TOTS ELS ÀUDIOS

 • Les òperes de Mozart
  Escolta àudio

  Les òperes de Mozart

  La prolífica activitat teatral de Wolfgang Amadeus Mozart, des d'"Apollo et Hyacinthus" fins a "La flauta màgica"; passant per la trilogia Da Ponte.

 • L'òpera comença a fer riure
  Escolta àudio

  L'òpera comença a fer riure

  El naixement i consolidació de l'òpera "buffa": tres generacions de compositors napolitans. Les reformes teatrals de C.W. Gluck.

 • L'hegemonia italiana
  Escolta àudio

  L'hegemonia italiana

  El triomf de l'ària "da capo" i dels castrats: guanyen, per golejada, els italians, de la mà de Vivaldi, Porpora, Hasse i Händel. Tercer episodi de la història de l'òpera.

 • L'òpera creua el Canal de la mànega
  Escolta àudio

  L'òpera creua el Canal de la mànega

  De París a Londres, de Lully a Purcell. La tragèdia lírica i la comèdia lírica franceses i la masque anglesa. Segon episodi de la història de l'òpera.

 • Els orígens de l'òpera
  Escolta àudio

  Els orígens de l'òpera

  De Màntua a Nàpols, passant per Venècia. De Peri a Cavalli, passant per Monteverdi. Voleu saber on, quan, com i per què va néixer l'òpera? Us ho expliquem en el primer episodi que dediquem a la història del gènere.

 • "Una tarda a l'òpera" torna a l'antena de Catalunya Música
  Escolta àudio

  "Una tarda a l'òpera" torna a l'antena de Catalunya Música

  Tot i que amb edició confinada i feta des de casa, diumenge, a les 19h., torna a l'antena de Catalunya Música el programa "Una tarda a l'òpera", que realitza i presenta Jaume Radigales per divuitena temporada consecutiva. En aquesta edició, parlarem del "Macbeth" de Giuseppe Verdi, l'òpera que havia de tancar la temporada d'Amics de l'Òpera de Sabadell. I presentarem una òpera fascinant però poc coneguda del segle XX: "Beatrice Cenci", de Berthold Goldschmidt, que ha aparegut fa poc en DVD.

 • A "Una tarda a l'òpera" sí que celebrem Sant Jordi
  Escolta àudio

  A "Una tarda a l'òpera" sí que celebrem Sant Jordi

  Una proposta de novetat literària per a un Sant Jordi confinat: la novel·la "Una muerte cantada", de Ruth Zauner, que narra els misteris i assassinats en un teatre d'òpera. Conversem amb en Xavier Cester sobre els tancaments i cancel·lacions de teatres i festivals internacionals. Què ens perdrem a causa de la Covid-19?

 • Viatgem a Venècia!
  Escolta àudio

  Viatgem a Venècia!

  L'òpera com a espectacle públic va sorgir a la ciutat dels canals i ben aviat van obrir molts teatres que van prodigar un nou art que aviat s'estendria arreu d'Europa. Dediquem el programa als teatres venecians, de la mà dels seus principals compositors, des de Monteverdi fins a Stravinsky.

 • Homenatge a Mirella Freni
  Escolta àudio

  Homenatge a Mirella Freni

  Recordem l'extraordinària soprano italiana, dos mesos després de la seva mort, de la mà d'un dels seus millors amics, Jordi Pujal. I ho farem amb gravacions inèdites.

 • "Una tarda a l'òpera", confinats però actius
  Escolta àudio

  "Una tarda a l'òpera", confinats però actius

  Les estrenes de "Der Vampyr" i "Das Liebesverbot". Les tres grans sopranos que no sentirem (per ara) al Palau: Iontxeva, Bartoli i Bayo. Josep Bros ens revela el seu confinament. I una novetat en DVD: el "Hamlet" de Thomas, del segell Naxos.

 • Begoña Alberdi canta des del balcó de casa seva per amenitzar el confinament
  Escolta àudio

  Begoña Alberdi canta des del balcó de casa seva per amenitzar el confinament

  Edició especial i casolana del programa "Una tarda a l'òpera", per fer-vos companyia a partir de la música operística, en un format poc habitual, amb motiu d'aquests dies de confinament obligat. Repassem les efemèrides de la setmana, ens fem ressò d'informacions d'actualitat operística de diferents teatres que ofereixen òperes a través de plataformes de streaming i una entrevista a la soprano catalana Begoña Alberdi, que aquests dies difícils enlluerna amb la seva veu els veïns des del balcó de casa seva.

 • Calaix de novetats
  Escolta àudio

  Calaix de novetats

  Obrim el calaix de novetats en CD i DVD. "Veus inaudibles": Felice Varesi, el baríton de Verdi, amb Alba Quinquillà.

 • Entrevista al baríton Franco Vassallo
  Escolta àudio

  Entrevista al baríton Franco Vassallo

  L'aniversari d'una òpera tan interessant com poc coneguda: "Assassinio nella catedrale", d'Ildebrando Pizzetti (1958). Conversa amb Franco Vassallo, baríton italià que ha debutat al Liceu amb "Aida". Novetats: el Mozart de Rolando Villazón.

 • Dossier "La traviata"
  Escolta àudio

  Dossier "La traviata"

  Efemèrides: l'estrena de "La juive" d'Halévy. Els Amics de l'Òpera de Sabadell presenten com a segona òpera de la temporada "La traviata" i hi dediquem un dossier. Cròniques i crítiques de Xavier Cester: el "Falstaff" de Calixto Bieito a Hamburg.

 • Dossier "La clemenza di Tito"
  Escolta àudio

  Dossier "La clemenza di Tito"

  En ocasió de les representacions de "La clemenza di Tito", dediquem un dossier a la darrera òpera del catàleg de Mozart. "Opera mundi" amb Pere Andreu Jariod.

Anar al contingut