera part del programa d'aquesta setmana té la guitarrista i compositora Mary Halvorson com a protagonista. Amb el seu Septet (Jonathan Finlayson, trompeta, Jon Irabagon, saxo alt, Ingrid Laubrock, saxo tenor, Jacob Garchik, trombó, Mary Halvorson, guitarra, John Hébert, baix i Ches Smith, bateria) ha gravat l'àlbum "Illusionary Sea" (Firehouse Records 2014). I sentirem també temes de l'àlbum del compositor i pianista Uri Caine "Callithump" (Winter and Winter 2013). Gravat el 13 de desembre del 2012 als estudis Avatar de Nova York, el disc és un recull de composicions íntimes i iròniques de Caine per a piano sol, pensades especialment per al projecte.

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  El contrabaixista Mark Dresser és el primer protagonista del programa d'avui. El sentirem amb el seu projecte de quintet i el seu treball més recent , "Nourishments" (Celan Feed 2014), publicat fa poques setmanes pel segell Celan Feed. L'acompanyen Rudresh Mahanthappa, saxo alt, Michael Dessen, trombó, Denman Maroney, hyperpiano, Mark Dresser, contrabaix i Tom Rainey i Michael Sarin, bateria. A la segona part del programa parlarem d'un nou projecte signat per John Zorn. El polifacètic músic nord-americà és l'autor dels nou temes de l'àlbum "Dreamachines" (Tzadik 2013), un conjunt de temes inspirats en les tècniques dels escriptors, pintors i performers William Burroughs i Bryon Gysin, que toquen John Medeski, piano; Kenny Wollesen , vibràfon; Trevor Dunn , baix; Joey Baron, bateria

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  El programa d'aquesta setmana té com a protagonistes els músics que presenten novetats aquests dies al Festival de Jazz de Terrassa. Sentirem el pianista Bruce Barth, guanyador del premi Jazzterrasman 2014, el projecte "Beautiful Dreamer" del guitarrista Bill Frisell amb el bateria Rudy Royston i el viola Eyvind Kang, "La hora fértil" del pianista Marco Mezquida i una mostra del projecte "Líbera" de la contrabaixista Giulia Valle.

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  Via Jazz Novetats El programa d'aquesta setmana el dedicarem a algunes de les formacions que visiten el Festival de Jazz de Terrassa aquests dies per presentar-hi els projectes més recents que han enregistrat. D'una banda sentirem música de l'àlbum "3+3" (Label Bleu 2012), que han gravat els veterans músics francesos Louis Sclavis, Henri Texier i Aldo Romano al costat d'altres 3 músics, Nguyên Lê, guitarra, Bojan Z, piano i Enrico Rava, trompeta. A la segona part del programa sentirem el trio The Bad Plus, que serà a Terrassa la setmana que ve presentant l'àlbum "Made Possible" (2012).

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  A la primera part del programa d'aquesta setmana presentem el disc "Panamá 500" (Mack Avenue 2014), el nou treball del pianista panameny Danilo Pérez en el qual ret homenatge a les cultures que s'han trobat al Panamà des que Vasco de Balboa va travessar l'istme per primera vegada el 1513 fins els nostres dies. A la segona part del programa parlarem de l'inici del Festival de Jazz de Terrassa 2014. Als concerts inaugurals Víctor de Diego, Carme Canela i Guim Garcia-Balasch hi presenten els seus projectes més recents dels quals sentirem mostres.

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  El protagonista del VJ d'aquesta nit serà el pianista Vijay Iyer. Aquesta setmana es publica el primer disc que ha gravat per al segell ECM, i el podrem tastar en primícia. Per a aquesta col·laboració amb el segell discogràfic de Manfred Eicher, Vijay Iyer proposa composicions pròpies per a piano i electrònica i la suite "Mutations", una obra en 10 moviments per a piano, electrònica i quartet de corda. Per completar el programa sentirem mostres d'altres projectes recents de Vijay Iyer. Temes de l' àlbum "Thirta" (ACT Music 2011), gravat amb el guitarrista Prasannaa i el tablista Nitin Mitta, i de l'àlbum "Accelerando" (ACT Music 2012), un treball del Vijay Iyer Trio.

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  Al programa d'aquesta setmana ens farem ressò de dues gravacions que el segell ECM ha publicat els primers mesos d'aquest any. Totes dues formen part del projecte que el segell ha engegat de re-masterització de gravacions dels anys 70 i principis dels 80, publicades aleshores en vinil, i restaurades i publicades ara com a digitals de màxima resolució. Gravacions en les quals el director del segell, Manfred Eicher, va donar llibertat total als intèrprets per obrir els seus projectes com els semblés adient. Sentirem mostres de l'àlbum de Keith Jarrett "Arbour Zena" (ECM1976-2014), amb Jan Garbareck, saxos tenor i soprano; Charlie Haden, baix i Orquestra Simfònica de la Ràdio de Stuttgart. També escoltarem el treball de Gary Burton "Seven songs for quartet and chamber orchestra" (ECM1973-2014), gravat amb Michael Goodrick a la guitarra, Steve Swallow al baix i Ted Seibs a la bateria, acompanyats de l'orquestra de la Ràdio d'Hamburg dirigida pel compositor, per Michael Gibbs.

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  Via Jazz Novetats Al programa d'avui sentirem mostres de dues novetats discogràfiques, "Obbligato" (Intakt Records 2014), del Tom Rainey Quintet (Ralph Alessi, trompeta; Ingrid Laubrock, saxo tenor; Kris Davies, piano; Drew Gress, baix; Tom Rainey, bateria) i "Searching for Jupiter" (The ACT Company 2013), del Magnus Öström Quartet: Andreas Hourdakis, a les guitarres, Daniel Karlsson, piano i teclats i Thobias Gabrielson, baix elèctric, Magnus Öström, bateria

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  Via Jazz Novetats Aquesta setmana sentirem mostres de tres dels enregistraments de joves músics de casa nostra publicats darrerament. El bateria banyolí Ramon Prats signa el primer projecte que ens acompanya, "Pandora", al costat del seu quartet. També us oferirem temes de l'àlbum "A sol i serena", del quartet del vibrafonista Andreu Vilar-Juanola Quartet i del quart treball discogràfic del Luis González Trio, gravat en directe al club gironí Sunset el mes de juny passat

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  Via Jazz Novetats Al programa d'aquesta setmana presentem dues novetats discogràfiques jazzístiques europees. Sentirem com sona el nou àlbum del trio del pianista suïs Colin Vallon, "Le Vent" (ECM febrer2014), un treball de trio amb Patrice Moret, contrabaix; Julian Sartorius, bateria. I també temes del disc "Thrill Box" (ACT Music 2013), treball de l'acordionista francès Vincent Peirani i el seu trio, integrat per Michael Wollny, piano i fender Rhodes i Michel Benita, contrabaix. En aquest àlbum hi participen com a músics convidats el clarinetista Michel Portal i el saxofonista Emile Parisien.

 • Ravi Coltrane Quintet al Jazz Arena de Cheltenham
  Escolta àudio

  Ravi Coltrane Quintet al Jazz Arena de Cheltenham

  Via Jazz en concert. Aquest és un concert de Ravi Coltrane Quintet. El fill del gran John Coltrane va participar al Festival de Jazz "Jazz Arena" de Cheltenham d'Anglaterra el dia 4 de maig de 2013. És doncs l'enregistrament que en van fer els equips de la BBC anglesa.Els músics que formen el grup son: Ravi Coltrane, saxo. Ralpd Alessi, trompeta. David Virelles, piano i teclats. Drew Gress, contrabaix. Eric McPherson, bateria. El temes que componen el fragment del concert son del trompetista Ralph Alesi el primer, de Paul Motian el segon i tanca la oferta un de Thelonious Monk.

Anar al contingut