TOTS ELS ÀUDIOS

 • Ken Loach, l'estrella del festival de cinema online més important d'Europa, l'Atlàntida
  Escolta àudio

  Ken Loach, l'estrella del festival de cinema online més important d'Europa, l'Atlàntida

  El director britànic Ken Loach apadrina l'Atlàntida Film Fest, el certamen de cinema online de la plataforma Filmin que també té una seu física a Mallorca, a Palma. Allà, Loach recollirà un premi de mans del seu company de professió Fernando León de Aranoa. La nostra corresponsal a les Illes, Lali Ferrer, ha parlat amb tots dos cineastes dels projectes que preparen.

 • "Els dies que vindran", una joia que enlluerna la cartellera
  Escolta àudio

  "Els dies que vindran", una joia que enlluerna la cartellera

  El film de Carlos Marqués-Marcet va arrasar al Festival de Màlaga i ara se sotmet al criteri del públic. També arriba a les sales la nova cinta de Jim Jarmusch, "Los muertos no mueren", i el "reboot" de "Muñeco diabólico". Totes les estrenes, comentades pel nostre especialista, incloses les noves versions de "Matrix" i "Vengadores: Endgame". En sèries, destaquen "The loudest voice" i "Gösta".

 • Els acadèmics d'honor discuteixen sobre la salut del cinema català
  Escolta àudio

  Els acadèmics d'honor discuteixen sobre la salut del cinema català

  L'Acadèmia del Cinema Català ha nomenat sis nous membres d'honor. Són les actrius Carme Elías i Assumpta Serna; l'actor Hermann Bonnín; el cineasta Jordi Cadena; la muntadora Elena Jaumandreu, que va treballar amb Orson Welles, i l'exhibidor Pere Sallent, impulsor de les multisales. Amb el nostre company Marc Garriga han parlat de quin és l'estat de salut del cinema català.

 • Neus Ballús explica històries de lampistes a "Sis dies corrents"
  Escolta àudio

  Neus Ballús explica històries de lampistes a "Sis dies corrents"

  La directora Neus Ballús, que va triomfar fa 6 anys als Gaudí amb "La plaga" i que està a punt d'estrenar "Staff only", ja roda la seva tercera pel·lícula, "Sis dies corrents". Igual que a les dues anteriors, hi barreja realitat i ficció i treballa amb persones que no són actors a la vida real. De fet, els tres protagonistes són lampistes i la trama gira al voltant de les seves pròpies experiències. Marc Garriga els ha visitat al rodatge que fan aquests dies a l'Escola Oficial d'Idiomes de la Vall d'Hebron de Barcelona.

 • "Cinema, mon amour", un cant d'amor i un crit d'auxili per les sales de cinema de Barcelona
  Escolta àudio

  "Cinema, mon amour", un cant d'amor i un crit d'auxili per les sales de cinema de Barcelona

  Aquest cap de setmana s'ha estrenat als cinemes Maldà el documental "Cinema, mon amour", un treball de set anys que repassa com han anat tancant les sales de cinema de la ciutat de Barcelona. La directora, Natàlia Regàs, explica en primera persona com l'afecta cada tancament i es pregunta quin és el futur de l'exhibició cinematogràfica. Directors com Jota Bayona o exhibidors com Nacho Cerdà, propietari del Phenomena, no veuen el futur del tot negre. El nostre company Marc Garriga ha parlat amb Natàlia Regàs.

 • Screen X i SoundFi, dues innovacions per disfrutar encara més del cinema
  Escolta àudio

  Screen X i SoundFi, dues innovacions per disfrutar encara més del cinema

  Les productores de cinema més importants del món s'han trobat aquesta setmana a Barcelona amb els distribuïdors i exhibidors més potents d'Europa per presentar les seves apostes més fortes dels últims mesos. És l'anomenat Cine Europe, i és per això que Tom Hanks ha passat per la capital catalana. A més, aquesta fira serveix perquè es presentin les últimes novetats tecnològiques del sector. El nostre especialista, Marc Garriga, ens en destaca dues.

 • Woody, Godzilla i l'alter ego de Jonah Hill, protagonistes de la cartellera
  Escolta àudio

  Woody, Godzilla i l'alter ego de Jonah Hill, protagonistes de la cartellera

  Arriba la quarta part de "Toy Story" a les sales de cinema. Juntament amb "En los 90" i "Godzilla, rey de los monstruos", són les estrenes més destacades de la setmana. El nostre especialista, Marc Garriga, les comenta, juntament amb "La influencia", del català Denis Rovira, "El secret de les abelles" i altres. A la televisió destaca "The virtues", a Filmin.

 • "Malnazidos", el nou projecte de Ruiz Caldera incorpora els zombis a la Guerra Civil
  Escolta àudio

  "Malnazidos", el nou projecte de Ruiz Caldera incorpora els zombis a la Guerra Civil

  Aquesta setmana acaba a Martorell, al Baix Llobregat, el rodatge de "Malnazidos", un film que planteja l'aparició de zombis en plena Guerra Civil Espanyola. Dirigeix el viladecanenc Javier Ruiz Caldera, que els últims anys s'havia dedicat a les adaptacions dels còmics de "Superlópez" i "Anacleto", i al capdavant del repartiment hi ha Miki Esparbé. El nostre company Marc Garriga ha visitat el rodatge i ha parlat amb tots ells.

 • Men o Women in Black?
  Escolta àudio

  Men o Women in Black?

  En només 10 dies dues franquícies han posat sobre la taula la idoneïtat d'un canvi de nom. Primer, els X-Men i ara els Men in Black. I és que a la quarta entrega dels homes de negre la protagonista és Tessa Thompson. Ens ho explica Marc Garriga, juntament amb els secrets de "Tolkien", en conversa amb el traductor de l'obra original, Martin Simonson, i de la resta d'estrenes: "Sauvage", "Largo viaje hacia la noche", "El pan de la guerra (The breadwinner)", "El Estado contra Mandela y los otros" o "La bilbioteca de los libros rechazados", entre d'altres. Pel que fa a sèries, destaquen "El caso Alcàsser", a Netflix, i "Too old to die young", a Amazon.

 • La Casa del Cine fa 10 anys
  Escolta àudio

  La Casa del Cine fa 10 anys

  Quan parlem d'estudiar cinema a Catalunya, de seguida venen al cap l'ESCAC, l'ECIB o la Pompeu Fabra. Però a la plaça Joanic de Barcelona, gairebé sense fer soroll, La Casa del Cine fa avui 10 anys. En tot aquest temps hi han passat prop d'un miler d'alumnes que han après a ser crítics de cinema, guionistes, muntadors o realitzadors. Marc Garriga ha visitat el centre i ha parlat amb la seva directora i amb alguns alumnes.

 • Mandela no estava sol
  Escolta àudio

  Mandela no estava sol

  Nelson Mandela va ser, als anys 60, el portaveu i la cara visible de la branca armada del Congrés Nacional Africà. El van detenir i condemnar a cadena perpètua per defensar el sabotatge com a mètode legítim per acabar amb l'apartheid a Sud-àfrica. Però al seu costat van jutjar vuit persones més, que van sacrificar tant o més que ell, i que no han passat a la història de la mateixa manera. Un documental, "El Estado contra Mandela y los otros", que s'estrena aquesta setmana, els vol fer justícia. I el nostre company Marc Garriga n'ha parlat amb els seus directors.

 • Els X-Men també diuen adéu
  Escolta àudio

  Els X-Men també diuen adéu

  L'estrena més destacada de la setmana, "X-Men: Fénix Oscura", és l'últim capítol de la saga, aquest cop amb Sophie Turner com a gran protagonista. Marc Garriga l'analitza, juntament amb la resta de novetats de la cartellera, com ara "Mr. Link", "Mejor que nunca", "Antes de la quema" o "El sótano de Ma". Més estrenes de films, documentals i sèries a diverses plataformes.

 • "Rocketman" i "John Wick", una lluita desigual
  Escolta àudio

  "Rocketman" i "John Wick", una lluita desigual

  El musical basat en la vida d'Elton John i la tercera part de la saga protagonitzada per Keanu Reeves s'enfronten pel primer lloc de la taquilla d'aquest cap de setmana. Però "Rocketman" té tots els números per sortir guanyadora. També s'estrenen "La ceniza es el blanco más puro", "La corresponsal", "Dilili a París", "10 dies sense la mama" i molts altres títols. Ens les presenta el nostre especialista, Marc Garriga, amb entrevistes als directors d'"Escapada" i "La ciudad oculta", Sarah Hirtt i Víctor Moreno, respectivament. I en TV, novetats com "Así nos ven", d'Ava DuVernay.

 • "Casi imposible", la comèdia gamberra que destaca a la cartellera
  Escolta àudio

  "Casi imposible", la comèdia gamberra que destaca a la cartellera

  Seth Rogen i Charlize Theron protagonitzen "Casi imposible", l'estrena de la setmana, juntament amb "Hellboy" o "Sombra", de Zhang Yimou. Marc Garriga comenta aquestes novetats i d'altres, com "Un hombre fiel", "Lejos de Praga", "El año de la plaga" o "See you yesterday", que arriba a Netflix.

 • "City for sale" denuncia la gentrificació de Barcelona al festival Docs
  Escolta àudio

  "City for sale" denuncia la gentrificació de Barcelona al festival Docs

  Barcelona continua batent rècords de turistes i la conseqüència d'aquesta tendència creixent és una gentrificació imparable, amb la consegüent expulsió dels barcelonins dels barris més atractius per als visitants. Per reflexionar-hi, es presenta al DocsBarcelona el documental "City for sale", que presenta quatre casos paradigmàtics perquè reflexionem sobre aquest fenomen a través de les seves víctimes.