TOTS ELS ÀUDIOS

 • Munten un "escape room" de 21 hores pels carrers de Vic per buscar un assassí perillós
  Escolta àudio

  Munten un "escape room" de 21 hores pels carrers de Vic per buscar un assassí perillós

  A Vic han organitzat el primer "city escape room" per trobar un assassí perillós. És una iniciativa de l'ajuntament i cinc hotels que volen que sigui un incentiu més per fer turisme a la ciutat. Hi podran participar 24 equips de 8 persones, que hauran de voltar pels indrets més coneguts de la ciutat. Començarà la tarda del divendres 15 de març, continuarà a la nit i no es resoldrà fins dissabte al migdia. Ho han batejat amb el nom de "Codi 60".

 • Els banys àrabs de Girona, la piscina pública de la ciutat a l'època medieval
  Escolta àudio

  Els banys àrabs de Girona, la piscina pública de la ciutat a l'època medieval

  Unes 100.000 persones visiten cada any els Banys Àrabs de Girona, que es van construir al segle XII inspirats en els banys públics del nord d'Àfrica, i que van estar funcionant fins al segle XVI. Els experts destaquen que no hi ha cap altra ciutat d'Europa que conservi tan bé un edifici de banys públics de l'edat mitjana. Hi fem una visita guiats pel tècnic de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, Joan Batlle. En la segona part del programa, des de Lleida ens proposen un nou souvenir, per si hi anem de visita i volem endur-nos a casa alguna cosa més que el record de l'experiència viscuda o les fotografies: un caramel sense sucre i amb gust de boira.

 • Caramels de boira, nou souvenir de Lleida
  Escolta àudio

  Caramels de boira, nou souvenir de Lleida

  La boira de Lleida és dolça, grisa, humida i no porta sucre. Almenys aquest és el gust dels caramels que han creat des de Boira Experience per retre homenatge a aquest fenomen meteorològic tan característic d'alguns dies d'hivern a les comarques de Ponent. Han produït uns 150 kilos de caramels, i han rebut comandes fins i tot des de Barcelona i Madrid. Un souvenir diferent per a tothom que vagi a Lleida i es vulgui endur a casa alguna cosa més que un bon record. Ho explica Irene Barón, de Boira Experience, que és qui va tenir la idea d'aprofitar la boira per promocionar el territori.

 • La plaça del Diamant de Barcelona, refugi de la Guerra Civil a 12 metres sota terra
  Escolta àudio

  La plaça del Diamant de Barcelona, refugi de la Guerra Civil a 12 metres sota terra

  El Taller d'Història de Gràcia-Centre d'Estudis organitza cada diumenge visites guiades al refugi antiaeri de la plaça del Diamant de Barcelona. Una activitat vivencial per fer memòria. Durant uns minuts retrocedim 80 anys i ens tanquem en un refugi situat a 12 metres sota terra per sentir els difícils moments que la ciutat va viure durant la Guerra Civil Epanyola. D'altra banda, el gerent de les Coves de l'Espluga de Francolí, Florenci Romeu, recomana la visita a aquest espai, transformat en museu.

 • El museu subterrani de les coves de l'Espluga de Francolí
  Escolta àudio

  El museu subterrani de les coves de l'Espluga de Francolí

  Entrar a les coves de l'Espluga de Francolí permet retrocedir milers d'anys enrere i veure on i com vivien a la prehistòria. A dins hi ha un museu, i s'hi fan projeccions i tallers. I qui tingui ganes d'aventura pot continuar la visita, amb guies especialitzats, remuntant el tram subterrani del riu Francolí. Ho explica en aquest espai el gerent de les Coves de l'Espluga, Florenci Romeu.

 • Girona10, o com gaudir de la ciutat a l'hivern aquest cap de setmana
  Escolta àudio

  Girona10, o com gaudir de la ciutat a l'hivern aquest cap de setmana

  El gener és un mes habitualment fluix per al turisme. A Girona ho saben, i per incentivar les visites a la ciutat ja fa vuit anys que el sector es va inventar una campanya promocional, el Girona10, que es fa aquest últim cap de setmana de gener. S'ha fet un sorteig d'habitacions d'hotel, entrades per a espectacles i per al futbol, tot de franc, i s'hi han apuntat 38.500 persones. Afortunats a banda, molts restaurants ofereixen menús de cap de setmana a 10 euros, els museus fan jornades de portes obertes, organitzen rutes guiades i hi ha comerços que afegeixen descomptes especials. I al Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici estan de celebració, perquè als atractius de la terra ara s'hi afegeixen els del cel. Són destí turístic i reserva Starlight per la Unesco.

 • El cel d'Aigüestortes, reserva Starlight
  Escolta àudio

  El cel d'Aigüestortes, reserva Starlight

  El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ja és Destinació Turística i Reserva Starlight. Un cop tenen la certificació de la Unesco, Ja estan treballant per fer-hi productes específics en el món de l'astronomia i que hi hagi monitors per fer observacions del cel. Ho explica en aquest espai la seva directora, Mercè Aniz.

 • Penedès 360: tres rutes a peu o en bici per conèixer la comarca
  Escolta àudio

  Penedès 360: tres rutes a peu o en bici per conèixer la comarca

  Penedès 360 és el nom d'una iniciativa que proposa tres rutes circulars per etapes per conèixer la comarca: una per als més preparats, per fer en BTT pels camins que van de muntanya a mar; una segona de trekking caminant entre vinyes, i la tercera, assequible per a tothom, per passejar tranquil·lament en bicicleta per la vora del mar. Ho explica Núria Sala, directora del Consorci de Promoció Turística del Penedès.

 • Els "espais ocults" de Reus, al descobert
  Escolta àudio

  Els "espais ocults" de Reus, al descobert

  Reus és el modernisme de Casa Navàs o el Pavelló dels Distingits. És vermut i és comerç. Però Reus té també uns racons desconeguts pels veïns i turistes que un grup de reusencs vol donar a conèixer. És l'Associació Espais Ocults, que fa cinc anys que treballa en la descoberta i divulgació d'aquests espais i, un cap de setmana a l'any, organitzen visites per conèixe'ls. En la segona part d'aquest espai de turisme expliquem en què consisteix la iniciativa Reus360, amb l'edició d'uns mapes detallats de tres rutes per la comarca per fer a peu o en bicicleta.

 • L'antic molí de farina medieval, nou atractiu turístic a Térmens
  Escolta àudio

  L'antic molí de farina medieval, nou atractiu turístic a Térmens

  A Térmens, a la Noguera, volen recuperar aquest 2019 una part de les restes de l'antic molí de farina del segle XII perquè sigui un atractiu més per visitar el poble. És una estructura que fins a l'estiu passat quedava amagada entre la vegetació de la riba esquerra del riu Segre, i que ara es restaurarà per fer-la visitable. El molí de farina va arribar intacte fins a finals del segle 19, però va quedar molt malmès a la Guerra Civil, arran de l'establiment del front del Segre. En la segona part del programa anem fins a Ceret, la capital del Vallespir. Des de l'oficina de turisme ens recomanen la visita al Museu d'Art Modern, amb obres de Picasso, Matisse o Chagall, però també el Museu de la Música i el barri vell.

 • Ceret: Picasso, cireres i un passat medieval per gaudir
  Escolta àudio

  Ceret: Picasso, cireres i un passat medieval per gaudir

  Passem la frontera entre estats i, a 30 quilòmetres de la Jonquera, arribem a Ceret, la capital del Vallespir. El mes de maig hi fan la Fira de la Cirera, tot un clàssic, però no cal esperar tant per anar-hi. Aquest hivern fan obres per posar al dia el Museu d'Art Modern, en el qual hi ha obres de Picasso, Matisse o Chagall, però també es pot visitar el Museu de la Música o, simplement, passejar pel Barri Vell. Ho expliquen des de l'Oficina de Turisme del Vallespir, que hi ha a Ceret mateix.

 • Manresa fa turisme recordant els 500 anys de Sant Ignasi
  Escolta àudio

  Manresa fa turisme recordant els 500 anys de Sant Ignasi

  El 2022 farà 500 anys que Sant Ignasi va visitar Manresa i, amb aquesta excusa, la capital del Bages està descobrint i posant en valor tot el seu potencial turístic. Fa poc que s'han creat unes visites, amb el nom "Hora 20.22", per explicar com s'està transformant la ciutat per a aquesta commemoració. I en la segona part d'aquest espai expliquem que l'oficina de turisme de Valls ofereix una desena de visites guiades que permeten conèixer la capital de l'Alt Camp. Una de les visites permet pujar al campanar de Sant Joan, el més alt de Catalunya. A la península només el supera la Giralda de Sevilla.

 • Puja al campanar de Valls i toca el cel
  Escolta àudio

  Puja al campanar de Valls i toca el cel

  L'oficina de turisme de Valls ofereix una desena de visites guiades que permeten conèixer la capital de l'Alt Camp des de diverses perspectives: a través de la seva tradició comercial, el seu patrimoni, la seva història, però també el fet casteller o el vi. D'aquestes visites, en destaquem una: pujar al campanar de Sant Joan, el més alt de Catalunya.

 • La Cuirassa reviu el passat jueu de Lleida
  Escolta àudio

  La Cuirassa reviu el passat jueu de Lleida

  L'antic call de Lleida, el barri jueu medieval de fa 500 anys, s'ha recuperat després de dos anys d'obres. Ara se'n poden visitar les restes arqueològiques. La rehabilitació ha permès també connectar diferents punts del centre històric, perquè aquest barri, conegut com la Cuirassa, es troba ben bé a la falda la Seu Vella, al cor del nucli antic. Les visites guiades es fan el tercer diumenge de cada mes. En la segona part del programa, i des de Santa Coloma de Farners, expliquen les activitats de la Cooperativa La Sobirana. Ofereixen guiatges i activitats en grup per descobrir tot el que envolta el món de la ratafia i dels licors casolans.

 • Santa Coloma de Farners, capital de la ratafia
  Escolta àudio

  Santa Coloma de Farners, capital de la ratafia

  Tres enamorats de la ratafia han engegat a Santa Coloma de Farners la cooperativa La Sobirana. Ofereixen guiatges i activitats en grup per descobrir tot el que envolta el món de la ratafia i dels licors casolans, segons explica en Pau Pujol. A l'hivern es fan tastos, i a la primavera organitzen tallers i rutes. Tota la informació la tens al web www.lasobirana.cat.

Anar al contingut