Anar a la navegació principalAnar al contingut
Un restaurant caníbal a Berlín (El suplement)

El menjar de les dues alemanyes separades pel mur, avellanes i vi de guarda

Durada: 1 h 1 min
10/11/2019
Durant prop de 40 anys Alemanya es va dividir per una frontera física que va afectar, i molt, la manera de cuinar i també l'alimentació dels berlinesos de l'est i de l'oest. Quin gust tenia la RDA abans de la caiguda del mur de Berlín? Quina olor feien els carrers i els menjadors de les cases? I quin gust té ara l'Alemanya unificada? En parlem amb Pere Vilanova, catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Barcelona, i amb el corresponsal de Catalunya Ràdio a Berlín, Oriol Serra. La cineasta Neus Ballús recorda la seva magdalena de Proust, un plat que la fa viatjar al continent africà. La sommelier i nutricionista Clara Antúnez ens explica què és el vi de guarda. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, parla de la reina dels fruits secs: l'avellana. El crític gastronòmic Philippe Regol dina al Restaurant Coure de Barcelona i la propina la deixa la cuinera del restaurant El Ferrer de Tall, Maria Nicolau, que dona de dinar a tots els polítics!

Àudios