Anar a la navegació principalAnar al contingut
Un restaurant caníbal a Berlín

Juli Soler, l'home que va fer possible la revolució d'elBulli

Durada: 56 min
15/05/2022
Juli Soler va arribar a elBulli l'any 1981 i va fitxar un Ferran Adrià que acabava de fer el servei militar. Amb ell va propiciar una revolució mundial a la cuina, però també fora de la cuina, a la sala, fent el que la Nouvelle Cuisine no es va atrevir a fer mai: acabar amb l'encotillament i la rigidesa del servei, desdramatitzar i humanitzar la sala. Juli Soler va morir el 2015, el dia que va deixar de fumar, tal com va deixar dit. Cuinem un menú especial per reivindicar la seva mestria amb la seva filla Rita Soler, que també va treballar de cap de sala a elBulli; Ferran Adrià, amb qui van compartir projecte; Josep Roca, cap de sala d'El Celler de Can Roca; David Seijas, que va ser sommelier d'elBulli durant 5 anys; Óscar Caballero, periodista i autor del llibre "Juli Soler que estás en la sala" (Planeta Gastro), i dos dels nostres col·laboradors, que el van tractar i el recorden bé: Salvador Garcia-Arbós i Toni Massanés.

Àudios