Anar a la navegació principalAnar al contingut
Un restaurant caníbal a Berlín (El suplement)

Com s'explica el fenomen de les botigues Ametller? Quina és la clau del seu èxit?

Durada: 55 min
13/10/2019
L'any 2001, la família Ametller va obrir la seva primera botiga a Vilafranca del Penedès. Ara en tenen gairebé un centenar a tot Catalunya i 1.500 hectàrees de fruita i verdura repartides per tot l'arc mediterrani. Visitem els camps de conreu arrendats que l'empresa té a Cabrera de Mar, on parlem amb Jordi Ametller, pagès. També anem fins a l'obrador que l'empresa té a Olèrdola; una cuina gegant que funciona sense parar 24 hores al dia, 6 dies a la setmana, on conversem amb Josep Ametller, director general d'Ametller Origen. Per tancar el cercle, visitem la botiga del Carrer Calàbria de Barcelona acompanyats de Lluís Martínez Ribes, professor titular d'Esade i especialista en neuromàrqueting. El dissenyador Òscar Guayabero ens explica què és la cuina solar; Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, parla de la magrana; Marc Ribas i Philippe Regol se sotmeten al "Nyap o top" i tasten una xocolata amb cecina; i la propina la deixa la pagesa Dolors Català des d'Arbeca.

Àudios