TOTS ELS ÀUDIOS

 • Els robots, nous membres de la família?
  Escolta àudio

  Els robots, nous membres de la família?

  Els robots entesos com a nous membres de la família és el tema sobre el qual gira el film que s'estrena avui dins el Festival Internacional de Cinema Documental, el DocsBarcelona. Una cinta que mostra des de robots de companyia fins a recepcionistes o pacients de dentista per fer pràctiques que intenten imitar les reaccions humanes. El nostre company Marc Garriga ha parlat amb la seva directora, Isa Willinger.

 • "Carta des de Masanjia", o com viu la dissidència xinesa, inaugura el DocsBarcelona
  Escolta àudio

  "Carta des de Masanjia", o com viu la dissidència xinesa, inaugura el DocsBarcelona

  El Festival Internacional de Cinema Documental, a causa del confinament, engega una edició especial online en què es podrà seguir tota la programació a través de Filmin. Marc Garriga ens en fa cinc cèntims i se centra sobretot en el film inaugural, "Carta des de Masanjia", de Leon Lee.

 • "Bacurau" i "Parking", dues estrenes importants que ja no poden esperar més
  Escolta àudio

  "Bacurau" i "Parking", dues estrenes importants que ja no poden esperar més

  Diversos films destacats que tenien previst estrenar-se en sales aquests dies passen directament a les plataformes de "streaming", cansades d'esperar que arribi el dia que reobrin els cinemes. Aquesta setmana en tenim dos exemples clars: "Bacurau", premiada a Canes i Sitges; i "Parking", amb Belén Cuesta. Però n'hi ha més. El nostre especialista, Marc Garriga, ens les detalla, juntament amb algunes de les sèries més interessants que s'estrenen aquests dies: "La unidad", "El incendio" i "White lines".

 • El Festival de Màlaga i el BCN Film Fest, dos símbols d'esperança
  Escolta àudio

  El Festival de Màlaga i el BCN Film Fest, dos símbols d'esperança

  Després de setmanes anunciant ajornaments o cancel·lacions d'esdeveniments culturals, dos festivals de cinema s'aventuren a anunciar noves dates per dur-se a terme de manera presencial. Són el BCN Film Fest i el Festival de Màlaga. Marc Garriga ha parlat amb els directors d'aquests dos certàmens.

 • Autocines, la solució per veure pel·lícules en temps de pandèmia?
  Escolta àudio

  Autocines, la solució per veure pel·lícules en temps de pandèmia?

  Els autocines poden reobrir en la fase 1 del desconfinament, a diferència de la resta de sales de cinema, que no ho poden fer fins a la fase 2. El sector espera un boom dels recintes amb projeccions a la fresca contemplades dins del cotxe. Un reportatge de Marc Garriga.

 • La cineasta Cordelia Alegre i com posar bona cara tot i la pandèmia
  Escolta àudio

  La cineasta Cordelia Alegre i com posar bona cara tot i la pandèmia

  El camí per estrenar-se com a directora en el món del cinema és ple d'entrebancs. Però estar a punt de començar el procés de producció de la teva òpera prima i que, de sobte, esclati una pandèmia, supera qualsevol expectativa. Això és el que li ha passat a la catalana Cordelia Alegre. I, tot i això, no ha perdut el somriure. Al contrari, fins i tot ha tret profit del confinament.

 • David Moragas tancarà el festival D'A amb "A stormy night"
  Escolta àudio

  David Moragas tancarà el festival D'A amb "A stormy night"

  El festival de cinema d'autor de Barcelona, el D'A, clausurarà aquesta edició especial online amb una òpera prima dirigida per un català, "A stormy night", de David Moragas. El film s'havia de presentar al Festival de Màlaga, però finalment s'estrenarà aquest cap de setmana a Filmin. Marc Garriga ha parlat amb ell.

 • "Valeria" marca la tornada del "Travelling"
  Escolta àudio

  "Valeria" marca la tornada del "Travelling"

  Després d'unes setmanes en hibernació, a causa del confinament, torna el "Travelling" amb les estrenes de la setmana. La majoria, sèries de televisió, com la "Valeria" protagonitzada per Diana Gómez, que ens explica les seves sensacions al voltant d'aquesta nova producció de Netflix. Marc Garriga també comenta "La innegable verdad", "The Eddy", "Madres", "Sanditon" o "El captor", aquesta última, sí, una estrena de cinema... a Filmin.

 • Burnin' Percebes, els defensors del cinema lliure
  Escolta àudio

  Burnin' Percebes, els defensors del cinema lliure

  El festival de cinema d'autor de Barcelona, el D'A, que s'està celebrant online aquesta setmana a través de Filmin, ofereix en el seu catàleg una cinta sorprenent, sense complexos, titulada "La reina de los lagartos". Els directors són el català Nando Martínez i l'asturià, però català d'adopció, Juan González. Però ells firmen com a Burnin' Percebes i són els reis del cinema underground espanyol.

 • Filmin, de rècord
  Escolta àudio

  Filmin, de rècord

  Filmin ha batut el rècord de visionats durant el mes d'abril, el primer mes íntegrament de confinament. La plataforma catalana ha doblat les xifres del mateix mes de l'any passat, tot i que el nombre d'abonats s'ha mantingut més o menys estable.

 • El DocsBarcelona 2020, un experiment de resistència
  Escolta àudio

  El DocsBarcelona 2020, un experiment de resistència

  El festival de cinema documental de Barcelona, el Docs, se celebrarà entre el 19 i el 31 de maig i s'oferirà, igual que el D'A, íntegrament a través de Filmin. Tot i això, els seus responsables han aconseguit mantenir el 80% de la programació prevista. I els seus responsables ja avancen que alguns canvis arriben per quedar-se.

 • "Pullman", "Asamblea" i "Manhunt" encapçalen les estrenes "confinades"
  Escolta àudio

  "Pullman", "Asamblea" i "Manhunt" encapçalen les estrenes "confinades"

  Dues pel·lícules espanyoles s'estrenen directament en plataformes, concretament a Filmin: "Asamblea" i "Pullman". A més, hi ha estrenes de films inèdits a Netflix i Movistar+. Pel que fa a les sèries, destaquen "Manhunt: deadly games" i "Defending Jacob", però n'hi ha moltes més. El nostre especialista, Marc Garriga, ens en fa un repàs.

 • Com afectarà la pandèmia els festivals de cinema de tardor?
  Escolta àudio

  Com afectarà la pandèmia els festivals de cinema de tardor?

  Els festivals de cinema previstos per a la tardor confiaven a recuperar la normalitat, però ara mateix la incertesa els obliga a treballar amb tot un ventall d'hipòtesis. Hem parlat amb els directors de Sant Sebastià i Sitges, i ens han confirmat que ja treballen amb l'opció de canviar de dates, més cap a finals d'any, i fins i tot no descarten la suspensió. Marc Garriga ens ofereix més detalls.

 • "Sergio" i "Vis a vis: El Oasis" encapçalen les estrenes "confinades"
  Escolta àudio

  "Sergio" i "Vis a vis: El Oasis" encapçalen les estrenes "confinades"

  Les estrenes de la setmana apunten a Netflix aquest cop, amb el biopic de Sergio Vieira de Mello i la temporada final de la sèrie que protagonitzen Najwa Nimri i Maggie Civantos. Ens fa un repàs de totes les novetats el nostre especialista, Marc Garriga.

 • Les pantalles no s'aturen: Netflix, Peacock i Disney
  Escolta àudio

  Les pantalles no s'aturen: Netflix, Peacock i Disney

  Les últimes sèries d'estrena, l'aparició d'una nova plataforma de "streaming" als Estats Units i el calendari dels pròxims films de Disney marquen l'actualitat a la petita i la gran pantalla. Ens ho explica el nostre especialista, Marc Garriga.

Anar al contingut