TOTS ELS ÀUDIOS

 • Un país per voltar. Els camins històrics de l'Alt Camp, en una nova ruta excursionista
  Escolta àudio

  Un país per voltar. Els camins històrics de l'Alt Camp, en una nova ruta excursionista

  El centre excursionista La Xiruca Foradada organitza una nova ruta guiada de poc més de dotze quilòmetres per camins històrics del Pla de Santa Maria i Cabra del Camp, a l'Alt Camp. S'estrenarà el 17 de novembre, segons explica en aquest espai el responsable del centre Pep Cunillera.

 • Avions a Sabadell i oli i aigua a les Borges Blanques
  Escolta àudio

  Avions a Sabadell i oli i aigua a les Borges Blanques

  Visitem el Museu Aeronàutic de Catalunya a l'aeroport de Sabadell. S'hi exposa una dotzena d'avions històrics, alguns dels quals encara poden volar. També descobrirem la ruta turística de l'oli i l'aigua de la veu de l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir.

 • Excursions amb transport públic a Tarragona i romànic a Pals
  Escolta àudio

  Excursions amb transport públic a Tarragona i romànic a Pals

  Descobrim la guia "20 excursions a peu pel voltant del Camp de Tarragona", de Montserrat Puig. Rutes per descobrir en transport públic l'Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès. I pugem a la Torre de les Hores de Pals. La guia Ester Reig ens ensenya aquesta construcció del romànic.

 • El "City tour" de Lleida i Baetulo
  Escolta àudio

  El "City tour" de Lleida i Baetulo

  Fem un recorregut turístic per la ciutat de Lleida. Visitarem la Seu Vella, la Paeria i els edificis modernistes. El "City tour" permet cada diumenge passejar per la capital del Segrià per conèixer la seva història i el seu patrimoni. I descobrim Baetulo, la ciutat de Badalona a l'època romana. Ens hi guiarà Margarida Abras, la directora del Museu de Badalona.

 • La Ruta dels exilis i Territori Jujol
  Escolta àudio

  La Ruta dels exilis i Territori Jujol

  Fem un tram de la Ruta dels exilis a Maçanet de Cabrenys, a l'Alt Empordà. Revivim com milers de persones van fugir de la guerra el 1939 amb dues germanes que en van ser testimonis. I sentim la veu de l'arquitecte Roger Miralles, impulsor de la ruta Territori Jujol. Un recorregut per conèixer setze de les obres de l'arquitecte al Camp de Tarragona.

 • Esport entre vinyes i l'estat de salut del turisme lleidatà
  Escolta àudio

  Esport entre vinyes i l'estat de salut del turisme lleidatà

  La Penedès 360 Challenge és una nova cita entre turística i esportiva que consisteix a gaudir del paisatge, de les vinyes i dels cellers del Penedès, corrent o anant en bicicleta. A "Un país per voltar" també coneixem l'estat de salut del sector turístic a la ciutat de Lleida amb el tinent d'alcalde del ram a la Paeria, Paco Cerdà.

 • 23.000 joguets a Figueres
  Escolta àudio

  23.000 joguets a Figueres

  Visitem el Museu del Joguet de Catalunya a Figueres. En Josep Maria Joan Rosa, el seu director, ens descobrirà els 23.000 joguets que guarden. També descobrirem l'informe que prepara la Federació d'Empresaris de Tarragona per conèixer l'impacte que té la seva activitat al Camp de Tarragona i l'Ebre. Volen tenir una visió global del seu sector i de l'impacte que té al territori.

 • La caiguda de Lleida i un sopar amb estrelles
  Escolta àudio

  La caiguda de Lleida i un sopar amb estrelles

  Resseguim una ruta que recorda la caiguda de la ciutat de Lleida davant les tropes de Felip V, l'any 1707. La caiguda de Lleida va anar acompanyada d'un saqueig cruel i va canviar la fesomia de la ciutat. També visitem un dels miradors més excepcionals de la ciutat de Barcelona: l'Observatori Fabra, on s'hi fan Sopars amb estrelles.

 • Assaborir el benestar de la Costa Brava i del Pirineu de Girona
  Escolta àudio

  Assaborir el benestar de la Costa Brava i del Pirineu de Girona

  El turisme de benestar es promociona a les comarques de Girona amb una renovada oferta de propostes. Per "fer-ne boca", des del Patronat de Turisme s'han posat d'acord amb una empresa dedicada als tes i han tret al mercat dues infusions que recorden l'aroma de la Costa Brava i del Pirineu de Girona. I des de l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran inicien la campanya "A la muntanya, deixa't guiar", en què professionals acreditats es posen a disposició dels visitants per fer-los de guia. Amb aquest espai comença l'onzena temporada d'"Un país per voltar", el programa setmanal de turisme de Catalunya Informació, que coordina Fèlix Martín.

 • Guies professionals a l'Alt Pirineu i l'Aran per acompanyar els visitants
  Escolta àudio

  Guies professionals a l'Alt Pirineu i l'Aran per acompanyar els visitants

  A l'Alt Pirineu i l'Aran volen que els visitants interessats a descobrir la zona ho facin a través dels guies locals: professionals acreditats, amb els coneixements necessaris i les garanties de qualitat que calen per assegurar una bona experiència a la muntanya. Han creat un directori de guies professionals que ja es pot consultar al web www.sompirineu.cat/deixatguiar

 • Fent turisme per Barcelona seguint els passos del Quijote
  Escolta àudio

  Fent turisme per Barcelona seguint els passos del Quijote

  En l'últim programa de la temporada 2018/2019 ens perdrem per les pàgines de la Barcelona més literària. La ciutat es pot visitar seguint 15 rutes basades en obres clàssiques i modernes de la literatura catalana i espanyola, des de Cervantes o Manuel Vázquez Montalban fins a Brossa i Carlos Ruiz Zafón. Ja hem fet un recorregut acompanyats de Gabriel Guilera, de Turisme de Barcelona. En la segona part d'aquest espai, expliquem que el servei de turisme de l'Alt Camp ha agrupat l'oferta i serveis de tots els municipis de la comarca en un nou web que posarà en marxa aquesta tardor.

 • Art i vi en les rutes enològiques per les vinyes de Lleida
  Escolta àudio

  Art i vi en les rutes enològiques per les vinyes de Lleida

  Ja fa deu anys que el sector del vi de Ponent i les administracions van agafar-se de la mà per crear la Ruta del Vi, conscients que el turisme enològic podria tenir un gran potencial per atraure visitants. Una dècada després, 50.000 persones visiten cada any la vintena de cellers adherits a la ruta, que també inclou desenes de restaurants i d'hotels. Ben diferent és l'activitat que hi ha durant l'estiu a la Costa Brava. La veu d'aquest espai és per a algú que s'ho coneix molt bé: l'Evaristo Morilla, un dels animadors que treballa en un hotel de Platja d'Aro, i que explica la seva feina diària.

 • El Parc Fluvial del Besòs: un altre pulmó verd de Barcelona
  Escolta àudio

  El Parc Fluvial del Besòs: un altre pulmó verd de Barcelona

  La Diputació de Barcelona incentiva l'ús del Parc Fluvial del Besòs, tota una zona verda rehabilitada a la riba del riu, i que cada vegada es fa servir més com a lloc per anar-hi a passejar. S'hi arriba fàcilment en transport públic o en bicicleta.

 • Muntanyes de la Costa Daurada. Una marca per impulsar el turisme més enllà de la platja
  Escolta àudio

  Muntanyes de la Costa Daurada. Una marca per impulsar el turisme més enllà de la platja

  La Costa Daurada és molt més que sol i platja. Això és el que es vol posar en valor amb la marca Muntanyes de la Costa Daurada, creada des del Baix Camp, i amb municipis com ara Reus, Prades, Mont-roig, Cambrils o l'Hospitalet de l'Infant. L'objectiu és intentar que el turista abandoni per una estona la tovallola i el para-sol a la sorra i gaudeixi de la natura i de la riquesa de les poblacions més allunyades del litoral. En la segona part del programa expliquem que des de la Diputació de Barcelona incentiven l'ús del Parc Fluvial que hi ha a llera del riu Besòs. Un pulmó verd de la ciutat de Barcelona on es pot anar a passejar o en bicicleta.

 • Maçanet de Cabrenys: la tranquil·litat de la vall infinita
  Escolta àudio

  Maçanet de Cabrenys: la tranquil·litat de la vall infinita

  A Maçanet de Cabrenys, a l'interior de l'Alt Empordà i a tocar de la frontera, promouen el turisme durant tot l'any fent una aposta per la tranquil·litat del seu entorn natural. Ho agrupen sota la marca La vall Infinita i en una guia de 25 indrets de l'entorn del poble anomenada "Espais de silenci". Es complementa amb una àmplia oferta gastronòmica i d'allotjament, i també amb activitats de lleure i esports. En la segona part del programa expliquem que, a Lleida, el Centre Excursionista ha programat un seguit de sortides passant pels camins que feien els maquis en la seva lluita contra el franquisme.

Anar al contingut