TOTS ELS ÀUDIOS

 • Dos films en català s'estrenen el mateix dia: "Terra de telers" i "La dona il·legal"
  Escolta àudio

  Dos films en català s'estrenen el mateix dia: "Terra de telers" i "La dona il·legal"

  Aquest divendres s'estrenen dues pel·lícules en català i, si comptem "La vampira de Barcelona", que es va estrenar la setmana passada, en set dies han arribat a les sales el 50% dels films en la nostra llengua del 2020, només 6 en total. Una mostra de com n'ha estat, d'irregularment distribuïda, la cartellera a causa de la pandèmia, però, sobretot, de la crisi que viu el cinema a Catalunya. Marc Garriga ha parlat amb els directors de les dues cintes.

 • George Clooney parla de la destrucció de la Terra a "Cielo de medianoche"
  Escolta àudio

  George Clooney parla de la destrucció de la Terra a "Cielo de medianoche"

  Netflix continua la seva cursa cap als Oscars amb un nou títol, "Cielo de medianoche", l'últim film dirigit i protagonitzat per George Clooney. La pel·lícula s'estrena demà als cinemes i el dia 23 ja estarà disponible a la plataforma. És un drama futurista que planteja que l'any 2049 la Terra ja no serà habitable. Marc Garriga ha assistit a la preestrena mundial i al col·loqui posterior amb Clooney.

 • "Wendy", la pel·lícula que combat la misogínia de "Peter Pan"
  Escolta àudio

  "Wendy", la pel·lícula que combat la misogínia de "Peter Pan"

  Divendres s'estrena la segona pel·lícula de Benh Zeitlin, el director nord-americà que amb la seva òpera prima, "Bèsties del sud salvatge", va aconseguir quatre nominacions als Oscars, incloses les de millor pel·lícula i director. El film es titula "Wendy" i és una revisió del conte de Peter Pan, enfocada a corregir el to misogin de l'obra de Barrie, segons ha dit el mateix Zeitlin en una entrevista amb Marc Garriga.

 • "My Mexican Bretzel", o l'esperança de saber que el cinema no ha mort
  Escolta àudio

  "My Mexican Bretzel", o l'esperança de saber que el cinema no ha mort

  Aquesta setmana s'estrena una sorprenent pel·lícula catalana que exemplifica com s'estan capgirant els preceptes de l'exhibició cinematogràfica. "My Mexican Bretzel" va aprofitar que el D'A Film Festival aquest any va ser online a través de Filmin per aconseguir un ressò insospitat. Es va endur el premi del públic i ara, 7 mesos després, arribarà a les sales de cinema. Marc Garriga n'ha parlat amb la directora, Núria Giménez.

 • Les sèries "El Estado contra Pablo Ibar" i "Dime quién soy" debuten avui
  Escolta àudio

  Les sèries "El Estado contra Pablo Ibar" i "Dime quién soy" debuten avui

  Dues sèries de televisió que es van presentar al passat Festival de Cinema de Sant Sebastià coincideixen avui en la seva estrena. El "true crime" "El Estado contra Pablo Ibar" arriba a HBO, mentre la superproducció "Dime quién soy", l'adaptació de la novel·la de Julia Navarro, ho fa a Movistar+. Marc Garriga ha parlat amb els creadors de totes dues, Olmo Figueredo i Enric Cortés, i amb la protagonista de la segona, Irene Escolar.

 • La cartellera rep dos films catalans top: "Josep" i "La vampira de Barcelona"
  Escolta àudio

  La cartellera rep dos films catalans top: "Josep" i "La vampira de Barcelona"

  Coincideixen les estrenes de "Josep" i "La vampira de Barcelona", en un dia on també arriben a les sales "El verano que vivimos", "En guerra con mi abuelo", "Volver a empezar (Herself)" i "Beginning". A més, s'estrenen directament en plataformes "La decisión (Blackbird)", "La increible historia de David Copperfield", "Amadrinadas" i "Sound of metal". Pel que fa a les sèries, el nostre especialista, Marc Garriga, destaca "El Estado contra Pablo Ibar", "Dime quién soy" i un capítol especial d'"Euphoria".

 • "The prom", el musical de la generació Z
  Escolta àudio

  "The prom", el musical de la generació Z

  Netflix estrenarà el dia 11 el musical "The prom". Marc Garriga ha pogut assistir a la première mundial i a la roda de premsa posterior dels seus protagonistes, entre ells, Meryl Streep, Nicole Kidman i James Corden. Els dirigeix Ryan Murphy.

 • La cartellera s'inunda de novetats amb les sales obertes de nou
  Escolta àudio

  La cartellera s'inunda de novetats amb les sales obertes de nou

  Les sales de cinema estrenen novetats aquesta setmana, com "Érase una vez" o "Contagio en alta mar", però també recuperen estrenes que encara no s'havien pogut veure aquí pel fet que a Catalunya les sales portaven un mes tancades per la pandèmia. És el cas de "Sentimental", "Ondina. Un amor es para siempre", "Emma", "Lux aeterna", "Adam", "El año que dejamos de jugar", "Las brujas (de Roald Dahl)" i "Jóvenes y brujas". A més, hi ha una gran oferta de documentals, com ara "El año del descubrimiento", "Para Sama", "2020", "Pa'trás ni pa'tomar impulso" i "Dear Werner". I les plataformes segueixen presentant novetats, entre d'altres, "Resistencia" o les sèries "30 monedas", "The flight attendant" i "Women make film". Una oferta molt extensa, comentada pel nostre especialista, Marc Garriga.

 • Netflix accelera i presenta "Mank" i "Hillbilly"
  Escolta àudio

  Netflix accelera i presenta "Mank" i "Hillbilly"

  Els cinemes estan a punt de reobrir, però el "Travelling" d'aquesta setmana encara se centra en l'oferta de les plataformes. Tot i que hi ha dues pel·lícules de Netflix que també arribaran a les sales, "Mank" i "Hillbilly, una elegía rural". El nostre expert, Marc Garriga, comenta també "Historias lamentables", "Uncle Frank", "Crazy, not insane" i les sèries "Marvel 616" i "Parlement".

 • Javier Fesser estrena les seves "Historias lamentables" a Amazon Prime
  Escolta àudio

  Javier Fesser estrena les seves "Historias lamentables" a Amazon Prime

  Javier Fesser, que va recollir el Goya a la millor pel·lícula per "Campeones" el 2019, reverteix les finestres d'exhibició i la seva última pel·lícula passarà primer per una plataforma de "streaming", i d'aquí uns mesos arribarà a les sales de cinema. "Historias lamentables" reuneix diversos relats plens d'humor, mala llet i tendresa. Marc Garriga hi ha parlat.

 • En poc temps, anar al cinema ja mai més serà com abans
  Escolta àudio

  En poc temps, anar al cinema ja mai més serà com abans

  Les sales de cinema estan tancades i els grans estudis, arreu del món, estan posposant les seves estrenes més importants. Amb algunes, de fet, ja han desistit i les han derivat definitivament al mercat domèstic. Molts experts consideren que tot plegat forma part d'una estratègia, que s'ha accelerat amb la pandèmia, perquè les "majors" acaparin tot el mercat. Estaríem, en definitiva, davant d'un canvi del model d'exhibició que, a llarg termini, acabarà modificant la nostra forma de consumir cinema. És un reportatge de Marc Garriga amb intervencions de Carlota Caso, professora de Film Business de l'ESCAC; Ramiro Ledo, president de la xarxa de cinemes independents PROMIO; i Camilo Tarrazón, president del Gremi de Cinemes de Catalunya.

 • "El año del descubrimiento", el retrat més honest i directe de la classe treballadora
  Escolta àudio

  "El año del descubrimiento", el retrat més honest i directe de la classe treballadora

  "El año del descubrimiento", una producció catalana dirigida per Luis López Carrasco, inaugura avui el festival de cinema independent de Barcelona, L'Alternativa. El film ja ha passat per altres festivals, com el de Rotterdam o Sevilla, i ha impactat allà on s'ha projectat. És un documental sobre la classe treballadora murciana, que es va revoltar l'any 1992, mentre se celebraven els Jocs Olímpics a Barcelona i l'Expo de Sevilla. I les reflexions que s'hi fan són extrapolables a l'actualitat i a tot el sud d'Europa. Es pot veure a la plataforma Vimeo. És un reportatge de Marc Garriga.

 • Sophia Loren i les bandes de Londres regnen a les plataformes, amb permís de Lady Di
  Escolta àudio

  Sophia Loren i les bandes de Londres regnen a les plataformes, amb permís de Lady Di

  Sophia Loren estrena "La vida por delante" a Netflix, mentre "Gangs of London" arriba a Starzplay. Són dues de les estrenes destacades de la setmana, juntament amb la quarta temporada de "The crown". Al "Travelling" de la setmana, Marc Garriga comenta també "Los favoritos de Midas", "Transhood", "The split", "Asesinato en Middle Beach", "Talking Heads", "Lego Star Wars: especial felices fiestas" i "Inside Pixar".

 • Isaki Lacuesta rodarà una pel·lícula sobre l'atemptat a la sala Bataclan de París
  Escolta àudio

  Isaki Lacuesta rodarà una pel·lícula sobre l'atemptat a la sala Bataclan de París

  Isaki Lacuesta engegarà a principis de l'any que ve el rodatge d'"Un año, una noche", una pel·lícula sobre l'atemptat jihadista a la sala Bataclan de París, del qual avui es compleixen cinc anys. El cineasta català s'ha inspirat en el relat d'un dels supervivents d'aquella nit, l'espanyol Ramon González, que va escriure el llibre autobiogràfic "Paz, amor y death metal", en relació amb el grup que tocava en aquell moment, els Eagles of Death Metal. El nostre company Marc Garriga ha parlat amb ell.

 • Torna Sophia Loren de la mà de Netflix i amb la catalana Abril Zamora
  Escolta àudio

  Torna Sophia Loren de la mà de Netflix i amb la catalana Abril Zamora

  Sophia Loren, la primera actriu que va guanyar un Oscar amb una pel·lícula de parla no anglesa, tot un mite del cinema, estrena aquest divendres a Netflix la seva primera pel·lícula en deu anys, "La vida por delante". Està dirigida pel seu fill Edoardo Ponti, i al seu costat hi ha l'actriu catalana Abril Zamora, amb qui ha parlat el nostre company Marc Garriga.

Anar al contingut