TOTS ELS ÀUDIOS

 • "La monja" no espanta "Les distàncies" ni "Carmen y Lola"
  Escolta àudio

  "La monja" no espanta "Les distàncies" ni "Carmen y Lola"

  "Les distàncies", d'Elena Trapé, gran guanyadora al Festival de Màlaga, s'estrena aquest cap de setmana, juntament amb "Carmen y Lola", d'Arantxa Echevarría, que va participar al Festival de Canes. Per tant, venen ben preparades per lluitar contra "La monja", una baula més de la saga de l'"Expedient Warren". A més, arriben "Mary y la flor de la bruja", "Un océano entre nosotros", "I love dogs" i "Cuando los ángeles duermen". Ens ho explica Marc Garriga.

 • Miki Esparbé i Alexandra Jiménez en "Les distàncies" curtes i llargues
  Escolta àudio

  Miki Esparbé i Alexandra Jiménez en "Les distàncies" curtes i llargues

  Els dos protagonistes del film d'Elena Trapé han passat per Catalunya Informació per parlar de l'estrena de la pel·lícula que es va endur tres Bisnagues a l'últim Festival de Màlaga. "Les distàncies", que retrata la crisi dels 35 a partir de les desavinences d'un grup d'amics a Berlín, ja és a totes les travesses per ser la gran guanyadora dels Gaudí d'enguany.

 • Els germans Gómez Grau, anys a prop de Hollywood i ara a la Filmoteca
  Escolta àudio

  Els germans Gómez Grau, anys a prop de Hollywood i ara a la Filmoteca

  Fins al 16 de setembre es pot veure a la seu de la Filmoteca de Catalunya l'exposició "Prop de Hollywood", que recull les fotografies que els germans Gómez Grau van fer durant els rodatges de moltes de les grans produccions nord-americanes que es van filmar en territori espanyol els anys 60 i 70. La Filmoteca va rebre l'any passat la donació del fons fotogràfic familiar i aquest és el primer cop que s'exposa públicament. Marc Garriga ha visitat l'exposició i ha parlat amb el seu comissari, el mateix director de la Filmoteca, Esteve Riambau.

 • David Victori: "El terror és un divertiment i un repte per al públic"
  Escolta àudio

  David Victori: "El terror és un divertiment i un repte per al públic"

  David Victori estrena el seu primer llargmetratge, "El pacto". La pel·lícula, protagonitzada per Belén Rueda i Darío Grandinetti, ha aixecat una gran expectació pels premis que el manresà ha guanyat fins ara amb els seus curts. Marc Garriga ha parlat amb ell d'aquest film, de les seves influències i de les seves aspiracions.

 • Nicolas Cage, Ed Harris i John Carpenter vindran al Festival de Sitges
  Escolta àudio

  Nicolas Cage, Ed Harris i John Carpenter vindran al Festival de Sitges

  Els actors Nicolas Cage i Ed Harris, que rebran un Gran Premi Honorífic, i el director John Carpenter, que actuarà amb la seva banda, són els convidats estrella de l'edició 2018 del Festival de Cinema de Sitges. Marc Garriga ens en dona més detalls, juntament amb un segon avanç de programació.

 • "Jean-François i el sentit de la vida", un petit gran film
  Escolta àudio

  "Jean-François i el sentit de la vida", un petit gran film

  Aquesta setmana s'estrena la pel·lícula catalana "Jean-François i el sentit de la vida", primer llargmetratge de Sergi Portabella. És una "road movie" protagonitzada per un nen de 13 anys que s'obsessiona per conèixer Albert Camus, sense saber que ja és mort, i una noia un parell d'anys més gran que ell, que serà qui el guiarà en aquest camí de coneixença personal. Marc Garriga ha parlat amb el director i els actors.

 • Aquest estiu, estrenes per a tots els gustos
  Escolta àudio

  Aquest estiu, estrenes per a tots els gustos

  A l'estiu, les estrenes de cinema no s'aturen, al contrari, molts estudis han reservat algunes de les seves produccions més cridaneres per a aquestes dates. Hi ha noves cintes dels superherois de Marvel, de la saga "Missió impossible" o d'"Els increïbles", i molts films amb superestrelles o directors de prestigi, a banda d'estrenes de pel·lícules espanyoles molt esperades. Ara que hem encetat el mes de juliol, és el moment de fer-ne un avançament amb el nostre especialista, Marc Garriga.

 • Arriba la tarifa plana per anar al cine als Estats Units. I aquí?
  Escolta àudio

  Arriba la tarifa plana per anar al cine als Estats Units. I aquí?

  El món del cinema s'encamina inexorablement cap a un canvi de model de negoci. N'és la prova la implantació als Estats Units d'un abonament amb tarifa plana impulsat per la cadena de sales més important del país, l'AMC. Tot plegat per fer front a la competència de les plataformes de continguts, com Netflix o l'HBO. El nostre especialista, Marc Garriga, ha analitzat el fenomen.

 • David Trueba i el desencant pel pas del temps: s'estrena "Casi 40"
  Escolta àudio

  David Trueba i el desencant pel pas del temps: s'estrena "Casi 40"

  El director i escriptor estrena "Casi 40", un film sobre com les expectatives creades durant la joventut van quedant enrere a mesura que la gent s'acosta a l'edat crítica dels 40. La protagonitzen Fernando Ramallo i Lucía Jiménez, amb qui també havia treballat a la seva primera pel·lícula, "La buena vida". Marc Garriga ha parlat amb tots tres.

 • "Hereditary" esgarrifa la resta de la cartellera de la setmana
  Escolta àudio

  "Hereditary" esgarrifa la resta de la cartellera de la setmana

  El terror psicològic de "Hereditary" destaca entre les novetats cinematogràfiques de la setmana, juntament amb "Con amor, Simon"; dos films d'empoderament femení, "El orden divino" i "Las guardianas"; i dos documentals, com "Miss Kiet's children" i "48/52. La escena que cambió el cine". Les repassem totes amb Marc Garriga, juntament amb algunes estrenes televisives, com "El día de mañana" i " El misterio de Hanging Rock".

 • "El día de mañana", una sèrie per reviure el tardofranquisme a Barcelona
  Escolta àudio

  "El día de mañana", una sèrie per reviure el tardofranquisme a Barcelona

  Mariano Barroso, el flamant nou president de l'Acadèmia espanyola de Cinema, estrena a Movistar Plus la sèrie "El día de mañana", una història d'amor impossible amb un repartiment gairebé íntegrament format per actors catalans. L'acció se situa a la Barcelona dels anys 60 i 70 i els protagonistes són Oriol Pla i Aura Garrido.

 • Si voleu saber com s'integren els nens refugiats a l'aula, pregunteu-ho a Miss Kiet
  Escolta àudio

  Si voleu saber com s'integren els nens refugiats a l'aula, pregunteu-ho a Miss Kiet

  Aquesta setmana arriba a la cartellera un documental sobre com és el dia a dia d'una classe holandesa on es barregen nens autòctons amb d'altres que són fills d'immigrants o refugiats. L'estrena es fa coincidir amb la setmana del Dia Mundial dels Refugiats, que és el 20 de juny. A "Miss Kiet's children", els directors relaten l'estratègia de la mestra perquè els petits s'integrin i l'esforç d'ells per aconseguir-ho. Marc Garriga ha parlat amb els directors, el matrimoni format per Peter i Petra Lataster.

 • El cinema alemany, protagonista de la cartellera
  Escolta àudio

  El cinema alemany, protagonista de la cartellera

  Tres films alemanys de qualitat arriben aquest cap de setmana a la cartellera: "Western", "En tránsito" i "El pastelero de Berlín". A més, un film angoixant, "No dormirás", i una comèdia d'Amy Schumer, "¡Qué guapa soy!". Amb Marc Garriga repassem aquestes i la resta d'estrenes i un apunt televisiu, "Unsolved", a Netflix.

 • Cine Europe 2018: Barcelona es converteix en la capital mundial del cinema
  Escolta àudio

  Cine Europe 2018: Barcelona es converteix en la capital mundial del cinema

  Exhibidors d'arreu del món es troben aquests dies a Barcelona perquè les distribuïdores i productores de cinema més importants els presentin les pel·lícules que triomfaran els pròxims anys. Marc Garriga ha parlat amb Jordi Casas, un dels premiats en aquesta edició, del Cine Europe i de Kelonik, la seva empresa, que té una missió molt important perquè tot sigui un èxit.

 • Bayona aporta aire fresc als dinosaures de Spielberg a "Jurassic World: el regne caigut"
  Escolta àudio

  Bayona aporta aire fresc als dinosaures de Spielberg a "Jurassic World: el regne caigut"

  L'última entrega de la franquícia dels dinosaures acapara l'atenció de les estrenes d'aquesta setmana. Però que això no resti importància a altres títols destacats, com "A taxi driver. Los héroes de Gwangju", "Salyut 7: héroes en el espacio", "Petitet" o "Normandía al desnudo". Els repassem tots amb Marc Garriga, incloses les novetats de la petita pantalla.