TOTS ELS ÀUDIOS

 • "Les Perseides", fer-se adult i fer memòria alhora
  Escolta àudio

  "Les Perseides", fer-se adult i fer memòria alhora

  En un cap de setmana on s'han estrenat dues superproduccions com el nou capítol de "Los ángeles de Charlie" i la cinta bèl·lica "Midway", també ha arribat a la cartellera una petita pel·lícula catalana que va néixer com un projecte de final de grau de la Pompeu Fabra però que ja ha passat per 7 festivals, 5 dels quals de fora de Catalunya. És "Les Perseides", dirigida per Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró, un film que parla de fer-se adult, de relacions paternofilials, però també de memòria històrica i de l'Espanya buida. "Les Perseides" ja es pot veure als cinemes Verdi i Girona de Barcelona i, més endavant, a altres sales. A més, està disponible a Filmin. Marc Garriga ha parlat amb els dos directors.

 • Superproduccions o films d'autor, el dilema de la cartellera
  Escolta àudio

  Superproduccions o films d'autor, el dilema de la cartellera

  Aquest cap de setmana, les novetats de la cartellera ofereixen propostes per a tots els gustos, des de superproduccions com "Midway" o "Los ángeles de Charlie" fins a films més d'autor com "El joven Ahmed", dels germans Dardenne, o "El traidor", de Marco Bellocchio. Ens les comenta el nostre especialista, Marc Garriga, juntament amb "Legado en los huesos", el segon capítol de l'adaptació de la trilogia del Baztán, o tot un reguitzell de novetats a les plataformes audiovisuals, com les sèries amb accent català "Días de Navidad" i "Foodie love" o les britàniques "Match" i "Blood".

 • Els productors de "La hija de un ladrón" i "Els dies que vindran", eufòrics pels Premis Gaudí
  Escolta àudio

  Els productors de "La hija de un ladrón" i "Els dies que vindran", eufòrics pels Premis Gaudí

  "La hija de un ladrón", de Belén Funes, opta a 13 premis Gaudí. La segueix "Els dies que vindran", de Carlos Marques-Marcet, amb 10. Els productors de totes dues, Àngels Masclans i Sergi Moreno, parlen amb el nostre company Marc Garriga sobre l'eufòria per les opcions de premi, de la crisi del sector i, sobretot, de la partitat històrica en qüestió de gènere d'aquestes nominacions.

 • "Puñales por la espalda" recupera l'esperit d'Agatha Christie i Alfred Hitchcock
  Escolta àudio

  "Puñales por la espalda" recupera l'esperit d'Agatha Christie i Alfred Hitchcock

  Rian Johnson ressuscita els relats de misteri amb nombrosos sospitosos a "Puñales por la espalda", l'estrena més destacada de la setmana, juntament amb l'espanyola "La hija de un ladrón" i l'argentina "La odisea de los giles", totes dues presentades al Festival de Sant Sebastià. Ens les comenta el nostre especialista, Marc Garriga, juntament amb "Last Christmas", "Gloria Mundi" o "El tiempo contigo" i el documental "Women make film". En sèries, arriba "Merlí: Sapere aude", l'"spin-off" de l'exitosa producció de TV3, i "Servant", de M. Night Shyamalan, entre d'altres.

 • Francesc Betriu, Gaudí d'Honor, 60 anys dedicats al cinema
  Escolta àudio

  Francesc Betriu, Gaudí d'Honor, 60 anys dedicats al cinema

  El director, productor, guionista, distribuïdor i crític cinematogràfic Francesc Betriu rebrà aquest any el Gaudí d'Honor. L'Acadèmia del Cinema Català ha volgut reconèixer la seva tasca al llarg de tots aquests anys, com a figura pionera del curtmetratge a tot l'Estat, com a peça clau del cinema a la Transició i com a adaptador d'obres literàries de prestigi a la petita i la gran pantalla. Amb el nostre company Marc Garriga ha parlat de la censura, de l'estat actual del cinema català i de "La plaça del diamant", entre altres coses.

 • S'estrena una nova aposta de Netflix per als Oscars, "Historia de un matrimonio"
  Escolta àudio

  S'estrena una nova aposta de Netflix per als Oscars, "Historia de un matrimonio"

  Netfilx té diverses opcions d'Oscar aquest any. Després de l'experiència de "Roma" l'any passat, enguany està estrenant diverses cintes i una de les que sona amb més força per obtenir nominacions, juntament amb "El irlandés", és aquesta "Historia de un matrimonio". Ens la comenta Marc Garriga, juntament amb una altra munió de novetats més o menys interessants, com "Los miserables", "Frozen II", "¿Dónde está mi cuerpo?", "Adiós", "Intemperie", "Ardara" o "La vida invisible de Eurídice Gusmâo". En sèries, destaca "The accident", a Filmin.

 • "El irlandés" s'estrena en sales per poder regnar en els pròxims Oscars
  Escolta àudio

  "El irlandés" s'estrena en sales per poder regnar en els pròxims Oscars

  Aquesta setmana s'estrena el film que reuneix Martin Scorsese, Robert de Niro, Al Pacino i Joe Pesci, novament al voltant de la història de la màfia italoamericana. "El irlandés" és una producció de Netflix que, com va passar fa un any amb "Roma", s'estrena per poder optar a premis. Compartirà cartellera amb una altra superproducció, "Le Mans '66", i també dos films que opten a Goyas i Gaudís: "Madre", de Rodrigo Sorogoyen, i "Liberté", d'Albert Serra. En les comenta el nostre especialista, Marc Garriga, juntament amb altres títols com "La casa del terror", "La audición" o "One Piece: Estampida". I en sèries, destaca la producció de la BBC "Los miserables".

 • S'estrena Disney+ i comencen definitivament les "streaming wars"
  Escolta àudio

  S'estrena Disney+ i comencen definitivament les "streaming wars"

  La plataforma de continguts de Disney està disponible a partir d'avui als Estats Units, el Canadà i Holanda i, d'aquí una setmana es podrà veure a Austràlia i Nova Zelanda. La irrupció de Disney Plus sacsejarà el mercat del vídeo en "streaming" i canviarà, segurament per sempre, el panorama audiovisual mundial. Perquè Disney no serà només un competidor temible en aquest entorn, sinó perquè es tracta de la productora cinematogràfica més important del planeta actualment i això comportarà que canviï fins i tot el que entenem per cinema. Ens ho explica Marc Garriga amb l'ajuda de l'experta Elena Neira.

 • L'Alternativa, cinema de mobilització per trencar murs i fronteres
  Escolta àudio

  L'Alternativa, cinema de mobilització per trencar murs i fronteres

  El festival de cinema L'Alternativa arriba avui a la 26a edició defensant, com sempre, la independència creativa de l'autor, la diversitat, la innovació, la llibertat, el compromís i la reflexió. Aquest any fixa la mirada més concretament en les mobilitzacions urbanes i la caiguda del mur de Berlín. Marc Garriga ens en dona més detalls.

 • Sitges i Jennifer Lopez es troben a la cartellera
  Escolta àudio

  Sitges i Jennifer Lopez es troben a la cartellera

  Dos films que van triomfar al Festival de Sitges, "El hoyo" i "Ventajas de viajar en tren", coincideixen com a novetats a la cartellera, juntament amb el film que podria catapultar la carrera de Jennifer Lopez com a actriu, "Estafadoras de Wall Street". El nostre especialista, Marc Garriga, ens explica si, per ell, n'hi ha per tant o no. I també analitza altres estrenes com "Petites mentides per estar junts", "Las niñas bien", "The farewell", "El cuadro" o "PJ Harvey. A dog called money". En sèries, "Atrapa a un ladrón" és la novetat més destacada.

 • Els murs i les fronteres, eix temàtic a la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani
  Escolta àudio

  Els murs i les fronteres, eix temàtic a la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani

  Avui comença a la Filmoteca de Catalunya la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, que, aquest any, deixa la cotilla de programar en funció d'un país convidat i ho fa amb títols que exploren la realitat amb un punt comú: els murs i les fronteres. Ens en parla Marc Garriga, que ha entrevistat la seva directora, Txell Bragulat.

 • Arriba AppleTV+ i Filmin incorpora 100 títols de la MGM
  Escolta àudio

  Arriba AppleTV+ i Filmin incorpora 100 títols de la MGM

  La plataforma de televisió d'Apple arriba oficialment avui per competir en el panorama televisiu del contingut en "streaming" a la carta. A més, Filmin també fa un salt endavant amb la incorporació a partir d'avui d'un centenar de films del catàleg de la Metro Goldwyn Mayer. Ens ho explica el nostre especialista Marc Garriga.

 • "Doctor Sueño" i "Terminator: Destino oscuro", dues estrenes desiguals amb arrels en el passat
  Escolta àudio

  "Doctor Sueño" i "Terminator: Destino oscuro", dues estrenes desiguals amb arrels en el passat

  Cap de setmana llarg amb estrenes potents a la cartellera: la seqüela d'"El resplandor"; l'últim capítol de la saga Terminator; un nou film de Ken Loach, "Sorry we missed you"; i la doblement guanyadora a Sant Sebastià, "La trinchera infinita". Juntament amb un nou film del xai Shaun, un nou experiment de Lluís Miñarro, una nova comèdia francesa i una altra d'espanyola completen les novetats. Totes comentades pel nostre especialista, juntament amb les noves sèries, com "Hache", "Somos la ola" i "La materia oscura". Apple TV+ ja és una altra història.

 • "La trinchera infinita", que arriba fins als nostres dies
  Escolta àudio

  "La trinchera infinita", que arriba fins als nostres dies

  En un context polític idoni, que ni els seus directors s'havien arribat a imaginar mai, aquesta setmana s'estrena la pel·lícula "La trinchera infinita". Els seus responsables són José Mari Goenaga, Jon Garaño i Aitor Arregi, els mateixos que estaven darrere de "Loreak" i "Handía", que es va endur deu Goyas fa dos anys. Dos d'ells han visitat els estudis de Catalunya Ràdio i han conversat amb el nostre company Marc Garriga de com la Guerra Civil i el franquisme continuen ben vius en el nostre imaginari.

 • La cartellera acull "Parásitos", la Palma d'Or a Canes
  Escolta àudio

  La cartellera acull "Parásitos", la Palma d'Or a Canes

  "Parásitos", el film de Bong Joon-ho que es va endur la Palma d'Or i que molts crítics apunten com un dels millors de l'any, arriba a la cartellera. L'acompanyen, entre d'altres, "Secretos de estado", "El viatge de la Marta (Staff only)", "La familia Addams" o "El silencio de la ciudad blanca". Les repassem totes amb el nostre especialista, Marc Garriga, i sèries com "Pennyworth", "1994" O "Un espía entre nosotros".