TOTS ELS ÀUDIOS

 • "Berenàveu a les fosques", l'homenatge a Benet i Jornet que prepara TV3
  Escolta àudio

  "Berenàveu a les fosques", l'homenatge a Benet i Jornet que prepara TV3

  S'està rodant a Barcelona la pel·lícula per a televisió "Berenàveu a les fosques", l'adaptació de l'obra de Josep Maria Benet i Jornet amb la qual TV3 té previst retre-li homenatge quan faci un any de la seva mort, l'abril d'aquest any. El film, que es divideix en dues parts i que situa l'acció als anys 50 i, després, als 70 del segle passat, està dirigit per Sílvia Quer. Entre els protagonistes hi ha Pablo Derqui, Bea Segura, Iria del Río i Miquel Fernàndez. Marc Garriga ha parlat amb tots cinc.

 • "Hope" i "El profesor de persa", dues joies a la cartellera
  Escolta àudio

  "Hope" i "El profesor de persa", dues joies a la cartellera

  Als cinemes hi ha poques novetats, però aquesta setmana hi arriben dues joies: "Hope" i "El profesor de persa". A més, s'estrenen "La maledicció de Lake Manor", "Fellini de los espíritus" i "Caçadors de bruixes". Totes comentades per Marc Garriga, que destaca, de les novetats a plataformes, "Mamá te quiere" i "Tigre blanco", a banda de les sèries "Destino: la saga Winx", "3 caminos", "Star Trek: lower decks", "El infiltrado", "La última base", "It's a sin" i "Painting with John".

 • Els cinemes estudien tancar voluntàriament a finals de mes
  Escolta àudio

  Els cinemes estudien tancar voluntàriament a finals de mes

  Els cinemes s'estan plantejant tancar per voluntat pròpia. Tot i que les restriccions per la pandèmia permeten als exhibidors mantenir els seus locals oberts, la manca de pel·lícules atractives d'estrena i l'estricta normativa anti-Covid els està empenyent a prendre aviat aquesta mesura extrema. Els que programen cinema independent són els que tenen més intenció de resistir. Marc Garriga ha parlat amb responsables de Cinesa, Balañá, Verdi i Renoir.

 • Les favorites i les més nominades als Goya 2021
  Escolta àudio

  Les favorites i les més nominades als Goya 2021

  La pel·lícula catalana "Adú", de Salvador Calvo, concentra el major nombre de nominacions als Goya d'aquest any. Finalment en té 13 i no 14, com s'havia dit inicialment, perquè l'Acadèmia ha fet una correcció en la categoria d'efectes especials. La segueixen "Akelarre" i "Las niñas", amb 9, i "La boda de Rosa", amb 8. Els guanyadors se sabran el 6 de març en una gala que se celebrarà a Màlaga i que el president de l'Acadèmia, Mariano Barroso, ha dit que serà continguda i responsable. Ens ho explica Marc Garriga.

 • Les estrenes de cine deriven cap a les plataformes
  Escolta àudio

  Les estrenes de cine deriven cap a les plataformes

  Són setmanes de poques estrenes de cinema en sales. Per això, algunes plataformes prenen la davantera, com Amazon Prime amb "One night in Miami" o Movistar+ amb "In fabric". La plataforma de Telefónica, a més, presenta "Fisherman's friends", "Small Axe: Rojo, blanco y azul" i el documental "Adolescentes". Netflix aposta per "A descubierto" i Filmin per "Algo bello que quedó detrás". A les sales arriben "23 paseos", "Vacaciones contigo... y tu mujer", "Más allá de las palabras", "Els Elfkins" i "Fritzi: un conte revolucionari". I pel que fa a les sèries, és l'hora de Marvel a Disney+, que estrena "Bruja Escarlata y Visión"; HBO presenta la nova "Batwoman", i Filmin, "22 de julio". Totes comentades per Marc Garriga.

 • Les sèries que arribaran el 2021
  Escolta àudio

  Les sèries que arribaran el 2021

  Les sèries de televisió van ser el recer de moltes persones durant el confinament. Però ja fa molts anys que són una de les alternatives culturals de primer ordre. I aquest 2021 s'esperen moltes novetats, molts retorns esperats i algun d'inesperat. Marc Garriga ens apunta unes quantes propostes per als pròxims 12 mesos.

 • Tot el cinema que ha d'arribar el 2021
  Escolta àudio

  Tot el cinema que ha d'arribar el 2021

  El fet que les sales de cinema hagin estat tancades diverses setmanes el 2020 i que les "majors" de Hollywood hagin retardat la majoria de les estrenes fa que el 2021 es presenti amb una allau sorprenent de novetats. Marc Garriga ens avança les més esperades, els nous capítols de sagues i franquícies, els "remakes", preqüeles... aquelles pel·lícules que tenen al darrere un nom conegut, els retorns inesperats i les pròximes pel·lícules de directors d'aquí.

 • "Small axe" regna entre les primeres estrenes del 2021
  Escolta àudio

  "Small axe" regna entre les primeres estrenes del 2021

  L'antologia sobre la discriminació de la comunitat negra britànica, dirigida per Steve McQueen, és una sèrie, però alhora són cinc pel·lícules i pot arribar als Oscars. És la primera gran estrena del 2021 i va directa a Movistar+. També arriba al mercat domèstic sense passar per sales "Fragmentos de una mujer". Dues de les novetats que destaca el nostre especialista, Marc Garriga, juntament amb "Salvaje", "Manual de la buena esposa", "El pequeño vampiro" i "Las mil y una". En sèries, "Lupin", "Supongamos que Nueva York es una ciudad" i "Nobel".

 • Robert de Niro tanca l'any a les sales de cinema
  Escolta àudio

  Robert de Niro tanca l'any a les sales de cinema

  L'actor novaiorquès és el protagonista d'una de les tres estrenes que arriben a les sales de cinema just abans de Cap d'Any, "La última gran estafa". També arriben "Mi amigo pony", "Perfumes" i les noves versions de diversos films de Wong Kar-wai. Pel que fa a les sèries, destaquen "Apocalipsis (The stand)", "El descubrimiento de las brujas", "La historia de las palabrotas", "Honor" i " Equinox".

 • Pau Freixas acaba de rodar "Todos mienten", un thriller en format minisèrie
  Escolta àudio

  Pau Freixas acaba de rodar "Todos mienten", un thriller en format minisèrie

  Claqueta final al nou projecte de Pau Freixas, el creador de "Polseres vermelles", "Benvinguts a la família" o "Días de Navidad". A "Todos mienten" proposa un joc per anar descobrint els secrets més ben guardats d'una comunitat aparentment idíl·lica. Està previst que s'estreni el 2021 a Movistar+ i el nostre especialista, Marc Garriga, ha parlat amb ell.

 • "Donde caben dos", un rodatge sobre "swingers" en plena pandèmia
  Escolta àudio

  "Donde caben dos", un rodatge sobre "swingers" en plena pandèmia

  Paco Caballero ha acabat de rodar a Barcelona i Terrassa "Donde caben dos", una comèdia romàntica provocativa i desinhibida, com la defineix ell mateix, ambientada en el món "swinger", amb parelles disposades a experimentar nous horitzons sexuals. En el repartiment hi ha, entre d'altres, Ernesto Alterio, Raúl Arévalo, Anna Castillo, Verónica Echegui, Miki Esparbé, Adrià Collado i Melani Olivares. Marc Garriga ha parlat amb els dos últims i amb el director i ens avança alguns detalls de la pel·lícula.

 • Arriba als cinemes "El pare", un dels millors films del 2020
  Escolta àudio

  Arriba als cinemes "El pare", un dels millors films del 2020

  Poques estrenes en aquest final de 2020, però una de molt destacada, "El pare", que li podria donar a Anthony Hopkins el seu segon Oscar. A més, arriben "Saint Maud", "Els Croods, una nova era", "I am a woman" i "Foto de família". Directes a plataformes, "Soul", "Rompiendo las normas", "Superniños", "Un policía honesto", "Días de un extraños verano" i "Historias de la morgue". I en sèries, "Los Bridgerton", "Two weeks to live" i "El beso de Singapur". Tot plegat comentat pel nostre especialista, Marc Garriga.

 • "Wonder Woman 1984", el segon blockbuster de l'any arriba a mitjans de desembre
  Escolta àudio

  "Wonder Woman 1984", el segon blockbuster de l'any arriba a mitjans de desembre

  La seqüela dedicada a la superheroïna de DC és tot just el segon blockbuster que s'estrena aquest 2020. La pandèmia ha fet que les grans productores posposessin les seves apostes més fortes o les enviessin directament a les plataformes, però "Wonder Woman 1984" finalment ha trobat el seu camí fins a la cartellera. Coincidirà amb "Host", dues produccions amb participació catalana ("Baby" i "A stormy night") i dues més d'espanyoles ("El inconveniente" i "Hasta el cielo"). A més, també arriben als cinemes "Martin Eden", "A media voz", "The Glorias" i "Foto de familia", juntament amb "La madre del blues" a Netflix. Quant a sèries, destaquen "Your honor" i "El Cid". Tot, comentat pel nostre expert, Marc Garriga.

 • Disney fa tremolar Netflix
  Escolta àudio

  Disney fa tremolar Netflix

  Disney ha anunciat aquesta matinada la producció de deu noves sèries de l'univers "Star Wars" per als pròxims anys. Davant els seus inversors, la "major" més important de Hollywood ha volgut treure pit de totes les seves franquícies i ha avançat més d'un centenar de produccions noves cada any per al cinema i per a la seva plataforma de "streaming", Disney Plus. A més, també incorporarà continguts per a adults a través d'una nova marca, Star. Marc Garriga ens fa un repàs del més destacat.

 • George Clooney i Benh Zeitlin estrenen el mateix dia que quatre cintes catalanes
  Escolta àudio

  George Clooney i Benh Zeitlin estrenen el mateix dia que quatre cintes catalanes

  Arriben a les sales de cinema les últimes pel·lícules de George Clooney, "Cielo de medianoche", i Benh Zeitilin, "Wendy". I això coincideix amb el dia que quatre films catalans aconsegueixen estrenar-se també: "Nieva en Benidorm", "My Mexican bretzel", "Terra de telers" i "La dona il·legal". A més, també aconsegueixen un racó a la cartellera "Otra vuelta de tuerca", "El arte de volver" i "Nuestros mejores años". En plataformes, Meryl Streep apareix a "Déjales hablar" i "The prom". I hi ha més novetats: "Ava", "Archive" i les sèries "Manhunt", "The investigation", "El desorden que dejas" i "Delicadas y crueles". Tot això, comentat pel nostre especialista, Marc Garriga.

Anar al contingut