TOTS ELS ÀUDIOS

 • Clara Roquet roda "Libertad", un film sobre les diferències de classe i l'amistat interracial
  Escolta àudio

  Clara Roquet roda "Libertad", un film sobre les diferències de classe i l'amistat interracial

  Clara Roquet havia treballat fins ara a l'ombra de Carlos Marqués-Marcet o Jaime Rosales, com a guionista de "10.000 km." o "Petra". Guions premiats amb la Bisnaga a Màlaga i amb el Gaudí, respectivament. També havia guanyat l'Espiga d'Or a Valladolid amb el seu curt "El adiós". I ara, ha arribat el moment de fer el salt al llargmetratge. Aquesta setmana ha acabat de rodar "Libertad". El nostre company Marc Garriga ha passat pel rodatge i ha parlat amb ella i amb algunes de les actrius del film.

 • "Hobbs and Shaw" arrasen amb tot el que se'ls posa al davant
  Escolta àudio

  "Hobbs and Shaw" arrasen amb tot el que se'ls posa al davant

  L'"spin-off" de la saga "Fast & Furious" ofereix tot el que promet: acció sense pausa per als amants d'aquesta franquícia. És l'estrena més destacada de la setmana, juntament amb "Rojo", "El peral salvaje", "Padre no hay más que uno" o "El despertar de las hormigas". El nostres especialista, Marc Garriga, comenta totes les novetats a la gran i a la petita pantalla, sobretot de Netflix i HBO.

 • Ari Aster, el nou profeta del folk-horror, estrena "Midsommar"
  Escolta àudio

  Ari Aster, el nou profeta del folk-horror, estrena "Midsommar"

  "Midsommar" destaca entre les estrenes de la setmana. El nou film del director de "Hereditary" és tan torbador com aquell. El nostre especialista, Marc Garriga, ens detalla aquesta i altres novetats de la cartellera, com "Súper empollonas", "Venganza bajo cero", "303", "El emperador de París" o "Quien me quiera que me siga". En català, arriba "Joguines guardianes". I a la televisió, l'última temporada d'"Orange is the new black" i pel·lícules d'estrena.

 • La Mostra de Venècia tornarà a ser espectacular
  Escolta àudio

  La Mostra de Venècia tornarà a ser espectacular

  Quatre pel·lícules amb participació catalana es presentaran a la Mostra de Venècia, dues a competició a les dues seccions més importants. La Mostra acollirà, un any més, una nòmina extensíssima d'estrelles de Hollywood i estrenarà alguns dels films més esperats de l'any. El nostre especialista, Marc Garriga, ens fa una selecció dels títols anunciats.

 • "Ojos negros" podria ser la nova "Estiu 1993"?
  Escolta àudio

  "Ojos negros" podria ser la nova "Estiu 1993"?

  El cinema català va triomfar al Festival de Màlaga. A finals de juny ja es va estrenar "Els dies que vindran", que es va endur els premis grossos, però una altra cinta, un projecte de fi de carrera de dues alumnes de la Pompeu Fabra, Marta Lallana i Ivet Castelo, es va emportar el premi a la millor pel·lícula de la segona secció en importància, ZonaCine, la que presenta cintes més arriscades. Aquesta setmana arriba a la cartellera i és una de les estrenes destacades pel nostre especialista, Marc Garriga, igual que "Utoya. 22 de julio", "El rey león", "Génesis", "Entendiendo a Ingmar Bergman", "Apolo 11" o "Bosque maldito". En sèries, destaquen la tercera temporada de "La casa de papel" i la cinquena de "Line of duty".

 • S'estrena "La vida sense la Sara Amat" i l'acompanyen Campanella i Annabelle
  Escolta àudio

  S'estrena "La vida sense la Sara Amat" i l'acompanyen Campanella i Annabelle

  L'òpera prima de Laura Jou arriba a les sales de cinema després del seu pas pel BCN Film Fest, on va recollir dos premis. El director argentí Juan José Campanella torna amb "El cuento de las comadrejas" i la franquícia de l'"Expedient Warren" presenta un nou capítol, "Annabelle vuelve a casa". El nostre especialista, Marc Garriga, comenta aquestes tres estrenes destacades i d'altres, com "Diego Maradona", "Un amor imposible" o "Wild Rose".

 • Spider-Man, els Beatles i Agnès Varda, els tres pilars de la cartellera
  Escolta àudio

  Spider-Man, els Beatles i Agnès Varda, els tres pilars de la cartellera

  Aquesta setmana s'estrenen "Spider-Man: lejos de casa", "Yesterday" i "Varda por Agnès", respectivament, l'última cinta de Marvel, una pel·lícula molt imaginativa sobre el quartet de Liverpool i l'autoretrat de la baula més important de la Nouvelle Vague. Tres cintes interessants, comentades per Marc Garriga juntament amb la resta de la cartellera, on destaquen "La (des)educación de Cameron Post", "Elcano y Magallanes, la primera vuelta al mundo" o "Maleïda 1882". En sèries, el retorn de "Stranger things" acapara tots els focus.

 • Bruce Beresford, un rodamón excèntric que va rebutjar dirigir "Memòries d'Àfrica"
  Escolta àudio

  Bruce Beresford, un rodamón excèntric que va rebutjar dirigir "Memòries d'Àfrica"

  El cineasta australià Bruce Beresford, director de "Tot passejant Miss Daisy", entre altres pel·lícules, és a Barcelona. L'han convidat la Filmoteca de Catalunya i el Festival Grec per presentar el cicle "Imatges dels antípodes", on s'han seleccionat alguns dels millors films d'Austràlia i Nova Zelanda. Beresford s'ha confessat en conversa amb un grup de periodistes, entre ells Marc Garriga.

 • Ken Loach, l'estrella del festival de cinema online més important d'Europa, l'Atlàntida
  Escolta àudio

  Ken Loach, l'estrella del festival de cinema online més important d'Europa, l'Atlàntida

  El director britànic Ken Loach apadrina l'Atlàntida Film Fest, el certamen de cinema online de la plataforma Filmin que també té una seu física a Mallorca, a Palma. Allà, Loach recollirà un premi de mans del seu company de professió Fernando León de Aranoa. La nostra corresponsal a les Illes, Lali Ferrer, ha parlat amb tots dos cineastes dels projectes que preparen.

 • "Els dies que vindran", una joia que enlluerna la cartellera
  Escolta àudio

  "Els dies que vindran", una joia que enlluerna la cartellera

  El film de Carlos Marqués-Marcet va arrasar al Festival de Màlaga i ara se sotmet al criteri del públic. També arriba a les sales la nova cinta de Jim Jarmusch, "Los muertos no mueren", i el "reboot" de "Muñeco diabólico". Totes les estrenes, comentades pel nostre especialista, incloses les noves versions de "Matrix" i "Vengadores: Endgame". En sèries, destaquen "The loudest voice" i "Gösta".

 • Els acadèmics d'honor discuteixen sobre la salut del cinema català
  Escolta àudio

  Els acadèmics d'honor discuteixen sobre la salut del cinema català

  L'Acadèmia del Cinema Català ha nomenat sis nous membres d'honor. Són les actrius Carme Elías i Assumpta Serna; l'actor Hermann Bonnín; el cineasta Jordi Cadena; la muntadora Elena Jaumandreu, que va treballar amb Orson Welles, i l'exhibidor Pere Sallent, impulsor de les multisales. Amb el nostre company Marc Garriga han parlat de quin és l'estat de salut del cinema català.

 • Neus Ballús explica històries de lampistes a "Sis dies corrents"
  Escolta àudio

  Neus Ballús explica històries de lampistes a "Sis dies corrents"

  La directora Neus Ballús, que va triomfar fa 6 anys als Gaudí amb "La plaga" i que està a punt d'estrenar "Staff only", ja roda la seva tercera pel·lícula, "Sis dies corrents". Igual que a les dues anteriors, hi barreja realitat i ficció i treballa amb persones que no són actors a la vida real. De fet, els tres protagonistes són lampistes i la trama gira al voltant de les seves pròpies experiències. Marc Garriga els ha visitat al rodatge que fan aquests dies a l'Escola Oficial d'Idiomes de la Vall d'Hebron de Barcelona.

 • "Cinema, mon amour", un cant d'amor i un crit d'auxili per les sales de cinema de Barcelona
  Escolta àudio

  "Cinema, mon amour", un cant d'amor i un crit d'auxili per les sales de cinema de Barcelona

  Aquest cap de setmana s'ha estrenat als cinemes Maldà el documental "Cinema, mon amour", un treball de set anys que repassa com han anat tancant les sales de cinema de la ciutat de Barcelona. La directora, Natàlia Regàs, explica en primera persona com l'afecta cada tancament i es pregunta quin és el futur de l'exhibició cinematogràfica. Directors com Jota Bayona o exhibidors com Nacho Cerdà, propietari del Phenomena, no veuen el futur del tot negre. El nostre company Marc Garriga ha parlat amb Natàlia Regàs.

 • Screen X i SoundFi, dues innovacions per disfrutar encara més del cinema
  Escolta àudio

  Screen X i SoundFi, dues innovacions per disfrutar encara més del cinema

  Les productores de cinema més importants del món s'han trobat aquesta setmana a Barcelona amb els distribuïdors i exhibidors més potents d'Europa per presentar les seves apostes més fortes dels últims mesos. És l'anomenat Cine Europe, i és per això que Tom Hanks ha passat per la capital catalana. A més, aquesta fira serveix perquè es presentin les últimes novetats tecnològiques del sector. El nostre especialista, Marc Garriga, ens en destaca dues.

 • Woody, Godzilla i l'alter ego de Jonah Hill, protagonistes de la cartellera
  Escolta àudio

  Woody, Godzilla i l'alter ego de Jonah Hill, protagonistes de la cartellera

  Arriba la quarta part de "Toy Story" a les sales de cinema. Juntament amb "En los 90" i "Godzilla, rey de los monstruos", són les estrenes més destacades de la setmana. El nostre especialista, Marc Garriga, les comenta, juntament amb "La influencia", del català Denis Rovira, "El secret de les abelles" i altres. A la televisió destaca "The virtues", a Filmin.

Anar al contingut