TOTS ELS ÀUDIOS

 • "Valeria" marca la tornada del "Travelling"
  Escolta àudio

  "Valeria" marca la tornada del "Travelling"

  Després d'unes setmanes en hibernació, a causa del confinament, torna el "Travelling" amb les estrenes de la setmana. La majoria, sèries de televisió, com la "Valeria" protagonitzada per Diana Gómez, que ens explica les seves sensacions al voltant d'aquesta nova producció de Netflix. Marc Garriga també comenta "La innegable verdad", "The Eddy", "Madres", "Sanditon" o "El captor", aquesta última, sí, una estrena de cinema... a Filmin.

 • Burnin' Percebes, els defensors del cinema lliure
  Escolta àudio

  Burnin' Percebes, els defensors del cinema lliure

  El festival de cinema d'autor de Barcelona, el D'A, que s'està celebrant online aquesta setmana a través de Filmin, ofereix en el seu catàleg una cinta sorprenent, sense complexos, titulada "La reina de los lagartos". Els directors són el català Nando Martínez i l'asturià, però català d'adopció, Juan González. Però ells firmen com a Burnin' Percebes i són els reis del cinema underground espanyol.

 • Filmin, de rècord
  Escolta àudio

  Filmin, de rècord

  Filmin ha batut el rècord de visionats durant el mes d'abril, el primer mes íntegrament de confinament. La plataforma catalana ha doblat les xifres del mateix mes de l'any passat, tot i que el nombre d'abonats s'ha mantingut més o menys estable.

 • El DocsBarcelona 2020, un experiment de resistència
  Escolta àudio

  El DocsBarcelona 2020, un experiment de resistència

  El festival de cinema documental de Barcelona, el Docs, se celebrarà entre el 19 i el 31 de maig i s'oferirà, igual que el D'A, íntegrament a través de Filmin. Tot i això, els seus responsables han aconseguit mantenir el 80% de la programació prevista. I els seus responsables ja avancen que alguns canvis arriben per quedar-se.

 • "Pullman", "Asamblea" i "Manhunt" encapçalen les estrenes "confinades"
  Escolta àudio

  "Pullman", "Asamblea" i "Manhunt" encapçalen les estrenes "confinades"

  Dues pel·lícules espanyoles s'estrenen directament en plataformes, concretament a Filmin: "Asamblea" i "Pullman". A més, hi ha estrenes de films inèdits a Netflix i Movistar+. Pel que fa a les sèries, destaquen "Manhunt: deadly games" i "Defending Jacob", però n'hi ha moltes més. El nostre especialista, Marc Garriga, ens en fa un repàs.

 • Com afectarà la pandèmia els festivals de cinema de tardor?
  Escolta àudio

  Com afectarà la pandèmia els festivals de cinema de tardor?

  Els festivals de cinema previstos per a la tardor confiaven a recuperar la normalitat, però ara mateix la incertesa els obliga a treballar amb tot un ventall d'hipòtesis. Hem parlat amb els directors de Sant Sebastià i Sitges, i ens han confirmat que ja treballen amb l'opció de canviar de dates, més cap a finals d'any, i fins i tot no descarten la suspensió. Marc Garriga ens ofereix més detalls.

 • "Sergio" i "Vis a vis: El Oasis" encapçalen les estrenes "confinades"
  Escolta àudio

  "Sergio" i "Vis a vis: El Oasis" encapçalen les estrenes "confinades"

  Les estrenes de la setmana apunten a Netflix aquest cop, amb el biopic de Sergio Vieira de Mello i la temporada final de la sèrie que protagonitzen Najwa Nimri i Maggie Civantos. Ens fa un repàs de totes les novetats el nostre especialista, Marc Garriga.

 • Les pantalles no s'aturen: Netflix, Peacock i Disney
  Escolta àudio

  Les pantalles no s'aturen: Netflix, Peacock i Disney

  Les últimes sèries d'estrena, l'aparició d'una nova plataforma de "streaming" als Estats Units i el calendari dels pròxims films de Disney marquen l'actualitat a la petita i la gran pantalla. Ens ho explica el nostre especialista, Marc Garriga.

 • Estrenes "confinades"
  Escolta àudio

  Estrenes "confinades"

  Aquests dies de confinament s'estrenen pel·lícules i sèries interessants. El nostre expert, Marc Garriga, ens fa algunes recomanacions: "La candidata perfecta", "Ex Libris", "Pure", "La línea invisible" i "The good fight".

 • Com s'ha adaptat el D'A Film Festival al confinament?
  Escolta àudio

  Com s'ha adaptat el D'A Film Festival al confinament?

  El festival de cinema d'autor de Barcelona celebrarà a partir del 30 d'abril una edició online especial. Els seus responsables no han volgut suspendre'l ni posposar-lo, sinó oferir al seu públic l'opció de seguir el certamen des de casa a través de Filmin. El director del D'A, Carlos Rodríguez Ríos, ens explica com s'ho han fet, què han aconseguit i de quina manera s'hi podrà accedir, a banda de fer-nos algunes recomanacions. Una conversa amb Marc Garriga que aquí us oferim íntegra.

 • Els dobladors catalans ajuden a seguir els consells de Protecció Civil
  Escolta àudio

  Els dobladors catalans ajuden a seguir els consells de Protecció Civil

  Els dobladors de l'associació DUB han posat veu a un vídeo on personatges com Son Goku, Shin Chan, Harry Potter o Deadpool demanen a la gent que respecti el confinament. El president de DUB, Roger Isasi-Isasmendi, ha parlat a Catalunya Ràdio per explicar com està afectant el tancament d'estudis de doblatge, que ha deixat diverses sèries inacabades, i per recordar les reivindicacions del sector. En conversa amb el nostre company Marc Garriga.

 • Cruz Novillo, l'home que va dissenyar Espanya
  Escolta àudio

  Cruz Novillo, l'home que va dissenyar Espanya

  José María Cruz Novillo és un pioner del disseny a Espanya, la persona que va crear la imatge del país dins i fora de les seves fronteres. Filmin estrena aquests dies un documental sobre la seva figura, "El hombre que diseñó España". Ens el presenta el nostre especialista, Marc Garriga, que ha parlat amb la codirectora de la cinta, Andrea Gutiérrez Bermejo.

 • Belén Funes: "El que estem vivint impactarà en el relat cultural dels pròxims 15 anys"
  Escolta àudio

  Belén Funes: "El que estem vivint impactarà en el relat cultural dels pròxims 15 anys"

  Ja està disponible per al consum domèstic "La hija de un ladrón", guanyadora de 3 Gaudís i un Goya. La seva directora, Belén Funes, ha analitzat el moment cultural que vivim en el marc de la pandèmia i el confinament, en conversa amb el nostre company Marc Garriga.

 • David Pastor: "M'agrada tenir raó, però no pel fet d'haver encertat la predicció d'una pandèmia"
  Escolta àudio

  David Pastor: "M'agrada tenir raó, però no pel fet d'haver encertat la predicció d'una pandèmia"

  Els germans Pastor han estrenat aquesta setmana la seva última pel·lícula, "Hogar", a Netflix. El nostre company Marc Garriga ha parlat amb un dels directors, confinat a casa, sobre el film, la situació actual del cinema, amb les sales tancades, i la sort "relativa" de poder estrenar en una plataforma. Els dos germans ja havien dirigit junts "Els últims dies" i "Infectats", dos films profètics sobre futurs apocalíptics, pandèmies i confinament.

 • "Jojo Rabbit", el nen amic de Hitler
  Escolta àudio

  "Jojo Rabbit", el nen amic de Hitler

  El film de Taika Waititi era l'últim, de tots els nominats a l'Oscar a millor pel·lícula, que faltava per estrenar-se aquí. Arriba acompanyat de la cinta de terror d'Albert Pintó "Malasaña 32" i la tercera part de "Dos policies rebels", "Bad boys for life". El nostre especialista, Marc Garriga, ens les comenta, juntament amb la resta d'estrenes destacades: "Los consejos de Alice" o "Jugando con fuego". I, també, les sèries de les diverses plataformes: "Avenue 5" o "La facción Octubre", entre d'altres.

Anar al contingut