TOTS ELS ÀUDIOS

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  Via Jazz Novetats El programa d'aquesta setmana proposa l'audició dels nous projectes de tres vocalistes del panorama jazzístic català. Luna Cohen l'encetarà, amb el disc "Flor do cerrado" (Temps Record 2014), un àlbum on fusiona la música d'arrel brasilera amb el jazz i que ha gravat al costat d'un nodrit conjunt de músics: Joel Moreno Codinachs, guitarra; Jordi Santanach, flauta, saxo tenor, clarinet baix; Pere Loewe, contrabaix; Acari Bertran, percussió; Jefferson Otto, bateria; Sasha Agranov, violoncel; Víctor Correa, trombó; Xavi Algans, teclats, i Pol Padrós, trompeta. També sentirem temes del duet Celeste Alías-Marco Mezquida inclosos a l'àlbum "Two lonley people" (2012), i els últims minuts del programa els dediquem al treball "Lucy Lummis with the best in town" (Youkali Music 2014), àlbum de presentació de la vocalista Lucy Lummis en el terreny jazzístic gravat amb una big-band integrada per alguns dels músics de l'escena jazzística catalana.

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  Aquesta setmana presentem a la primera part del programa l'àlbum que el guitarrista Wolfgang Muthspiel ha gravat en trio amb el baixista Larry Grenadier i el bateria Brian Blade,"Driftwood" (ECM 2014) I a la segona part sentirem temes de l'homenatge col·lectiu d'Ethan Iverson, piano, Lee Konitz, saxo, Larry Grenadier, baix i Jorge Rossy, bateria al compositor i pianista Lennie Tristano. L'àlbum "Costumes are Mandatory" (HighNote 2014) és el resultat d'aquest tribut a un dels renovadors més contundents del llenguatge jazzístic, homenatge fet a partir de temes escrits pels músics de la formació.

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  Aquesta setmana parlarem del nou disc del trompetista Ambrose Akinmusire, "The imagined savior is far easier to paint" (Blue Note 2014). L'ha gravat amb un nodrit conjunt de músics, Sam Harris, piano; Harish Raghavan, baix; Walter Smith, saxo tenor; Justin Brown, bateria; Charles Altura, guitarra;Kallie Ciechomski, viola; Maria Im i Brooke Quiggins, violí; Maria Jeffers, violoncel; Elena Pinderhughes, flauta; Becca Stevens, veu; Cold Specks, veu. També sentirem mostres de l'àlbum "Anacapa" (Criss Cross Jazz 2014), un projecte del compositor i saxofonista David Binney. Un àlbum amb 10 temes originals per al qual compta també amb una banda gran. A més de ser autor de la música, David Binney hi toca el sintetitzador i el baix. Els guitarristes són Wayne Krantz i Adam Rogers; John Escreet, piano; Matt Brewer, baix elèctric; Obed Calvaire, bateria; Dan Weiss, bateria i tabla; Sergio Krakowski, pandeiro; Louis Cole i Nina Geiger, veus

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  El febrer del 2011 el pianista romà Enrico Pieranunzi, el baixista Scott Colley i el batería Antonio Sanchez es van trobar als estudis Avatar de NY per gravar unes sessions de les quals en va sortir l'àlbum "Stories" (Cam Jazz 2014) amb el qual començarem el programa d'aquesta nit. També avui tenim per presentar-vos una altra novetat, el tercer àlbum del quintet Opus 5, banda que integren el trompetista Alex Sipiagin, Seamus Blake al tenor, David Kokoski al piano, Boris Kozlov al baix i Donald Edwards a la bateria. Es titula "Progression" i l'ha publicat el segell Criss Cross

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  Aquesta nit proposem els dos treballs més recents del baixista nord-americà Eric Revis, un músic conegut per les seves col·laboracions amb el Branford Marsalis Quartet i per treballar de manera habitual al costat dels grans noms del jazz experimental actual com Ken Vandermark i Jason Moran. Els dos projectes que sentirem avui ens acosten a la seva vessant de compositor i als seus gustos més experimentadors. Començarem amb mostres del disc "City of Asylum" (Clean Feed 2013), gravat en trio amb la pianista Kris Davis i el bateria Andrew Cyrille. A la segona part del programa sentirem temes de l'àlbum "In memory of things yet seen" (Clean Feed 2014) gravat en quartet amb Chad Taylor, bateria i vibràfon, Bill McHenry, saxo tenor i Darius Jones, Saxo alt, amb Branford Marsalis com a convidat especial en algun tema.

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  Al programa d'avui parlarem dels projectes que es presenten aquesta setmana als festivals d'estiu GREC de Barcelona i ViJazz de Vilafranca del Penedès. Sentirem la pianista Hiromi amb el seu Trio Project del nou disc "Alive" (Telarc 2014). També us proposarem temes de l'àlbum "What's up"(Sony 2013), un solo de Michel Camilo guanyador del Grammy al millor àlbum de jazz llatí 2013, música del contrabaixista Avishai Cohen, del baixista Victor Wooten i del vocalista Gregory Porter.

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  Els últims 30 anys el pianista Keith Jarrett ha restringit la seva activitat a les actuacions en solo i en trio amb Gary Peacock i Jack DeJohnette, re-component els grans estàndards del repertori jazzístic americà. Hi ha, però, alguna excepció, com les sessions que va fer el 2007 amb el baixista Charlie Haden a l'estudi de casa seva que el segell ECM ha publicat en dues entregues. La primera va sortir fa un parell d'anys, "Jasmine", i ara es publica la segona amb el títol de "Last Dance". En sentirem mostres al costat de temes del nou àlbum d'un altre pianista, Tord Gustavsen. El treball també l'ha publicat ECM, es titula "Extended Circle", i els músics que l'acompanyen són el saxofonista Tore Brunborg, el baixista Mats Eilertsen i el bateria Jarle Vespestad.

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  Al programa d'aquesta nit presentem tres nous treballs de tres dames del jazz europeu: la saxofonista alemanya Ingrid Laubrock, la vocalista suïssa Susanne Abbuehl i la pianista alemanya Julia Hülsmann. Laubrock ha publicat a Intakt Records la gravació del concert que amb el seu octet va oferir a Zürich el 2012 convidada per la Ràdio del Sud-Oest d'Alemanya. L'energia de experimentació rítmica i tímbrica de Laubrock contrasta amb la segona proposta del programa, el lirisme melancòlic de Susanne Abbuehl, que al treball "The Gift" (ECM 2014) musica versos d'escriptores del s.XIX com Emily Dickinson i Emily Brontë. I Julia Hülsmann ha convertit el seu trio en quartet afegint-hi el trompetista britànic Tom Arthurs per a gravar els temes de l'àlbum "In Full View", el tercer dels seus projectes al segell ECM.

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  Via Jazz Novetats El so de la viola de Mat Maneri combinat amb el del pianista Lucian Ban i un homenatge que el pianista Roger Kellaway i el clarinetista i saxofonista Eddie Daniels han fet a Duke Ellington.

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  Els temes amb els quals passarem la primera part del programa d'aquesta nit són del nou disc del Billy Hart Quartet, "One is the other", un treball gravat el maig del 2013 als estudis Avatar de NY i publicat pel segell ECM el març del 2014. Mark Turner, Ben Street i Ethan Iverson són els membres del quartet del veterà bateria. A la segona part sentirem música del nou disc del quartet del violinista Zach Brock, titulat "Purple Sounds" (Criss Cross 2014). El treball, gravat al costat de Lage Lund a la guitarra, Matt Penman al baix i Obed Calvaire a la bateria, inclou temes propis al costat de temes d'alguns dels seus referents de la història del violí jazzístic.

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  Després de tres dècades de carrera internacional, el saxofonista Kenny Garrett segueix la seva recerca i innovació a partir de la tradició. Guanyador d'un Grammy, l'àlbum del qual sentirem mostres avui i que ha presentat aquesta setmana en concert a Barcelona també està nominat als Grammy com a millor disc de jazz instrumental:"Pushing the world away" (McAvenue 2013) L'altre enregistrament que sentirem avui el protagonitzen, en format de trio, el pianista italià Enrico Pieranunzi i els nord-americans Marc Johnson al baix i Joey Baron a la bateria. L'àlbum és una col·lecció de melodies d'Enio Morricone versionades en llenguatge jazzístic i l'ha publicat el segell Cam Jazz per celebrar el 30è aniversari del trio.

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  Aquesta nit començarem amb una combinació d'una gran bellesa i subtilesa. La que han creat el trompetista Ralph Alessi i el pianista Fred Hersch. El seu treball de duet es titula "Only Many" (CamJazz 2013). El segon àlbum que el quartet Snakeoil del pianista Tim Berne ha publicat porta per títol "Shadow Man"(ECM 2013) La crítica ha descrit la música de Tim Berne com imprevisible i fresca, buscant l'equilibri entre la composició, la improvisació i el treball d'instrumentació d'un conjunt instrumental acústic. Sentirem temes d'aquest treball de la banda que integren Tim Berne al saxo alt, Oscar Noriega als clarinets, Matt Mitchell al piano i Ches Smith a la bateria, vibràfon i percussions.

 • La Big Band de la Ràdio Nacional de Bulgària celebra el Dia Internacional del Jazz
  Escolta àudio

  La Big Band de la Ràdio Nacional de Bulgària celebra el Dia Internacional del Jazz

  Via Jazz Concerts: Al proper Via Jazz Concerts de Catalunya Música invitarem la Big Band de la Ràdio Nacional Búlgara (BNR Big Band) de la qual sentirem el concert que va organitzar per commemorar el Dia Internacional del Jazz el 30 d'abril de 2013. L'orquestra va obrir i tancar el concert, però entre actuacions va convidar grups i músics importants del país per oferir un concert eclèctic sense cap més ànim que celebrar la festa del jazz.

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  Aquesta setmana parlarem del trio del pianista Edward Simon, una formació creada fa gairebé 10 anys amb el baixista John Patitucci i el bateria Brian Blade. La gravació que sentirem la van fer en directe al Jazz Standard de NY el desembre del 2010 i publicat el 2013 pel segell Sunny Side. També us presentem la nova gravació de Pat Metheny i el seu Pat Metheny Unity Group titulada "Kin" (Nonesuch 2014). El nou quintet de Metheny l'integren els multi-instrumentistes Chris Potter, Antonio Sánchez, Ben William i Giulio Carmassi.

 • Via Jazz Novetats
  Escolta àudio

  Via Jazz Novetats

  El programa d'aquesta setmana va de trios. Començarem amb la combinació tradicional piano-baix ¿bateria de l'àlbum de l'alemany Michael Wollny. La combinació és tradicional però no pas la música, un treball original i personal titulat "Weltentraum" (ACT 2014) per al qual Wollny compta amb la comlicitat del baixista Tim Lefebre i del bateria Eric Schaefer. El segon trio que ens visita és el del bateria Jeff Ballard. El saxofonista Miguel Zenón i el guitarrista i vocalista Lionel Loueke són les altres dues potes del trio, que es presenta amb el seu primer àlbum, "Time's Tales" (Okeh 2014)

Anar al contingut