TOTS ELS ÀUDIOS

 • Mil sabors per descobrir la Costa Daurada
  Escolta àudio

  Mil sabors per descobrir la Costa Daurada

  A la Costa Daurada aposten per potenciar l'oferta turística vinculada a la cuina i el món del vi. Això es recull en el primer mapa enogastronòmic que ha publicat el Patronat de Turisme de Tarragona, amb el lema "Mil sabors per descobrir". Ho explica, en aquest espai, la presidenta del Patronat, Meritxell Roigé. Tota la informació la teniu al web https://costadaurada.info/

 • Oleoturisme a peus de la muntanya de Montserrat
  Escolta àudio

  Oleoturisme a peus de la muntanya de Montserrat

  Als pobles de Piera, el Bruc i Collbató, als peus de Montserrat, incentiven el turisme familiar aprofitant antigues oliveres mil·lenàries i la producció d'oli de qualitat. Cases rurals i pagesos de la zona preparen "packs" turístics amb l'oli com a principal reclam. En la segona part del programa, des d'Aitona, ens recorden que encara som a temps de visitar els camps florits de fruiters.

 • Aitona floreix el mes de març
  Escolta àudio

  Aitona floreix el mes de març

  Milers de visitants gaudeixen entre febrer i març dels fruiters florits d'Aitona. Des de 2011 s'hi ofereixen rutes turístiques, i es poden fer recorreguts a peu, en bicicleta, o, fins i tot, en globus. Un espectacle efímer que tenyeix de color rosa bona part de la comarca del Segrià. Ho destaca en aquest espai l'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol.

 • Videojoc per conèixer les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre
  Escolta àudio

  Videojoc per conèixer les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre

  Un videojoc que es pot descarregar gratuïtament al mòbil o la tauleta serveix per promocionar el turisme en una quarentena de municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, com Amposta o Cambrils. El protagonista és en "Paco lo Panxut", que, com el clàssic "Mario Bros", ha d'anar superant proves mentre volta pel territori. El videojoc s'anomena Belly Run. A Blanes, mentrestant, ofereixen una ruta guiada més tradicional. Proposen conèixer la població seguint les descripcions que en va fer un dels seus fills il·lustres, l'escriptor Joaquim Ruyra.

 • Els textos de Joaquim Ruyra inspiren una ruta per conèixer Blanes
  Escolta àudio

  Els textos de Joaquim Ruyra inspiren una ruta per conèixer Blanes

  A Blanes han estrenat una ruta basada en els textos d'un dels seus fills il·lustres, l'escriptor Joaquim Ruyra, que va morir el 1939. El recorregut inclou divuit senyalitzacions amb textos en quatre idiomes que marquen aquest itinerari. També s'organitzen visites guiades, però cal fer reserva.

 • La força del turisme cultural a la Vall d'Aran
  Escolta àudio

  La força del turisme cultural a la Vall d'Aran

  A la Vall d'Aran potencien el turisme cultural, que complementa l'oferta d'hivern de l'estació d'esquí de Baqueira-Beret o les rutes de senderisme, bicicleta o running de l'estiu. Al capdavant hi ha les esglésies romàniques d'Arties o Salardú, entre d'altres, però també s'hi afegeixen els museus de Viella o la casa museu de Joanchiquet de Vilamòs. La segona proposta d'aquest programa de turisme és per a tots aquells que els agradi anar a córrer i gaudir de la natura. A l'Alt Berguedà hi ha la primera estació de trail de Catalunya. Hi han marcat 30 rutes diferents, que es poden fer amb la tranquil·litat que dona un sistema de geolocalització per no perdre's.

 • L'Alt Berguedà, estació de trail
  Escolta àudio

  L'Alt Berguedà, estació de trail

  A l'Alt Berguedà hi ha la primera estació de trail de Catalunya, i han marcat 30 rutes diferents amb la tranquil·litat d'un sistema de geolocalització per no perdre's enmig de la natura. Hi ha 19 itineraris pensats per a tothom: des dels que s'inicien en el món de trail fins als més experimentats que busquen grans distàncies i dificultat. Tota la informació la teniu al web www.trailbergueda.com

 • Irlanda i Israel, objectius turístics de la Costa Brava per al 2020
  Escolta àudio

  Irlanda i Israel, objectius turístics de la Costa Brava per al 2020

  La Costa Brava va rebre gairebé set milions de turistes el 2019, una xifra que aquest any vol mantenir. I entre els llocs on faran promoció, dues novetats: Irlanda, per captar turisme familiar, i Israel, per aprofitar l'arribada d'aficionats del Barça. D'altra banda, la proposta per fer turisme de cap de setmana ens porta fins a Riudoms, al Baix Camp, per descobrir la infantesa de Gaudí i com l'entorn natural del poble va inspirar la seva obra. Allà hi han fet una ruta senyalitzada pel casc antic.

 • Riudoms presumeix del seu fill més il·lustre, Antoni Gaudí, amb una ruta pel casc antic
  Escolta àudio

  Riudoms presumeix del seu fill més il·lustre, Antoni Gaudí, amb una ruta pel casc antic

  El poble de Riudoms és només a 5 quilòmetres de Reus. I presumeix de tenir un fill il·lustre conegut arreu del món: Antoni Gaudí. La regidora de Turisme, Imma Parra, destaca la ruta a peu d'una hora que permet descobrir la infantesa de Gaudí i passar, entre altres llocs, per la casa on va néixer i pel taller de caldederia del seu pare. Tota la informació d'aquest recorregut la teniu al web municipal www.riudoms.cat.

 • Gastronomia d'excel·lència al Baix Llobregat
  Escolta àudio

  Gastronomia d'excel·lència al Baix Llobregat

  S'ha publicat la primera edició de la guia dels millors restaurants del Baix Llobregat i l'Hospitalet. És una aposta de l'Associació Gastronomia i Turisme de la comarca, que pretén posar en valor el producte de proximitat i situar-la com un referent turístic. Ben diferent és la proposta que ens fan des de la Segarra: cada cap de setmana es poden visitar sis antics castells de la vall del riu Sió.

 • Benvinguts als castells de la Vall del riu Sió
  Escolta àudio

  Benvinguts als castells de la Vall del riu Sió

  El Riu Sió, afluent del Segre, travessa les comarques de la Segarra, l'Urgell i la Noguera. Lloc estratègic a l'època medieval, encara s'hi conserven diversos castells. Alguns només es poden veure des de l'exterior, però n'hi ha sis on s'hi pot entrar i fer una visita guiada. Ho explica en aquest espai la responsable de turisme del Consell de la Segarra, Montserrat Ferrera.

 • Un sol carnet, amb validesa de dos anys, per fer La Ruta del Cister
  Escolta àudio

  Un sol carnet, amb validesa de dos anys, per fer La Ruta del Cister

  La Ruta del Cister ofereix des de principis d'any més facilitats per visitar els tres monestirs que en formen part. L'Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha creat un carnet que té validesa durant dos anys i que permet visitar els tres recintes: Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges, per quinze euros. En la segona part del programa ens conviden a visitar el Museu dels Volcans d'Olot, on, fins i tot, hi ha un simulador que permet viure l'experiència d'un terratrèmol. Ho explica al programa, el tècnic del museu Jordi Zapata.

 • Viure un terratrèmol al Museu dels Volcans d'Olot
  Escolta àudio

  Viure un terratrèmol al Museu dels Volcans d'Olot

  La Garrotxa és el millor exemple de paisatge volcànic de la península. La ciutat d'Olot va quedar destrossada per una erupció al segle XV que fins i tot es va notar a Barcelona. Tot això, i molt més, s'explica al Museu dels Volcans, situat en un antic palauet del centre d'Olot, enmig d'un parc urbà. Entre altres activitats, hi ha un simulador que permet viure l'experiència d'un terratrèmol. Ho explica en aquest espai el tècnic del museu Jordi Zapata. Tota la informació la teniu al web www.museus.olot.cat/museu-dels-volcans.

 • El monestir d'Avinganya i el túnel secret de les monges per fugir dels atacs dels bandolers
  Escolta àudio

  El monestir d'Avinganya i el túnel secret de les monges per fugir dels atacs dels bandolers

  Cada primer i tercer cap de setmana de mes es poden visitar les restes de l'antic monestir medieval d'Avinganya, al municipi de Seròs, al Baix Segrià. Fundat el 1201, és el primer de l'orde trinitari de la península Ibèrica, i responia a l'objectiu de redimir els captius dels musulmans. El van destruir a la guerra del francès, al segle XIX, però se'n conserven l'església, la torre, part del claustre i alguns edificis laterals. Les excavacions que s'hi han fet han permès trobar uns túnels que tenien les monges per fugir dels atacs dels bandolers. A la segona part d'aquest espai el secretari general del Departament de Cultura, Francesc Vilaró, presenta Vibra, una nova aplicació que permet tenir tota l'oferta cultural al mòbil de manera geolocalitzada.

 • Vibra, la nova agenda cultural al mòbil adaptada als gustos de cada usuari
  Escolta àudio

  Vibra, la nova agenda cultural al mòbil adaptada als gustos de cada usuari

  Vibra és el nom d'una nova aplicació que permet tenir tota l'oferta cultural al mòbil de manera geolocalitzada. Recull les propostes de 4.500 equipaments i l'oferta s'actualitza mentre ens desplacem. L'usuari pot confeccionar el seu propi perfil, se'l pot personalitzar per interessos i el pot compartir amb altres usuaris. Ho explica el secretari general del Departament de Cultura, Francesc Vilaró.

Anar al contingut