TOTS ELS ÀUDIOS

 • El món de Terry Gilliam, a la Filmoteca
  Escolta àudio

  El món de Terry Gilliam, a la Filmoteca

  La Filmoteca acull des d'avui fins a finals d'abril l'imaginari de Terry Gilliam, director, entre d'altres, de "Brazil" i "Dotze micos". A la presentació, el membre de Monty Phython ha aprofitat per carregar-se els Oscars i criticar la situació política mundial. Crònica de Marc Garriga.

 • Tu amb qui vas, amb Netflix o amb Spielberg?
  Escolta àudio

  Tu amb qui vas, amb Netflix o amb Spielberg?

  El gran debat que té Hollywood dividit aquests dies és si les pel·lícules de Netflix, o altres plataformes similars, podran ser candidates als Oscars en el futur o no. Steven Spielberg és l'abanderat dels que volen barrar-los el pas i, a partir d'aquí, tothom va agafant posicions. I el tema ha revifat amb motiu de la projecció de "The Highwaymen" al festival SXSW d'Austin, Texas. Ens ho explica Marc Garriga.

 • "Dolor y gloria", el punt d'inflexió d'Almodóvar
  Escolta àudio

  "Dolor y gloria", el punt d'inflexió d'Almodóvar

  El 22 de març arriba a la cartellera "Dolor y gloria", de Pedro Almodóvar. Una pel·lícula que està aixecant una expectació inusitada i que podria suposar un punt d'inflexió en la carrera del director manxec. Així ho ha assegurat el protagonista del film, Antonio Banderas, al seu pas per "El matí de Catalunya Ràdio". Ens ho explica el nostre especialista en cinema, Marc Garriga, que, a més, ja ha vist la cinta.

 • "Capitana Marvel" i "Las herederas", dues pel·lícules per celebrar el 8M
  Escolta àudio

  "Capitana Marvel" i "Las herederas", dues pel·lícules per celebrar el 8M

  La primera cinta de Marvel de l'any i el film del Paraguai que va guanyar tres premis a la Berlinale de l'any passat arriben el 8 de març com a cintes especialment pensades per a aquesta setmana. Ens les comenta el nostre especialista Marc Garriga, juntament amb l'últim film de Clint Eastwood, "Mula", o el thriller basc "70 binladens". Moltes novetats interessants també a les plataformes de pagament, com els documentals "Tablas rotas. Minding the gap" i "Leaving Neverland".

 • Bridget Jones canvia de sexe a "Te quiero, imbécil"
  Escolta àudio

  Bridget Jones canvia de sexe a "Te quiero, imbécil"

  La directora barcelonina Laura Mañá està ultimant "Te quiero, imbécil", un film sobre com s'estan adaptant els homes al segle XXI a l'hora de relacionar-se amb les dones i, també, amb ells mateixos. Una comèdia romàntica que està previst que s'estreni a l'estiu i que té com a protagonistes Quim Gutiérrez i Natalia Tena. El nostre especialista en cinema Marc Garriga ha passat pel rodatge i ha parlat amb tots tres.

 • Només Willem Dafoe il·lumina Van Gogh
  Escolta àudio

  Només Willem Dafoe il·lumina Van Gogh

  "Van Gogh, a las puertas de la eternidad" és l'estrena més destacada de la setmana. Willem Dafoe va aconseguir la seva quarta nominació a l'Oscar per aquest film. El nostre especialista, Marc Garriga, ens comenta aquesta i la resta de novetats: "Bienvenidos a Marwen", "4 latas", "Larga vida y prosperidad", "Professor a Groenlàndia"... I també algunes sèries, com "Whiskey Cavalier".

 • Els Oscars 2019: resum i anàlisi d'una gran oportunitat perduda
  Escolta àudio

  Els Oscars 2019: resum i anàlisi d'una gran oportunitat perduda

  "Green book" s'ha endut l'Oscar a la millor pel·lícula en un palmarès molt repartit on "Bohemian Rhapsody" ha estat el film més premiat i "Roma" ha estat l'altra gran guanyadora. Malgrat tot, l'Acadèmia de Hollywood ha demostrat que encara no està preparada perquè una plataforma de contingut sota demanda, com Netflix, s'endugui el premi gros. El nostre especialista, Marc Garriga, ha seguit en directe la gala.

 • Marina de Tavira, nominada a l'Oscar: "Catalunya és la meva segona pàtria"
  Escolta àudio

  Marina de Tavira, nominada a l'Oscar: "Catalunya és la meva segona pàtria"

  El recompte oficial dels vots dels acadèmics de Hollywood ha començat i "Roma" encara la recta final dels Oscars com la gran favorita d'aquest any, amb 10 nominacions. De moment, entre molts altres premis, s'ha endut el Globus d'Or i el BAFTA a millor pel·lícula i millor director. El film d'Alfonso Cuarón s'ha guanyat la crítica, i el nostre company Marc Garriga ha pogut entrevistar una de les seves actrius, Marina de Tavira, que està nominada com a millor secundària.

 • Les dones s'apoderen de la cartellera
  Escolta àudio

  Les dones s'apoderen de la cartellera

  Marielle Heller estrena "¿Podrás perdonarme algún día?", amb la nominada a l'Oscar Melissa McCarthy; Karyn Kusama presenta "Destroyer: una mujer herida", amb Nicole Kidman; i Mimi Leder, "Una cuestión de género", amb Felicity Jones encarnant la jutge del Suprem dels Estats Units Ruth Bader Ginsburg. Tres films dirigits per dones, amb històries protagonitzades per personatges femenins de caràcter. Marc Garriga ens les comenta, juntament amb "Com ensinistrar un drac 3", "Pájaros de verano", "El libro de la vida" i "Holmes & Watson", entre d'altres. I pel que fa a les sèries, la segona temporada de "Mira lo que has hecho" i "Press".

 • "Alita" acaba amb la competència a la cartellera
  Escolta àudio

  "Alita" acaba amb la competència a la cartellera

  El film de Robert Rodríguez heretat de James Cameron, "Alita: ángel de combate", és l'estrena destacada de la setmana. El nostre especialista, Marc Garriga, ens l'explica juntament amb la resta de novetats: "El candidato", "Cafarnaúm", "Perdiendo el Este", "En veu alta", "Bomb City" i moltes altres. També fa una ullada a algunes novetats a Netflix, com "The umbrella academy".

 • Neus Ballús presenta amb èxit "Staff only" a la Berlinale
  Escolta àudio

  Neus Ballús presenta amb èxit "Staff only" a la Berlinale

  Neus Ballús ha tornat al Festival de Cinema de Berlín per presentar-hi, fora de competició, el seu últim film, "Staff only". I ho ha fet amb èxit. Públic i crítica han aplaudit la pel·lícula, senzilla, rodada al Senegal, amb Sergi López com a protagonista. La cineasta catalana ha volgut explicar el pas de l'adolescència a la vida adulta d'una filla enfrontada amb el seu pare. Ens ho explica des de Berlín, el nostre corresponsal Oriol Serra.

 • Els secrets de l'"stop motion"
  Escolta àudio

  Els secrets de l'"stop motion"

  L'Animac, la mostra de cinema d'animació de Lleida, estarà dedicada aquest any a la tècnica de l'stop-motion, que consisteix a recrear històries fotograma a fotograma amb ninos de plastilina, ceràmica o d'altres materials. Un dels experts en aquesta tècnica, Tim Allen, és a Barcelona aquests dies convidat per l'Animac, i li ha explicat alguns dels seus secrets al nostre especialista en cinema, Marc Garriga.

 • "Tres idénticos desconocidos", una muntanya russa emocional
  Escolta àudio

  "Tres idénticos desconocidos", una muntanya russa emocional

  Sempre s'ha dit que la realitat supera la ficció, i el documental "Tres idénticos desconocidos", que s'estrena aquest divendres, 8 de febrer, n'és una prova irrefutable. És la història d'uns trigèmins a qui la mare biològica va donar en adopció i que l'agència que se'n va fer càrrec va assignar a tres famílies diferents amb finalitats científiques. Cap d'ells no sabia que existien els altres fins que, quan tenien 19 anys, es van retrobar per sorpresa. Marc Garriga ha parlat amb dos d'ells.

 • Els ninots de Lego, la reina d'Escòcia i Jennifer López, estrelles de la cartellera
  Escolta àudio

  Els ninots de Lego, la reina d'Escòcia i Jennifer López, estrelles de la cartellera

  Setmana carregada d'estrenes on destaquen "La Lego pel·lícula 2", "María, reina de Escocia" i "Jefa por accidente". El nostre especialista, Marc Garriga, les comenta sense pèls a la llengua, juntament amb "White boy Rick", "Tres idénticos desconocidos" i molts altres títols. Pel que fa a la televisió, "Gente hablando" (NEOX) i "King Ray" (Filmin).

 • "Green book", la "feel good movie" de qualitat
  Escolta àudio

  "Green book", la "feel good movie" de qualitat

  El film de Peter Farrelly fa més profund el debat sobre si una "feel good movie" pot ser o no una bona pel·lícula. Sempre s'ha considerat que simplificar una trama perquè el públic l'assimili fàcilment, i més encara parlant d'un tema com el racisme, era un punt negatiu. Però "Green book", que està nominada a 5 Oscars, trenca aquesta premissa. Això és el que explica el nostre especialista, Marc Garriga, en aquest "Travelling", on també analitza "Mug", "Verano del 84" i diverses estrenes de Netflix, com "Velvet Buzzsaw".